Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
YT Lista slušanosti
08.02. - Presek u 22h

Top 10
1. Mimi Mercedez - 578.000
2. Princ - 311.000
3. Bojana i David - 226.000
4. Harem girls - 217.000
5. Ivana Štrbac - 210.000
6. Filari - 194.000
7. Nataša Kojić - 187.000
8. Tam - 186.000
9. Maja Nikolić - 115.000
10. Vukayla - 106.000

* u trendingu i dalje 4 pesme - Mimi, Haremke, Tam i Vukayla.

* Princ je drugi učesnik ove godine koji je prešao 300.000 pregleda na YT.

* "najveći napredak" u protekla 24h - Mimi +45.000, Princ +20.000, ostali manje od 15 hiljada pregleda.

RTS ako nastavi ovako neće više imati 3. najbolji festival u Evropi, UMK iako pesme i live izvođenja nisu uvek na nivou po svim ostalim parametrima mi je definitivno bolji od PZE... a tu su i Melodi i MGP... Benidrom isto zna da bude baš dobar, Dora takođe sve jača i jača... Danska i Baltičke republike isto znaju lepo to da organizuju...

A to fejk i proizvoljno rangiranje nacionalnih finala je bitno samo onima koji ih organizuju i nekim fanovima. Ono što se računa su pesma koja se pamti i plasman na Evroviziji, jer to u velikoj meri može da povuče veće interesovanje za naredno NF. Možeš da imaš dobru produkciju a pesme budibogsnama, apsolutno ništa ne znači i da te neko istakne među gomilom selekcija.

A to fejk i proizvoljno rangiranje nacionalnih finala je bitno samo onima koji ih organizuju i nekim fanovima. Ono što se računa su pesma koja se pamti i plasman na Evroviziji, jer to u velikoj meri može da povuče veće interesovanje za naredno NF. Možeš da imaš dobru produkciju a pesme budibogsnama, apsolutno ništa ne znači i da te neko istakne među gomilom selekcija.
Nije baš ni da nam pesma upali baš uvek.... 😅

Nije baš ni da nam pesma upali baš uvek.... 😅
Pa to i kažem, bitnije da pesma klikne i ostane i kako se kotiramo na ESC. To što mi ovde sebe guramo na nekakve NF podijume piši propalo, kada se RTS pretplatio na desnu stranu tabele.

PZE je daleko ikad i bio od najboljeg, hajde prva-druga godina, ali sad već 4 put, isti podrum, verovatno dosadne priče i fore iz green rooma, pa onda interni nastupi koji nikad da se završe posvećeni Jugoslaviji, Molitivi i sada Švici. No no no.
Pogotovo što su ti nastupi sve do jednog i snimnjeni unapred.

Nacionalni festival kakva nam je i estrada generalno, zaglavljena u vremenu i prostoru.
Tačno, ali meni je smešno da je Olja toliko ponosna na PZE, mislim nije loš, daleko je i od najgorih. Ali sad da je među najboljima nikako. 😂
Ne znam što je neko mlađi ne savetuje, da barem nešto promene.

Tačno, ali meni je smešno da je Olja toliko ponosna na PZE, mislim nije loš, daleko je i od najgorih. Ali sad da je među najboljima nikako. 😂
Ne znam što je neko mlađi ne savetuje, da barem nešto promene.

Dobro, mozda je ovo njoj sve top. To sto su joj niski standardi je druga stvar.

Ponekad pomislim da kada bi RTS napravio festival (još jedan) koji bi služio generalno za promociju npr. u septembru/oktobru, a da PZE bude samo za one koji bi iskreno hteli na Evroviziju... da bi isti imao 20- 30 prijava... 🙄

Bilo kakvo rasipanje ionako malog budžeta bi samo škodilo PzE. Bolje neka oni koji se prijavljuju (a i komisija) malo ažurnije apdejtuju sopstveno shvatanje Evrovizije i toga kako pesma treba da zvuči moderno i konkurentno.

Onda neka se pozabave komisijom da bira konkurentnije pesme... predlažem da mi kao fanovi pokrenemo peticiju da se sledeće godine rad komisije detaljno i javno isprati, potencijalno da se ubace neki fanovi i možda neki izvođači za koje se zna da se nisu prijavili na konkurs... ili neki bivši naši predstavnici...

Ono što bih ja voleo da se promeni:
1. Komisija: da se ubaci više mlađih osoba, a što da ne i fanova, svakako će fanovi bolje prepoznati esc potencijal od PGP urednika pred penzijom.
2. Prostor: Stvarno bih voleo da imamo festival pred publikom, mnogo bi bio lepši doživljaj i izvođačima i publici kraj malih ekrana jer bi se osetila atmosfera. Znam da bi to bilo teže izvodljivo zbog zakupa neke hale, ali možda kada bi se našao neki sponzor...
3. Skratio broj pesama na 20, pod uslovom da kompetentnija komisija bira pesme.

Status
Not open for further replies.
Back