OGAE glasanje 2023

Ova Ukrajina još uvek ladno u top 3, čoveče nikako da padne, sve druge pozicije se ispod nje smenjuju tamo ovako, ali ni po kvoti ni po procentima nikako Ukrajina da padne najzad za početak barem ispod 3. mesta.
Medjutim, deluje da će oni već nakon proba debelo pasti, isto važi i za UK i za Izrael, Francuska nevidjeno skočila, evo je prvi put medju top4 i preti ozbiljno Ukrajini, ali sumnjivi su mi i oni kao i ovo 8. i 9.mesto Italije.
Takodje i Austrija i Spanija nesigurne, Spanija peva dobro, a pitanje je sta nam spremaju predstavnice Austrije.
Dakle osim Finske i Švedsske i Norveške, svih ostalih 7 zemalja iz top 10 mogu biti i U i VAN top10..
Vidim tu prostora za ove zemlje ispod top 10 poput Jermenije, Gruzije, Češke, a moždaaa (daj Bože) čak i makar jedna zemlja ex-yu da se ugura medju top 10, postoji realna šansa, videćemo..

Pevaće te svi vi Sestra krasivaaa i mama ljubila morona, blood and glitteeeer, Poe poe poeee 13. maja, živi bili pa videliii :love: :ROFLMAO::ROFLMAO:

Ova Ukrajina još uvek ladno u top 3, čoveče nikako da padne, sve druge pozicije se ispod nje smenjuju tamo ovako, ali ni po kvoti ni po procentima nikako Ukrajina da padne najzad za početak barem ispod 3. mesta.
Medjutim, deluje da će oni već nakon proba debelo pasti, isto važi i za UK i za Izrael, Francuska nevidjeno skočila, evo je prvi put medju top4 i preti ozbiljno Ukrajini, ali sumnjivi su mi i oni kao i ovo 8. i 9.mesto Italije.
Takodje i Austrija i Spanija nesigurne, Spanija peva dobro, a pitanje je sta nam spremaju predstavnice Austrije.
Dakle osim Finske i Švedsske i Norveške, svih ostalih 7 zemalja iz top 10 mogu biti i U i VAN top10..
Vidim tu prostora za ove zemlje ispod top 10 poput Jermenije, Gruzije, Češke, a moždaaa (daj Bože) čak i makar jedna zemlja ex-yu da se ugura medju top 10, postoji realna šansa, videćemo..
ukrajina pada sigurno nema sanse da zavrsi u top 10 nije fer prema drugi zbog njihove situacije a tu kartu vade ova pesma za neki plasman od 15-20 mesta

Od mojih top 10 prema kladionicama za sada su mi samo 3 zemlje medju top 10, a to su Švedska, Austrija i Finska(mada i nije baš za top 10), ali su zato jako blizu top 10 i ostale moje zemlje favoriti: Češka 11. na kladionici, Jermenija 12. , Hrvatska Srbija i Gruzija su 14. zatim 15. i 17. mesto pa Nemci i Slovenci 18. i 19. mesto, dakle za sve ima nade da se uguraju u tih top 10.

Šansa da izdominira je 60-40%, što je odlično, jer pre svega nekoliko dana budimo realni je šansa bila neuporedivo manja, mislim da u poslednje vreme je ona veoma naglo skočila što je retkost po kladionicama da neko tako naglo skoči, ok Srbija i Hrvatska jesu skočile, ali eto još uvek nisu ni medju 10 i nikako Švajcarsku da preskoče i budu medju 13 za početak, ipak je razlika nazalost solidna, ali Francuska koja je fazon bila 10. mesto do skoro sada je na 4. mestu, verujem da je taj skok jer je bila na nekoj žurci pa je uživo nastupila, ali i jer se bliži evrovzija i sve više ljudi se kladi u kladionicama, preslušavaju pesme evrovzijske sve više za ovu godinu, mada čak ni Konstrakta nije tako visoko bila kotirana,najviše je bila 6. mesto i to tek nakon uslaska u finale, dok je bukvalno te noći kada je bilo finale čak i pala na tek 8. mesto i tamo je i završila po kladionicama sa kvotama svega oko 81 za pobedu...

Iskreno bih dao levi bubreg da Francuska završi u top 10 na Evroviziji 😂 Nažalost smo u sićušnoj manjini mi kojima se Évidemment dopada na ovom forumu, ali sam sve opčinjeniji ovom pesmom. Svilen instrumental, senzualan glas, stas, sentimentalan tekst koji odiše setom i duhovima starih ljubavi, moda, njeni kukovi, ma sve je tako 😍😍😍

Sad kad sagledam, Francuska mi je jedna od jačih i potcenjenijih država na Evroviziji u poslednje vreme. Bili su mi #1 2016, u top 5 prošle godine, ove godine #4 i sasvim solidni 2017-2019, ali ne za top 10. Ironično, ali Voila mi nije bila ni u top 20.

