Ali ne mogu da smislim ove rezultate iz polufinala, ovo bukvalno kao da su članovi žirija napamet i pijani glasali a za publiku onako nabacani random poeni bez ikakve logike jer ih je mrzilo da broje glasove, previše mi ima tu kontradiktornosti da bih se dublje upuštao u tu temu...
Definitivno mi je ova godina znatno bolja po kvalitetu pjesama nego prethodna a i ubjedljivo najbolje izdanje od povratka festivala, mada opet imam zamjerku na broj pjesama koje prođu konkurs - da ih je barem 24 (ako ne i manje) tj. po 12 u svakom polufinalu a onda u finalu velika dvanaestorka da bude u trci za predstavnika bilo bi taman, isto se i sada vidjelo da je minimum 10-ak njih ispodprosječno i/ili jednostavno nisu nikakav evrovizijski potencijal, a ovo nije bilo kakav festival nego festival gdje se traži pjesma za Eurosong.
I dalje sam mišljenja da trebaju napraviti zaseban festival nešto poput onog ''Beogradskog proleća'' na kome bi se predstavili ti nedovoljno afirmisani izvođači iz različitih žanrova, dok za Evroviziju trebaju oformiti komisiju sastavljenu od bivših (a pri tom i uspješnih) predstavnika koja će po strogoj selekciji birati samo one pjesme koje idu u korak sa vremenom i u skladu sa nekim današnjim evrovizijskim standardima... Isto sam za odobrenje pjesmama na engleskom jeziku da se prijave na konkurs kao što je to omogućeno i na svim ostalim nacionalnim izborima pa ne znam što bi mi bili izuzetak, moraju se malo modernizovati i pratiti trendove, eto ovdje ima ljudi koji rade na RTS-u pa će ovo valjda pročitati i konačno razmotriti kao opciju.
Jedino mi je scena bila gora nego lani, onaj pod je totalno passe a doduše tu je i kamera koja se i dalje trese lol, grafika i režija su mi bolje za nijansu kao i razglednice koje su konačno makar malo simpatične nego ranije, voditeljski par onako - valjda sam navikao na Jovana Radomira pa mi ovaj Marić nešto i nije legao (previše je ozbiljno djelovao a na momente i arogantno), a na one iz green room-a i njihove krinždeve sam već odavno oguglao tako da mi nisu smetali. Napokon im je bio cool revijalni program (naročito sa Konstraktom a i sa izvođenjem evrovizijskih pjesama u etno maniru, sa Bitlsima su malo smorili ali ništa strašno), očekivao sam da će dovesti fazon Dubrovačke Trubadure (ako je uopšte neko od njih još uvijek živ) ali srećom nisu.
Puno mladih i talentovanih muzičara se pojavilo ove godine a za mnoge od njih smo prvi put čuli, od starih povratnika sam prilično siguran da se Anđelina više neće vraćati nakon ovogodišnjeg debakla a najviše mi je žao Ivoninog fejla (jednostavno, godina nije bila naklonjena bop-ovima dok s druge strane pokazalo se da su se ljudi uželjeni etna i balada nakon par godina apstinencije od tog zvuka čim je takva pjesma osvojila televoting), nadam se da je to neće mnogo demoralisati i volio bih je opet vidjeti u skorije vrijeme!