Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

U prevodu Cobiju receno kome da udeli 12, Coby:

viperissima-loredana-bert%C3%A8.gif
Ko god da je odgovaran veoma bravo!

Dve stvari koje se nikad nece promeniti u RTS-u, ljubav prema violinama/fruli i video zemljotresi :love:
Ovo je covek zaduzen za video zemljotrese:

Glavni kamerman ima poklon za „Frajle“​

Davor Karamarković, glavni kamerman RTS, spremio je poklon za „Frajle“

Attachments

• 535BBBC9-2378-4A75-B8B9-397E43BD6268.webp
    535BBBC9-2378-4A75-B8B9-397E43BD6268.webp
    84.8 KB · Views: 17
  • 08A8BDF5-A58A-4605-A8E5-2FE1316861FE.webp
    08A8BDF5-A58A-4605-A8E5-2FE1316861FE.webp
    35.1 KB · Views: 17
Ja i dalje ne mogu da verujem da je Bu*ovac naredio Zejni da izrecituje u bekstejdžu poruku pesme, a mogla je lepo nas da pozdravi. 😭 Videlo se čak da joj neprijatno bilo dok je recitovala.

Ja nikad nisam uspeo da skontam koji deo pesme je taj tizer od Bogićevićke.
Pa onaj deo kad prateći pevaju oOoOo

realno baš smo ga nezasluženo popljuvali svi, da nije bio potencijalni pobednik verovatni bi ga svi mnogo manje mračili
Ne kapiram sto ljudi ovde nisu u stanju malo manje da pljuju i malo vise uzivaju u dobroj muzici

Puno mi je srce uvek kada drugi takmicari cestitaju pobedniku

Nađa od našeg predviđanja da će biti NQ, došla do 3. mesta na celom takmičenju i 1. mesta po žiriju. Obožavam😍
Ono je bilo andjeoski bukv

Kakva dobrica ja ne verujem. Poslao sam mu podužu poruku sa pohvalama on ipak odgovorio 😍 e ovo se zove zvezdaaa , tako je miio i drag. Pitao sam ga da li čita forum 🤣

Attachments

• IMG_20230306_031031.webp
    IMG_20230306_031031.webp
    10.8 KB · Views: 40
Jao sad cu i ja. Takvo pilence zesluzuje da se mazi komplimentima

Evo kako bi izgledala tabela da je korišćen proporcionalni sistem, što bi naši susjedi iz Hrvatske rekli "švedski model"

1678070454384.webp

Ovde se tek vidi da ta priča o Luki kao "ničijem pobedniku" ne pije vodu jer ga je od duple dvanaestice delilo oko 300 glasova publike (15 telefona sa maksimalno iskorišćenim brojem glasova) i 3 poena kod žirija

A ovako bi izgledao televoting

1678070576265.webp

Ali ne mogu da smislim ove rezultate iz polufinala, ovo bukvalno kao da su članovi žirija napamet i pijani glasali a za publiku onako nabacani random poeni bez ikakve logike jer ih je mrzilo da broje glasove, previše mi ima tu kontradiktornosti da bih se dublje upuštao u tu temu...

Definitivno mi je ova godina znatno bolja po kvalitetu pjesama nego prethodna a i ubjedljivo najbolje izdanje od povratka festivala, mada opet imam zamjerku na broj pjesama koje prođu konkurs - da ih je barem 24 (ako ne i manje) tj. po 12 u svakom polufinalu a onda u finalu velika dvanaestorka da bude u trci za predstavnika bilo bi taman, isto se i sada vidjelo da je minimum 10-ak njih ispodprosječno i/ili jednostavno nisu nikakav evrovizijski potencijal, a ovo nije bilo kakav festival nego festival gdje se traži pjesma za Eurosong.

I dalje sam mišljenja da trebaju napraviti zaseban festival nešto poput onog ''Beogradskog proleća'' na kome bi se predstavili ti nedovoljno afirmisani izvođači iz različitih žanrova, dok za Evroviziju trebaju oformiti komisiju sastavljenu od bivših (a pri tom i uspješnih) predstavnika koja će po strogoj selekciji birati samo one pjesme koje idu u korak sa vremenom i u skladu sa nekim današnjim evrovizijskim standardima... Isto sam za odobrenje pjesmama na engleskom jeziku da se prijave na konkurs kao što je to omogućeno i na svim ostalim nacionalnim izborima pa ne znam što bi mi bili izuzetak, moraju se malo modernizovati i pratiti trendove, eto ovdje ima ljudi koji rade na RTS-u pa će ovo valjda pročitati i konačno razmotriti kao opciju. :p

