Pesma Evrovizije 2026 - SRBIJA: Konkurs

Meni je Gnezdo orlovo stvarno lepa pesma, svidela mi se na prvo slušanje jer generalno volim taj neki etno vajb. Ono što se dešavalo prošle sezone, negativna atmosfera koja je pratila festival, kao i ono što je usledilo nakon finala svakako nije. Voleo bih da je otišla, da vidimo šta bi ona uradila i da li ima smisla uopšte razmišljati o slanju takvih pesama u budućnosti. Šteta što se nije prijavila ove godine, pobedila bi lagano bez bilo kakve drame. Siguran sam i da bi ona ušla u finale jer ipak je imala ozbiljnu mašineriju i masu ljudi patriotski nastrojenih iza sebe.
Naravno da bi ti voleo Gnezdo Orlovo na Evroviziji, ko ako ne ti.
Da li ima smisla slati takve pesme? Nema. Imali smo mnogo bolje etno bopove. Čak je i Balkanika svet izmislila za Gnezdo Orlovo, plus su pevači Balkanike, 10 klasa iznad jedne obične radne pevačice Breskvetine. Posle niza godina i promašaja sa gađanjem dijaspore i dalje se diskutuje o tome da li ima smisla slati užegli etno.

Lično obožavam etno, ali to mora biti upakovano na originalan način uz moderan aranžman. Nešto poput Zorjinog već pomenutog Tetna. Mi smo što se tog žanra tiče propali kao žeton. Lane Moje zvuči modernije od mnogih etno pesama koje slušamo na izborima poslednjih nekoliko godina.

"Nova deca" zapravo uopšte nije loša pesma, šta više jedna od naših boljih koje smo slali. A naravno da Daničin vokal ne može da se poredi sa Breskvicom. Samo Balkanika nije imala ni blizu hajp kao Breskvica, u tome je razlika.

Nešto stilski kao Tetno apsolutno da, ali mi se recimo u toj pesmi ne sviđa tekst. Previše mlak i neubedljiv. Uz dužno poštovanje njoj i mužu, mogli bi za promenu nekog drugog da angažuju kao tekstopisca. Bit je fantastičan i baš vozi.

Ja tvrdim da nam je Ramonda u top 5 najboljih pesama na ESC... To što nije iskorišćen potencijal je do RTS-a. A evo i dokaz za to...

1000017632.webp
Pritom, ovo je sigurno osoba koja gaji i određeni hejt prema nama (jasno zašto)... To što je baš Ramonda primećena govori ipak nešto (iako je samo jedna osoba u primeru).

RTS je morao svakako više. Isti taj RTS se više iscimao za Princa (verovatno iz straha od ispadanja), ali njemu nije bilo spasa. Što se tiče Teya Dore, ona je to solidno odradila (ne i perfektno). Pevanje je na momente moglo biti malo bolje, ali ne znam da li bi to donelo koji poen više. Nekako sam mišljenja da žiri ipak nagrađuje samo ,,power vocals balads" (što bi saznali da je otišao Lik u ogledalu).

Kontam da bi 2024. Konstry pobedila da se tad prvi put pojavila. Ovako Zorji nešto falilo, Konstry nismo hteli opet i u 50-50 situaciji između GO i Ramonde kakva god da je bila nam je bila super u odnosu na alternativu. Al da je bilo neko oduševljenje što je pobedila realno nije, više su ljudi bili srećni što je GO izgubio lol (s pravom naravno)

Ne vjerujem u to, ali u svakom slucaju slazem se da bi neki etno guzotres bio idealan izbor za eurosong. Ove godine da su Harmke osle/osli Srbija bi bila u finalu. Pjesma im je imala sve sto ostale nisu a to je show. Plus bile bi podrzane od lobista s eurosonga. Puno bi se pričalo o njima jer dolaze iz Srbije s Balkana s ekscentricnom pojavom i pamtljivom melodijom.

Bedem je za naše standarde bila jako lepa pesma sa ozbiljnim pristupom samom nastupu, ali nemojmo se zavaravati da bi na samom ESC-u to išta postiglo. Meni prvom je ta pesma bila jako prijatno iznenađenje, ali na ESC-u od nje ne bi bilo ništa. Teya Dora je uprkos svemu bila najlogičniji izbor te godine, i produkcijski i instrumentalno najkvalitetnija pesma koju smo slali u nekom novijem dobu. E sad, na to što je RTS-RTS u najgorem smislu te reči kao jedan javni emiter, na to nažalost nismo mogli da utičemo.

Meni će Ramonda zauvek biti predraga pesma i jedna od najlepših koje smo ikad poslali. Postala mi je svojevrsna himna i pošto trenutno prolazim kroz neke zdravstvene probleme zbog kojih psihički tonem ja je pustim da se u meni "rodi" nada da će jednog dana sve to proći i zaista na neki čudan način pesma lepo deluje na mene i bude mi bolje od nje xD

Postala mi je svojevrsna himna i pošto trenutno prolazim kroz neke zdravstvene probleme zbog kojih psihički tonem ja je pustim da se u meni "rodi" nada da će jednog dana sve to proći i zaista na neki čudan način pesma lepo deluje na mene i bude mi bolje od nje xD
Dragi Stole bukvalno prolazimo kroz isto, samo što ja ne puštam Ramondu. Želim ti sve najbolje od srca.💪

Last edited:
Гледам вечерас Зорја на РТС и емисији "Ја волим Србију" па закључујем да ће можда бити у конкуренцији ове године. Јер, ипак је она "блокадерка".🤪

Pa Zorja je bila i u žiriju ove godine, nije bojkotovala kao drugi. Ne kontam što se onda ne bi i prijavila. 🤷🏻‍♂️

Гледам вечерас Зорја на РТС и емисији "Ја волим Србију" па закључујем да ће можда бити у конкуренцији ове године. Јер, ипак је она "блокадерка".🤪
Važi se samo " Na večeri kod". Princ kuvao, Slaven došlo vodio.

Zapravo jeste delom bojkotovala, jer je koliko znam odbila da nastupa u revijalnom delu.
BIla je u žiriju, a što se tiče bojkota, ja verujem da bi pola njih nastupilo, ali kada su videli da većina neće, bilo im je glupo.

Ja mislim da bi Breskva prosla otprilike kao poljska Blanka 2023. Pratio bi je neki hejt u fandomu, mada bi sigurno imala podrsku sire domace javnosti, plus sto bi se dijaspora znatno vise aktivirala (uostalom i spomenuta Balkanika je dobila masu dvanaestica od dijaspore i regiona).

Zapravo jeste delom bojkotovala, jer je koliko znam odbila da nastupa u revijalnom delu.
Ako je ovo istina to toliko nema smisla ali ajde...
Nećeš da nastupaš ali učestvuješ u žiriranju, pa kakav je to onda bojkot. 😂

Back