(Pravim se da Tom Leeb ne postoji jer mi je bio u bottom 3)

Razumem te Reguluse, kada su pesme koje volimo u pitanju, često svake godine imam neku pesmu koju stalno slušam, ali definitivno ono što je za tebe Francuska to je za mene Hrvatska, bukvalno sam na radiu čuo tu pesmu još kada je izašla i mislim da sam samo tog prvog dana kada je izašla pesma na youtube jedno sat vremena MINIMUM je držao na repeat, sjajan spot iz socijalizma zanimljiv baš, audio verzija je još bolja i prijatnija, tako da evo sada kada bude evrovzija biće 4 meseca kako neprekidno i svakog dana slušam tu pesmu.
Bukvalno ovako čak možda mnogo nisam slušao ni Konstraktu ni Maneskin, ni Lorde, čak pazi ni Ribaka 2009. godine koje je isto bio jako zarazan i isto sam još pre evrovzije u Moskvi gledao secam se njegov nastup sa nacionalnog finala na youtube sve vreme proglasenje pobednika u Norveskoj i pobednicki nastup.
Mislim da mi Let 3 prevazilazi i to, bukvalno Konstrakta, Let 3 i Maneskin te 3 pesme su mi sigurno u poslednjih ne 8 nego moguće i desetak godina a možda i više 3 najzaraznije pesme koje sam čuo definitivno!
Slavlje je bilo neverovatno kada je Italija pobedila, bukvalno isti osećaj je bio kada Srbija da je pobedila, prošle godine smo svi slavili kada je sjajna Konstrakta razvalila i ušla poslednja u finale, tresli su se svi, a onda smo se ložili svi čak sam se i kladio sa nekima koji su bili ubedjeni da pobedjujemo prosle godine ,kladio sam se da necemo jer sam znao da Ukrajina zbog politike pobedjuje, a u sebi molio sam Boga bukvalno da izgubim opkladu i da budemo SHOCK WINNER 2022., ove godine tako isto za Let 3, nadam se da će tradicija da se nastavi i da ću kao i prethodne 3 godine i naredne godine imati razlog da gledam, jer godinama unazad pre 2021. godine sam smoren bio i niko mi se maltene nije dopadao i nisam imao razloga da gledam.
Mada za Makedoniju se navijalo naravno 2019. godine cim sam cuo pesmu sam pomislio da moze jako dobro proci i publika da je nije zeznula dobila bi, a Konstrakta neocekivano nevidjeno kod publike cak i iznad ocekivanja mojih, ali od zirija ocekivano slabije, Makedonci pobedili po ziriju, bas su bile lude poslednje godine, isto Maneskin nisam bio ubedjen u pobedu tacnije kladio sam se da dobijaju, iako do pred kraj nisu bili favoriti izraziti..

Zapravo, ovo i nije u potpunosti tačno, jer Srbija je u finalu od 25 zemalja po glasovima publike u Ukrajini osvojila 14. mesto
Šta nije tačno, u finalu Konstrakta je najniže bila rangirana u ukrajinskom televotingu zauzevši 14. ili 15. mjesto uzimajući u obzir sve zemlje koje su glasale dok smo kod preostale 4 koje nam nisu dale poene bili na 11-om ili 12-om, kapiraš?!

Takodje, ono što je veoma zanimljivo, primetno je da pored Ukrajine, mi i kod Rusije uglavnom loše prolazimo na evrovziji po glasovima
Rusija nam je itekako davala i žiri i televoting poene barem u polufinalima ako ništa drugo, Balkanika je sasvim fino prošla a Nevena Božović je i u finalu dobila 3 poena od ruske publike ako se ne varam, s druge strane od Ukrajinaca je samo Sanja Vučić u ''skorijem'' periodu dobila bod-dva, tačnije od žirija dok od publike vazda krompiri.

Turska nam je dala za pesmu "Lane moje" 8 poena i to gle čuda od publike.
Nije Turska dala Srbiji te poene za ''Lane moje'' nego Srbiji i Crnoj Gori, samostalnoj državi Srbiji Turska nije dala ni boda čak ni u polufinalima, koliko se sjećam i Željka i Mariju su potpuno izignorisali.

Šta nije tačno, u finalu Konstrakta je najniže bila rangirana u ukrajinskom televotingu zauzevši 14. ili 15. mjesto uzimajući u obzir sve zemlje koje su glasale dok smo kod preostale 4 koje nam nisu dale poene bili na 11-om ili 12-om, kapiraš?!

