Ovo si doslovno neki dan komentirao, ne moraš se ponavljatOvo glasanje izgleda nestvarno, dakle imamo čak 37 zemalja a od toga oko 30 zemalja su mahom statisti a ostali dobijaju od 6 do 12 poena.
Zaista neverovatno da na pravoj evrovziji nekada imamo da zemlje sa dna tabele prikupe i 30-ak poena, a na OGAE,nakon glasanja 26 država mi još uvek imamo dosta zemalja sa 0 poena, a i mi koji smo na 14., mestu od 26 zemalja smo dobili jedva dvocifren poene nekako, strašno...
Jako glupo glasanje, deluje kao da ti fanovo nisu ni čuli pesme već kao u školi kada djaci prepisuju rešenje konačno jedno od drugih, bukvalno glasaju za najpopularnije zemlje svi za Švedsku, Italiju, Norvešku i za bogate i velike zemlje poput Francuske, Britanije.
UK ima uvek bzv pesmu, a uvek hajpovana isto kao i Francuska...
Siguran sam da Srbija na primer UK-u nije dala visoke poene, nema šanse, veća je šansa da smo dali poene Španiji ili Češkoj, nego UK, jer poznajem naš mentalitet i ukus, čak i Moldaviji smo pre makar bod-dva na OGAE ali i našem forumskom glasanju dali nego UK.Pa dobro, fanovima se dopala pesma. Meni je recimo Francuska prošle godine bila u samom vrhu, a uopšte se ne vodim time kako drugi glasaju. I Jermenija i Gruzija imaju poene ako nisi video. To što se ljudima uglavnom sviđa, ne znači da će završavati redovno u top 10, nekad im možda zafali koji poen pa budu tik ispod crte. Dakle, to što nisu u top 10, ne znači da su na internim glasanjima te pesme dobile 0. Evo da otkrijem, od OGAE Srbija nijedna zemlja nije dobila 0, tj. baš svaka pesma je u nečijem top 10.
Ma gdje je šije, UK pjesma zvuči kao svjetski megahit u usporedbi s izraelskom sklepotinom. Jedva čekam kad se Mae sabere te tri minute i razvali![]()
više sam na ovo mislio"I wrote a song" je bolja pjesma od "Unicorn", ali Mae nije Noa i to će bit vrlo vidljivo na escu, razlika u kvaliteti izvedbe očekujem da bude golema što će se očitovat i u konačnom rezultatu![]()
Možeš i sada objaviti, svakako je glasanje već gotovo.Konstruktore, razmisljaj konstruktivno. Ti kada budes glasao, glasaj kako ti zelis i po svom ukusu
Ocigledno je da se ljudima iz OGAE ili bar ovima koji glasaju dopadaju slicne pesme, ne vidim razloga zasto bih ja na primer glasao za neke pesme koje apsolutno nisu po mom ukusu.
Kada budu objavljeni nasi glasovi ja mogu da podelim svoje poene ovde, da se vide, to mi nije problem i to je to sto se meni svidja ove godine i smatram da zasluzuje poene (osim Srbije), bar u ovom trenutku dok ne vidim polufinala![]()
Out of context FSC.Prebrojavat ćemo svaku ćeliju na kraju glasanja!
OGAE UK je recimo najveći OGAE klub sa preko 6000 članova, mada je od tog broja "samo" 948 glasalo, a nije sad ni to neka ogromna cifra u odnosu na preko 68 miliona stanovnika ako tako gledaš, i još su sada domaćini pa je ta tema aktuelnija. Videh da Finci rekoše da imaju oko 1000 članova, od toga je glasalo oko 200.Zemlja od 34 miliona ljudi sa 29 OGAE glasača![]()