Nanulina
Ekspert
Naravno da bi ti voleo Gnezdo Orlovo na Evroviziji, ko ako ne ti.Meni je Gnezdo orlovo stvarno lepa pesma, svidela mi se na prvo slušanje jer generalno volim taj neki etno vajb. Ono što se dešavalo prošle sezone, negativna atmosfera koja je pratila festival, kao i ono što je usledilo nakon finala svakako nije. Voleo bih da je otišla, da vidimo šta bi ona uradila i da li ima smisla uopšte razmišljati o slanju takvih pesama u budućnosti. Šteta što se nije prijavila ove godine, pobedila bi lagano bez bilo kakve drame. Siguran sam i da bi ona ušla u finale jer ipak je imala ozbiljnu mašineriju i masu ljudi patriotski nastrojenih iza sebe.
Da li ima smisla slati takve pesme? Nema. Imali smo mnogo bolje etno bopove. Čak je i Balkanika svet izmislila za Gnezdo Orlovo, plus su pevači Balkanike, 10 klasa iznad jedne obične radne pevačice Breskvetine. Posle niza godina i promašaja sa gađanjem dijaspore i dalje se diskutuje o tome da li ima smisla slati užegli etno.
Lično obožavam etno, ali to mora biti upakovano na originalan način uz moderan aranžman. Nešto poput Zorjinog već pomenutog Tetna. Mi smo što se tog žanra tiče propali kao žeton. Lane Moje zvuči modernije od mnogih etno pesama koje slušamo na izborima poslednjih nekoliko godina.