Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Moje mišljenje za PZE (iako niko nije pitao):

Mimi treba i hoće pobediti, prošla godina je bila jako anticlimactic za našu domaću publiku bez obzira na to koliko se nama ESC fanovima Breskvičina pesma i taj haos oko nje nije dopadao. Vreme je da pobedi favorit publike posle 2 godine ako bismo hteli da se hajp oko takmičenja održi.

Turbo žurka je MORALA imati bolji beat drop pri kraju, ovako je jako mlak završetak i ne vodi te nigde. To su čak i stranci koji su reagovali na pesmu rekli. Trube takođe trebaju biti glasnije ako već ide na kartu TURBO žurke, to mora da bude instrumental koji diže iz mrtvih, a je nešto mlako.

Vukayla mi je prirasla k srcu, mnogo mi se sviđa pesma i volela bih u neku ruku da nas predstavlja, ali budimo realni, žiri ni publika na ESC je NEĆE podržati jer smo mi Srbija, a ne neka nordic zemlja.

Ako je Ramonda zaslužila samo 22 boda od žirija prošle godine iako je bila jedna od retkih i pritom ne tamo nekih banalnih balada u takmičenju, da nas je Litvanac prestigao sa onom smorčinom od pesme, nemamo šta da očekujemo od žirija ni sa jednom pesmom koju imamo ove godine u ponudi. Zato Mimi treba pobediti ali revamp je NEOPHODAN.

Vukayli i treba wow nastup na nivou Tattoo ne bi li bila u igri za pobedu na PzE-u.
Nastup za Tattoo je bio režiserski masterclass.
Tako nešto ćemo teško dobiti od RTS-a.

U svim edicijama PZE do sada jedino su Konstrakta (oba puta) i Teya imale produkcijski i kreativno nastupe na baš baš visokom nivou. Meni je Konstrin nastup iz 2024. još bolji od prvog.
Ali opet RTS ne zna da prenese to na ESC scenu a kamoli poboljša...

I nisam sigurna da li Vukayla može finansijski da osigura jedan takav nastup? Videćemo. Ja bih volela da ona iskida s tim nastupom, ne mora ni da pobedi.

Vukayla čak i da ima svoj tetovaža-nastup, kad ga se Mitza iz RTS-a dočepa, pa kad drekne organizatorima ESC-a „I demand whatever”, ima sve da pršti....pa kad u kulminaciji sevne kadar kamerom iz Miluza....najež u najavi.

Još imam traume od onog prošle godine.

Zanimljivo da neki voditelji govore kako zadnjih godina na PZE učestvuju nova lica, a da su nekada ranije učestvovali jedni te isti.Mislim kad je to bilo? I 2000ih na Beovizijama je bilo nekih novih lica kaoni nekoliko njih koji su se ponavljali iz prethodnih godina kao što ima i sada.

Zanimljivo da neki voditelji govore kako zadnjih godina na PZE učestvuju nova lica, a da su nekada ranije učestvovali jedni te isti.Mislim kad je to bilo? I 2000ih na Beovizijama je bilo nekih novih lica kaoni nekoliko njih koji su se ponavljali iz prethodnih godina kao što ima i sada.
Pa tehnicki i ove godina ima dosta povratnika… al mislim da samo voditelji nisu pratili dovoljno ESC da znaju 🙄

Status
Not open for further replies.
Back