Bas sam upao juce tamo i vidim da si se ulogovao.
Nostalgija![]()
Da te ispravim - nikakav ''Sandžak'' ne postoji kao teritorijalna cjelina na prostoru Srbije, u pitanju je oblast koja obuhvata 3 većinski muslimanske opštine (Novi Pazar, Sjenica i Tutin) a koje se nalaze u Raškom okrugu, u istorijskoj regiji koja je ujedno bila i centar srednjovjekovne srpske države a kojoj je ime Raška. Lokalno muslimansko stanovništvo zove taj kraj ''Sandžak'' kao uspomenu na nekadašnje Osmansko carstvo koje je više vijekova vladalo na tom području a sam termin označava na turskom jednu od oblasti nekada okupiranih dijelova Balkana a takvih sandžaka je bilo na desetine i stotine, dakle danas je beznačajan. Oni da su smjeli i htjeli nešto da pokušaju u smislu otcjepljenja od Srbije, pokušali bi to onda kada je Srbija bila najranjivija - u toku rata na Kosovu i Metohiji usljed velikoalbanske agresije a taj kraj se svakako naslanja na Kosovo, međutim nisu imali herca da iskoriste priliku a sada o tome govoriti je smiješno.Odmah bi se probudile separatističke ideje u Republici Srpskoj, Sandžaku, Makedoniji i ko zna gde sve ne.
Takođe, ne smatram ni da treba da dobijamo bilo kakve lekcije od strane EU s obzirom da u svojim redovima ima države koju su prilično problematične što se tiče evropskog načina razmišljana, tu mislim prvo na Mađarsku i Poljsku.
Bravo! Potpuno se slažem. Zbog toga nikada neću držati stranu niti jednoj od pomenutih država.Žalosno je sve ovo što se dešava u Ukrajini. Žalosno je to što će na hiljade nedužnih ljudi da plati životima nečije igre i igrice. Ameriku mrzim iz dna duše, zajedno sa Velikom Britanijom. Mrzim ih jer su te zemlje svojim politikama uništile snove miliona dece širom sveta. Od danas na isti način mrzim i Ruse jer se ponašaju isto kao oni kojih se gnušaju. Ko god ima moć pre ili kasnije počne da se ponaša kao siledžija.
Nisam ni mislio da poredim, već da ukažem na to što neki ne žele ili neće da vide. Priznavanje jednog separatističkog pokreta bi apsolutno dovelo do ohrabrivanja drugih u istoj nameri. A znamo kako je malo potrebno da se na Balkanu zakuva.Da te ispravim - nikakav ''Sandžak'' ne postoji kao teritorijalna cjelina na prostoru Srbije, u pitanju je oblast koja obuhvata 3 većinski muslimanske opštine (Novi Pazar, Sjenica i Tutin) a koje se nalaze u Raškom okrugu, u istorijskoj regiji koja je ujedno bila i centar srednjovjekovne srpske države a kojoj je ime Raška. Lokalno muslimansko stanovništvo zove taj kraj ''Sandžak'' kao uspomenu na nekadašnje Osmansko carstvo koje je više vijekova vladalo na tom području a sam termin označava na turskom jednu od oblasti nekada okupiranih dijelova Balkana a takvih sandžaka je bilo na desetine i stotine, dakle danas je beznačajan. Oni da su smjeli i htjeli nešto da pokušaju u smislu otcjepljenja od Srbije, pokušali bi to onda kada je Srbija bila najranjivija - u toku rata na Kosovu i Metohiji usljed velikoalbanske agresije a taj kraj se svakako naslanja na Kosovo, međutim nisu imali herca da iskoriste priliku a sada o tome govoriti je smiješno.
Sa druge strane, Republika Srpska je međunarodno priznat entitet koji ima skoro sve elemente državnosti i teritorijalno je definisan prostor, funkcioniše bukvalno kao država u državi te se ne mogu porediti babe i žabe.
Scooby, Čovječe s najvećim početnim slovom Č!Joooj pobogu koji vam je. Ovde imamo dvojicu forumaša koji uglavnom pišu gluposti i čije gluposti se uglavnom posle preliju u neku ozbiljniju prepisku. Tako je bilo i ranije na forumu, tako je nažalost i danas. Tetsujin sa jedne i drug Komsomolj, Komersant i kako već sa druge strane. Zajednička odlika obojice je odsustvo mozga u ključnim situacijama. Tako da mislim da bi bilo lepo da obojica dobiju ispisnice iz EBU-a. Ili još bolje, umesto što palamude po forumu neka se instaliraju direkt u Donbas pa tamo merkaju dužinu muda.
Što se ovoga svega tiče, mogu samo reći ne dao vam Bog (vama mlađima) da ikada osetite šta je to rat i razaranje. Verujte mi da bombe ne znaju šta ste po nacionalnosti, da li ste dete ili starac, crnac ili belac. Videti ljudsku krv i komade tela na pločniku je nešto najgore što možete da doživite, mentalni kolaps. Biti u podrumu dok oko vas padaju bombe, a vi se samo molite da vas žive ne zatrpaju je druga realnost, ona u kojoj gledate samo kako da preživite.
Žalosno je sve ovo što se dešava u Ukrajini. Žalosno je to što će na hiljade nedužnih ljudi da plati životima nečije igre i igrice. Ameriku mrzim iz dna duše, zajedno sa Velikom Britanijom. Mrzim ih jer su te zemlje svojim politikama uništile snove miliona dece širom sveta. Od danas na isti način mrzim i Ruse jer se ponašaju isto kao oni kojih se gnušaju. Ko god ima moć pre ili kasnije počne da se ponaša kao siledžija.
Rusijo srami se jer ubijaš vlastite ljude u Ukrajini, srami se jer večeras bombarduješ grad u kome je nastala upravo tvoja država, srami se jer na hiljade majki na obe strane više neće videti svoje sinove, a deca svoje očeve. Srami se jer obične ljude pretvaraš u izbeglice i beskućnike. Mislim da je došlo vreme da oni koji sebe nazivaju supersilama prestanu da postoje na ovoj planete. Bar se možemo moliti za to.