Olimpijske igre

Dani Slanine u Srpskoj Crnji bolje i skuplje organizovani od ovog otvoranja. Celine i Gaga jedine svetle tacke.
Meni su Kinezi 2008 bili nenadmasni, mislim da za mog zivota nece biti bolje Olimpijade

Ne zanima mene da to pratim, ali ne znam zašto svuda bukvalno pišu da je otvaranje OI ličilo na otvaranje Pesme Evrovizije. 😀

Kraj sa Ajfelovom kulom i svetlima, kao i paljenje plamena su izgledali predivno i jesu malo popravili utisak, ali džaba kad je pre toga toga izgledalo kao da su unajmili Žeksa i uopšte se nije osetio vajb OI.

Ne zanima mene da to pratim, ali ne znam zašto svuda bukvalno pišu da je otvaranje OI ličilo na otvaranje Pesme Evrovizije. 😀
Pa nije... Otvaranje Pesme Evrovizije je bilo dosta efektnije nego ovo... pobornici kažu da je to sportsko takmičenje i da je otvaranje u skladu sa tom činjenicom i da nije to Evrovizija, MTV i sl... što mi je bzv tumačenje...!

Ovaj defile na vodi je u nekim dijelovima baš bio blamantan i djelovao kao sprdnja. Da ne shvati neko pogrešno, ali npr. delegacija Sudana u onom brodiću je djelovala kao parodija na njihove izbjeglice kad iz Afrike brodovima migriraju put Europe lol.
Flopčina. Zna se kako bi trebao izgledati defile, a ovo to sigurno nije. A kapljice kiše na kamerama i posljedično zamućene face delegacija su vrisketina.

Videli par dreg kraljica i par baletana, i to je odmah promocija satanizma, koja liči na Pesmu Evrovizije 😭

Uz balon, najbolji deo mi je bio nastup grupe Gojira (posebno deo uklopljen s operom Karmen):

Super je što su naši po kiši imali šešire i crvene kišobrane kao deo uniforme, fino su izgledali...

Videh i u našoj delegaciji Vladu Torubarova! To mi drug iz doma iz srednje 😅

Ne znam da li je do toga što sam navikao na otvaranja na stadionima, ali taj defile mi je izgledao jadno bez hiljade gledalaca u publici, bar ih nigde u kadrovima nisam video. Gaga nastupala reci lol bar je tako izgledalo. Kao da su OI opet tokom pandemije.

Ceremonija otvaranja mora biti na stadionu, ne znam sta glume Francuzi, po svaku cenu su zeleli nesto razlicito, a to je ispalo bas jadno na onoj reci.

Ne znam da li je do toga što sam navikao na otvaranja na stadionima, ali taj defile mi je izgledao jadno bez hiljade gledalaca u publici, bar ih nigde u kadrovima nisam video. Gaga nastupala reci lol bar je tako izgledalo. Kao da su OI opet tokom pandemije.
Mislim da je bila i scena s nekim polupraznim tribinama... verovatno je dosta ljudi pobeglo zbog pljuska...

Možda im je zbog kiše i stradalo nešto od opreme i kamera, jer kao da mi je falilo više promena kadrova...
Jedino je kiša davala lepe efekte razlivanja, dodala umetnički dojam...

Uzgred, dopada mi se kako Francuzi prihvataju odsecanje glave Mariji Antoaneti kao deo sopstvene istorije... sve je to deo francuske revolucije, i dekadencija kraljevske porodice, i ideali slobode i jednakosti...

Scena posle ok, ali sam tokom defilea navikao da vidim brdo ljudi. Ovde Gaga kad je pevala bukvalno vidiš masu u pozadini kako bleji po kafićima.

Frankofilima ovo juče bilo top. Ajde bre ljudi više.

Damir Mikec zauzeo prvo mesto u kvalifikacijama u disciplini 10 metara vazdušni pištolj i sutra će pucati u finalu. U kvalifikacijama je učestvovalo 33, od čega se najboljih 8 kvalifikovalo za finale.

DM.webp

Back