Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

Pošto smo videli sve nastupe, ujutru kreće glasanje članova OGAE Srbija za nagradu, koja je ove godine u vidu kristalne plakete. To će ujedno biti i glasanje za našeg predstavnika na OGAE Second Chance takmičenju.

NagradaOgaeSrbija1.webp

Maji Nikolić je ovo 4. put da je ispala u polufinalu, čime je postala rekorder. Biber nijednom nije ispao u polufinalu. Sale Sedlar i Filarri su prošli put kada su učestvovali ispali, a sada su prošli.

Vampiri se pridružilli učesnicima posljednje Jugovizije: Extra Neni i Filipu Žmaheru koji nisu prošli u finale Beovizije/PZE.

Moji utisci nakon oba pf, što se tiče ovih bitnijih likova i djela

Bojana & David - osjetila se trema malo plus ne kužim uopće čemu onoliko mračan nastup, jedva da im vidim plesne pokrete, a to bi kao trebao bit glavni dio nastupa, energije malo fali, meni i dalje najdraža pze pjesma ove godine, ali fali im još uvijek nešto

Haremsice - one mi malo izgledaju groteskno na sceni, nastup malo messy, ali pjesma me užasno vozi, sviđa mi se glas od one ženice male, mogu vjerojatno i bolje, ali okej sve u svemu neloše

Filarri - iz godine u godinu sve bolji, trudi se, prilagođava se svojim glasovnim mogućnostima itd, drago mi je da je prošao jer me i pjesma vozi

Princ - u studijskoj verziji mi je bila meh pjesma, uživo nastupom mi je malo oživila, lijepo je ovo, a on imam osjećaj jedini koji baš dobro pjeva što se tiče ovih favorita, jedino šteta što je pjesma malo zastarjela

Tam - ova pjesma me sad nenormalno vozi, jedini problem je što je ona sva ko neko pilence nevino, a za ovu pjesmu i nastup treba ta neka drskost a la Eleni Foureira, e da takva neka pjevačica izvodi ovu pjesmu slao bi ovo iste sekunde na ESC

Vukayla - pa fino se cura izderala, ne znam, nije mi loše, ali nije me ni osvojilo, ima mjesta za napredak, više bi možda volio da se kreće tokom pjesme, svakako će bit u igri za pobjedu

Mimi - bit će između nje i Vukayle sve mi se čini, nastup mi je ništa posebno, ali pjesma i dalje vožnjica, pa ako i pobijedi neću imat ništa protiv

Maja Nikolić - hahahahahahah 😆

Nmg ovaj Majin intervju, na početku rekla kako peva svadbu u subotu, na kraju videa je novinari pozvali da dođe u redakciju u subotu, ona kaže "ne mogu, u subotu mi je zakazana operacija" 😂 ma da je nema, trebalo bi je izmisliti, ne pamtim kad sam se ovoliko izvrištao kao večeras zbog nje 😂

Za ovo kratko vreme jedna i jedina opcija je Vukayla . Tacka. Mislim da se nazalost nece desiti.
Nije mi jasno Ohajo, hype momentalni... sve i da je kao zanimljivo totalno je nq.

U prvom najbolja Ana, u drugom najbolji Oxajo. ❤️

Paket nemamo.

Pobeđuje Mimi koja je još jednom pokazala da ne razume ništa. Blam.

Nastup imao Filarri.

Vukayla i Štrbac odličan performerski potencijal.
Vukayla i Tam odličan autorski potencijal.

Za Haremke ljubav. ❤️

Back