Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

Sigurni finalisti su 🇫🇮🇲🇹🇦🇺🇬🇷🇮🇱🇨🇿🇱🇹. To je 7/10.

🇱🇻 će da nas pojede nastupom.
🇱🇺 će dobiti glasove ljudi koji će želeti nešto sladunjavo i nevino nakon pesama o sp*rmi, svr*avanju i pi*ki.
🇦🇲 ima pesmu od 3 dinara ali dobrog izvođača koji je lep i odlično peva

🇦🇹 i 🇬🇪 nisu još izabrale pesme, ali ako je jedna od njih konkurentna, možemo da se slikamo.
Samo mogu da kazem:
Finska sigurno prolazi.
Mask je daleko bolja pesma od Kanta.
Zar je vama ozbiljno Kant bolja pesma od Mask?
I od Litvanije hahahahahahah

Samo mogu da kazem:
Finska sigurno prolazi.
Mask je daleko bolja pesma od Kanta.
Zar je vama ozbiljno Kant bolja pesma od Mask?
Bolja je relativno/ subjektivno, tako da ne bih odgovorio na pitanje, ali ono što je sigurno je to da Malta prolazi bolje od nas ove godine. U top 10 su na kladionicama, mi smo 36. Toliko o tome. Nismo mi njima konkurencija za prolaz u finale, dok oni nama jesu.

🇱🇺 će dobiti glasove ljudi koji će želeti nešto sladunjavo i nevino nakon pesama o sp*rmi, svr*avanju i pi*ki.
🇦🇲 ima pesmu od 3 dinara ali dobrog izvođača koji je lep i odlično peva.

🇦🇹 i 🇬🇪 nisu još izabrale pesme, ali ako je jedna od njih konkurentna, možemo da se slikamo.

Tako da da, prilično su dobre šanse da ispadnemo šta god da pošaljemo.
Mi prošli sa našim polufinalom ko Ivana Štrbac sa svojim 🥹

Gledam sad ponovo nastup za Turbo žurku i neverovatno koliko je omašen koncept nastupa, kostimi, VIZUALI najviše (dobri su, ali ne idu mi uz pesmu). Vidi se da nije Srbin radio nastup 😂

Polufinale-2-analysis.png
Polufinale-1-analysis.png

Uzivajte mackice

🇦🇲 ima pesmu od 3 dinara ali dobrog izvođača koji je lep i odlično peva.

Tako da da, prilično su dobre šanse da ispadnemo šta god da pošaljemo.
Iako sam apsolutni pesimista po pitanju našeg prolaska ove godine, daleko je od realnosti da su sve navedene pesme sigurni finalisti. Klavdia je pokazala da je i ona poprilično skuvana, te ako nešto ne promeni, ne bih bio siguran u finale. Dalje, sprdačinu od Australije mi je ispod časti da komentarišem, Litvanija je previše dark i eksperimentalna i upitno je u kojoj meri će biti shvaćena, a Češku pesmu još nismo ni čuli u celini. Složio bih se samo za Finsku i Maltu, koje su svojevrsne trešerane i teški kičevi, ali je jasno da su ogromni tvt bejtovi. Izrael je već priča za sebe. Gruzija je pokazala da je često jako oskudna po kvalitetu kada je ESC u pitanju, a Austrija je enigma. Može biti dobra ili flopnuti, ali za sada deluje da su se ufurali na Nema, što je zapravo loš potez. Očajna je godina generalno i po meni je sve otvoreno.

Slažem se da Mimi nije imala neki idealan nastup, ali da je 70% komentara na YT negativno, a npr. da su svi komentari za Vukaylu top, nešto tu jednostavno ne funkcioniše, jer za nekog ko jeste važio za favorita pored Mimi, Vukayla je poprilično podbacila.

Glavni utisak mi je da mi i dalje nemamo umeće da (po raznim osnovama) falične pesme zamaskiramo iole dobrim i efektnim nastupima. Drugačiji bi utisak ostavili mnogi da su statičnost, nesnalaženje ili tremu u lajvu sakrili dobrim kadrovima.

Doduše, ne čudi me, jer smo i dobre PzE nastupe sakatili lošijim kopijama na ESC u maju.

Back