Rusija nam je itekako davala i žiri i televoting poene barem u polufinalima ako ništa drugo, Balkanika je sasvim fino prošla a Nevena Božović je i u finalu dobila 3 poena od ruske publike ako se ne varam, s druge strane od Ukrajinaca je samo Sanja Vučić u ''skorijem'' periodu dobila bod-dva, tačnije od žirija dok od publike vazda krompiri.

Nije Turska dala Srbiji te poene za ''Lane moje'' nego Srbiji i Crnoj Gori, samostalnoj državi Srbiji Turska nije dala ni boda čak ni u polufinalima, koliko se sjećam i Željka i Mariju su potpuno izignorisali.
Turci su nam dali te glasove zato što im se svidja pesma, Željko je uz Ruslanu dobio najveće ovacije u areni u Istanbulu, dobio je ogroman aplauz kao u Beogradu da je nastupio, pisalo se u medijima kao i za 2012. godinu da je i 2004. godine Lane moje Željko maznuo od neke pesme za tursku neku pesmu se pisalo, zato je i dobio glasove, jer takvu melodiju i tu melodiju i pesmu i fazon Turci osećaju, dakle za No name nisu dali ništa, jer to nije njihov fazon, a ova pesma se njima jako dopala i bila je hit u Turskoj.
Što se tiče Rusa s obzirom kolika smo "braća" nisu se uopšte oni pretrgli posebno žiri koji nam nikada ništa ne daje, od publike u Rusiji svake desete godine dobijemo nešto, a od Ukrajine svake 12-godine, tako da svakako od sovjeta na kraju ispada da nas Jermenija još najviše i ispoštovala prošle godine posebno u polufinalima pokupismo 12 poena od Gruzije, od Češke, San Marina, u finalu 6 od Jermenije, Azerbejdzana Kipra i u polufinalu 12 od Kipra, više nas poštuju balkanske zemlje ili zemlje okruzenja svakako nego sovjeti, njih boli uvo za Srbiju, oni imaju bliže od nas čak i na dečijoj evrovziji gde malo jako ima zemalja nam retko bilo šta daju i žiri i publika.

Toooo znao sam da na Maltu se može računati, da će Malta spustiti malo 🇫🇮, a 12 dati Loreen.. 🤩😍 Sad je sve na finskim fanovima, da presude... Ili će zakucati Loreen ili će je uzdići.. 😌 Dopada mi se ogae glasovanje ove godine..
A Blanče dobi svoj 2. poen.. 🤭🤭 To je tako "Maltese".. 🤭😁 @whisky

Attachments

• Μαλτα-423x705.webp
    Μαλτα-423x705.webp
    38.5 KB · Views: 26
Opaaa.. Evo i Rumunija pljunu jednu 12-icu za Lorenče...a 🇫🇮 spusti.. 😌

Ovaj drugi nemački klub je uz 🇫🇮, ali Loreen diše za vratom..

Tako da je sada Švedska 380-380 Finska

Kod 🇫🇮 fanova je i NOŽ I POGAČA.. 😌

Attachments

• Ρουμανία-423x705.webp
    Ρουμανία-423x705.webp
    39 KB · Views: 21
  • Γερμανία-423x705.webp
    Γερμανία-423x705.webp
    39.6 KB · Views: 22
Opaaa.. Evo i Rumunija pljunu jednu 12-icu za Lorenče...a 🇫🇮 spusti.. 😌

Ovaj drugi nemački klub je uz 🇫🇮, ali Loreen diše za vratom..

Tako da je sada Švedska 380-380 Finska

Kod 🇫🇮 fanova je i NOŽ I POGAČA.. 😌
Pa oni su već glasali tako da odlučili su svakako kome daju koliko poena, svakako će ako je još Finska ostala glasati pobediti Loreen logično..

Pa oni su već glasali tako da odlučili su svakako kome daju koliko poena, svakako će ako je još Finska ostala glasati pobediti Loreen logično..
Ostala je 🇫🇮, 🇨🇿 i 🇦🇿 tako da nikad zanimljivije.. 🤩

Toooo znao sam da na Maltu se može računati, da će Malta spustiti malo 🇫🇮, a 12 dati Loreen.. 🤩😍 Sad je sve na finskim fanovima, da presude... Ili će zakucati Loreen ili će je uzdići.. 😌 Dopada mi se ogae glasovanje ove godine..
A Blanče dobi svoj 2. poen.. 🤭🤭 To je tako "Maltese".. 🤭😁 @whisky
Maltezani svedske pudlice, cekaju neku recikliranu pesmu da im udele Svedjani. Jedina dobra stvar je Blanka Stajkow sa sada vec stabilna i sigurna 2 poena!

• Love
Reactions: Mrm
Back