Jedino mi je scena bila gora nego lani, onaj pod je totalno passe a doduše tu je i kamera koja se i dalje trese lol, grafika i režija su mi bolje za nijansu kao i razglednice koje su konačno makar malo simpatične nego ranije, voditeljski par onako - valjda sam navikao na Jovana Radomira pa mi ovaj Marić nešto i nije legao (previše je ozbiljno djelovao a na momente i arogantno), a na one iz green room-a i njihove krinždeve sam već odavno oguglao tako da mi nisu smetali. Napokon im je bio cool revijalni program (naročito sa Konstraktom a i sa izvođenjem evrovizijskih pjesama u etno maniru, sa Bitlsima su malo smorili ali ništa strašno), očekivao sam da će dovesti fazon Dubrovačke Trubadure (ako je uopšte neko od njih još uvijek živ) ali srećom nisu.

Puno mladih i talentovanih muzičara se pojavilo ove godine a za mnoge od njih smo prvi put čuli, od starih povratnika sam prilično siguran da se Anđelina više neće vraćati nakon ovogodišnjeg debakla a najviše mi je žao Ivoninog fejla (jednostavno, godina nije bila naklonjena bop-ovima dok s druge strane pokazalo se da su se ljudi uželjeni etna i balada nakon par godina apstinencije od tog zvuka čim je takva pjesma osvojila televoting), nadam se da je to neće mnogo demoralisati i volio bih je opet vidjeti u skorije vrijeme!

Evo kako bi izgledala tabela da je korišćen proporcionalni sistem, što bi naši susjedi iz Hrvatske rekli "švedski model"

View attachment 4950

Ovde se tek vidi da ta priča o Luki kao "ničijem pobedniku" ne pije vodu jer ga je od duple dvanaestice delilo oko 300 glasova publike (15 telefona sa maksimalno iskorišćenim brojem glasova) i 3 poena kod žirija

View attachment 4951
Hurricane :ROFLMAO:

View attachment 4950

View attachment 4951
stavljao sam ja već, na 364. strani je

Edit: Mislim da bi Milica Todorović bila top izbor za ITD, šteta što se nisu setili da je pozovu. Koje godine je bila priča da se ona prijavila na interno? Ne sećam se.
Milica je izjavila kako ju je jedne godine kontaktirao Graja i da je bila zainteresovana, usla je u pricu ali kako joj na kraju pesma nije legla i da ta pesma nikada nije objavljena. Onda ju je posle par godina opet zvao i ona mu je rekla ok hocu, ali da mi napravis ovakvu pesmu, i poslala mu je neku od Bijonse. On je rekao ok nema problema, ali se nikada nije javio. Cuj Graja i Bijonse 😂. Ona bi isla ako ima dobru pesmu koja ce da je pomeri, nije iskljuciva.
A za ovu godinu je rekla da joj se Lukina pesma ne svidja i da su tamo bili sve neki cudaci. 🙄
Kao super sto su kantautori ali cudni...

a za publiku onako nabacani random poeni bez ikakve logike jer ih je mrzilo da broje glasove
Pa ne broje glasove ručno... To je što je, iznenađenja su moguća, a očigledno brojni pratioci poznatijih učesnika nisu uvek spremni da plate da bi glasali.

I dalje sam mišljenja da trebaju napraviti zaseban festival nešto poput onog ''Beogradskog proleća'' na kome bi se predstavili ti nedovoljno afirmisani izvođači iz različitih žanrova, dok za Evroviziju trebaju oformiti komisiju sastavljenu od bivših (a pri tom i uspješnih) predstavnika koja će po strogoj selekciji birati samo one pjesme koje idu u korak sa vremenom i u skladu sa nekim današnjim evrovizijskim standardima...
Upravo ti neki neafirmisani su ove godine imali moderne pesme, pa nema razloga da idu na neko moderno BG proleće, jer za takav festival se ipak ne bi spremali kao za PZE, ne bi imali isti nivo motivacije. Takođe, ne bi trebalo samo bivši predstavnici da budu u komisiji, pored toliko drugih kompetentnih muzičara. Žiri treba da bude prošaran, kao i selekciona komisija, i u pogledu domena (kompozitori, pevači, sa muzičkih akademija) i u pogledu žanrova koje preferiraju.

Back