Olimpijske igre

Bh. reprezentativci zvanično okončali učešće. Katastrofalan nastup Mesuda u bacanju kugle, ja ne znam kako je ovoliko podbacio u odnosu na Tokjo, mislio sam da je postojala šansa za medalju...

Albanija, Andora i Monako su jedini uz BiH koji nemaju nijednu medalju.

To su i one mislile, tj. da mogu protiv svakog iznad 200. pozicije na listi, pa su iz opklade obe pukle kao zvečke protiv 203. 😅

https://www.tennisnow.com/Blogs/NET...n-Who-Beat-Venus-and-Serena-Back-to-Back.aspx

Da sećam se ovoga :D.

Posle je Serena javno izjavila da su to gluposti. To da žene mogu da pobede muškarce u tenisu. Rekla je da bi izgubila 6 0 6 0 za manje od pola sata od Endija Marija i da joj je drago što igra sa ženama :D.

Još je navodno taj 203 igrač došao pijan na meč i potpuno van forme :D

Albanija, Andora i Monako su jedini uz BiH koji nemaju nijednu medalju.
Albanija ima dobre šanse da to promijeni na ovim OI, imaju dva jaka (ruska) aduta u hrvanju.

Čudi me inače da njih nema u džudu, tekvandou i tako tim sportovima.

Andora je isto imala fine šanse s onom kanuisticom, al nažalost ništa.

Basketaši pobedili Poljsku sa 21:12 i vratili se na drugo mesto. U poslednjoj utakmici prekosutra moraće da pobede Litvaniju, po mogućnosti ubedljivije, kako bi uspeli da ga zadrže i odu u polufinale direktno.

drugi sportovi bi stvarno trebali malo da se pozabave naturalizovanim sportistima pogotovo kosarka ono je smejurija

Srpska muška odbojkaška reprezentacija nažalost ide kući iako nije ni odigrala svoj meč jer čak ni sa pobedom od 3:0 protiv Kanade neće biti dovoljno da budu među dve najbolje trećeplasirane reprezentacije zbog broja dobijenih setova odnosno set količnika koji u najboljem slučaju može biti 5:6, dok će Brazil imati 6:6, a Japan 6:7...presudilo je to što je Japan uspeo da dobije barem 1 set protiv reprezentacije SAD i to što Srbija nije osvojila ni set protiv Slovenije.... tako da sa 4 boda i čak i sa 3:0 protiv Kanade Srbija ide kući jer bi sa time imala 6 izgubljenih i 5 dobijenih setova!

Ovo uopšte nisu loši rezultati na OI, realni su očekivani, čak bih rekao i da malo nadmašujemo očekivanja.
Pravio sam kvote za svako takmičenje i za svakog našeg takmičara na poslu. Basketaši su glavni favoriti uz Letoniju, a deluje da će uz pobedu u poslednjem kolu otići direktno u pf.
Đoković je bio drugi favorit posle Alkaraza i očekivano su obojica u finalu.
Košarkaši i odbojkašice su 5. favoriti i deluje da za sada sve ide manje više očekivano, blizu su 1/4 finala. Košarkašice su bile 8. po kvotama, a plasirale su se dalje i danas pobedom mogu izboriti lakši žreb do kraja. Niko od strelaca nije bio prvi favorit, čak i u mixu su prema bet365 Turski takmičari bili blagi favoriti.
Sve u svemu neviđen je uspeh uopšte učestvovati na Olimpijadi, sve preko je za duboki naklon.
Kad smo kod Đokovića deluje mi da je spreman da da sve u nedelju u finalu. Pošteno da kažemo da su OI jedina titula koju nema i sa njom bi stavio tačku na debatu ko je teniski GOAT i zaokružio jednu fenomenalnu karijeru. Koliko on čovek traje je nestvarno. Dobro se sećam da je na prvom grand slamu koji je osvojio u 1/2 finalu pobedio Federera na vrhuncu snage (sećam se meča, slušali smo u školi preko tranzistora na času Tehnickog, bio sam 8.razred tada).

Ovog Majdova treba izbaciti iz reprezentacije, samo nam štetu donosi jer gubi mečeve (svaki) zbog onih kaznenih poena (šido kazne)
Milici Žabić svaka čast, upravo je ponovo pobedila posle par sekundi!

Ako košarkaši večeras pobede Južni Sudan, u četvrtfinalu će igrati protiv Australije, a ako izgube (do 22 poena razlike, inače ispadaju), onda ih čeka Nemačka.

Jel se zna mozda potecijalni protivnik kosarkasica u četvrtfinalu .

Ne još, zavisi od raspleta nekoliko utakmica. Ako pobede Španiju, procena je da će biti na zajedničkoj tabeli na trećem mestu (iza SAD i Francuske) i da će se u četvrtfinalu sastati sa petoplasiranom ili šestoplasiranom selekcijom. najverovatnije Nigerijom. Ako izgube od Španije, mogući protivnik u četvrtfinalu je Nemačka.

Ako košarkaši večeras pobede Južni Sudan, u četvrtfinalu će igrati protiv Australije, a ako izgube (do 22 poena razlike, inače ispadaju), onda ih čeka Nemačka.

Ako hoćemo do finala onda moramo pobediti sve ekipe koje su ispred nas i to je to. Verujem da smo bolji od Australije. Po onome što sam mogao da vidim kako je Australija igrala protiv Španije, Kanade i Grčke.

Kako god bilo verujem da dobijamo večeras Sudan.

To se podrazumeva, nema ovde mogućnosti za kalkulisanje, jer poraz vodi ili kući ili se dobija teži protivnik, a na papiru lakše ćemo do medalje preko Australije, nego Nemačke.

Bravo za Novaka, drago mi je da je konacno uspeo da se domogne OI finala. Kako god da bude protiv Alkaraza, sto se mene tice kao i da je osvojio zlato.

Basketasi za sada ne briljiraju i igraju promenljivo ali to moze lako da se okrene u zavrsnici. Letonci me nisu previse odusevili, dobili su nas na sut sa distance. Balticke ekipe, bas kao i kada je kosarka u pitanju, "od suta zive ali od suta i umiru". Medalja bi ovde trebalo da je izvesna, videcemo koja ce biti.

Kosarkasi verujem da ce pobediti Juzni Sudan veceras ali ocekujem znatno tezi posao nego protiv Portorika. Sudanci su visoka i vrlo nezgodna ekipa, pritom igraju vrlo netipicnu kosarku, tako da treba biti oprezan. Ali kvalitet je na nasoj strani.

Kosarkasice, ako poprave napad, mozda imaju sansu u nastavku da uvedu utakmicu sa Spanijom u neizvesnu zavrsnicu.

Sto se dzudista tice, sad mi je jos vise zao sto Milica Zabic nije domogla medalje. A Majdova, stvarno, ne vredi komentarisati......

Back