Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Alesija stvarno ima delulu i iritantne momente i možemo mi do sutra da se sprdamo da je RTS-ova sendvičara, ali činjenica je da je ona jedna od najpraćenijih esc jutjubera i znači što smo joj među bitnijim zemljama. Jako je lepo što nas već godinama promoviše i manifestuje nam pobedu i na neki način diže nam rejting među fanovima. Samim tim što nam hvali NF, stvara interesovanje među njenim pratiocima. Jedna je od retkih koja je pričala lepo o nama i u trenucima kada u fandomu nije bilo preterano popularno hajpovati pesmu iz Srbije, tako da će od mene uvek imati poštovanje, iako se neretko moja mišljenja i stavovi kose s njenim.

Iskreno mislim da na kraju ce stvarno Mimi biti najjaci nas adut za ESC, najprepoznatljivija pesma…i ako je ona daleko od idealnog, mislim da je korektna ako se sve kockice poklope za ulazak u finale, sve ostalo po meni je nebitno..

Ja uopste ne mogu da se uhvatim za Vukajlinu pesmu, niti mogu njene pesme da se setim. Od Tam znam samo durum durum i to je sve, sto je po meni los znak, ako pesma ne udje u uši, i ne hvataju na prvu sto je jako bitno. Mimi bar vozi koliko toliko.

Ako ne računamo Luks koji se vratio prošle god. na takmičenje posle dužeg vremena i odmah kvalifikovao... mi imamo najveći skor/procenat kvalifikacije na zadnjih deset izdanja Evrovizije odn. samo jedno ispadanje (doduše imamo 9 od 10 učešća)... Prema početnim projekcijama smo sigurni finalisti, mada vidim da nas neki otpisuju zbog slabe selekcije i da neke naš skor nervira pa nam iz dubine duše predviđaju NQ ove godine...

Ne mogu da se bunim jer i ja to zdušno želim Švedskoj i Ukrajini 😅
Ukrajina bi možda ispala 2023 da prethodno nisu pobedili zbog svima znanog razloga i da nema rata... meni je ono srednji užas... takođe se ne bi proslavili ni sa pesmom iz 2017. godine da su morali kroz polufinale da prođu, ali su tad bili domaćini...

Vukajla da predstavlja neku drugu drzavu (Svedsku npr) vrv bi bila medju favoritima... meni je pesma ok, ali mi je genericna i neoriginalna, isto sto bih mislio i da zaista predstavlja Svedsku a ne nas... mada, produkcija je zaista sjajna za nase uslove i ono na sta smo navikli

Mozda nas Alesija voli jer smo najmanje rasistička zemlja u Evropi
Sumnjam da ona zna da smo mi najmanje rasistička zemlja u Evropi...
(a nisam ni sigurna da je to neka vrlina, obzirom koliko je Evropa generalno rasistička...)

A ni Alesija mi ne deluje u "black power" fazonu (njima je često peglanje kose svetogrđe, i zalepila bi se za neki afrički festival umesto za Evroviziju)...

Status
Not open for further replies.
Back