Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Možda kombinovani žiri (domaći + internacionalni)
Da na to sam i mislio. 5 članova našeg žirija + nekoliko (recimo isto 5) internacionalnih žirija.

Tako će RTS uvek moci da se ogradi od navoda o "namestanju" kojih je bilo proteklih godina. Sigurno niko nije rekao strancima kako će da glasaju.

Meni nije žiri problem, samo sam predložio kompromis Majsti na konstataciju da će žiri i dalje da mulja... meni je veći problem što neko na televote glasanju sada može da ide i do 250 poena ako je mega popularan... i pojavi se nova Breskva ili neki režimski poltron sa organizovanim glasanjem i eto problema...!

S time se slažem lol nadam se stvarno da neće više biti takvih slučajeva.

U polufinalu da zirija ne bude. Biraju se finalisti samo sms glasanjem, dok u finalu ide 10 članova žirija... Glasovi publike proporcijalno broju sms poruka. Odnos 50:50

Žiri u polufinalima stvarno glasa diskutabilno. Bujaković da prođe u finale u onako jakom polufinalu i to zbog žirija je skandal. Dobro on peva, ali pesma koja ne bi bila konkurentna ni 2002. godine dobije 5 ili 6 poena od žirija, a ispod njega ostanu neke mnogo konkurentnije i komercijalno atraktivnije pesme, to mi je van svake pameti.

Taj plufinalni ziri je uvek problematican. Mozda bi trebalo kao na esc-u da u pf odlucuje samo publika

Ja mislim da su procenili godinu u kojoj bi pobednik tvt bio odgovarajući pobednik i žirija i fanova. Da nije tako, ne bi prošlu godinu otkazali najavljeni novi sistem. Što se tiče internacionalnog žirija, nepotreban je, a kad bi baš moralo onda jedino da se glasovi od 10 ljudi sabiraju u jedan, kao kad državni žiri ocenjuje na Evrovoziji.

Simpa pesma, tekst svojstven njima - dečački, ali dobro ima neku vožnju. I fenomenalan glas pevača, on uživo kida, njima za PZE treba ozbiljnija pesma, nadam se da će naučiti nešto do neke sledeće prilike

Iskreno, nije losa pesme, jeste da je basic ali ima opet neki autentican i privlacan vajb.

Status
Not open for further replies.
Back