Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Moje neko vidjenje:Brat Pelin poznajuci nasu publiku,a i servirao je nastup ce biti 12 od publike,jer siroj masi se to uvej svidja,domaci mediji i pevaljke podrzale,a i mi lvde smo se slozili da je covek speman dosao.Drugo mesto Lavina ,za ostala ne licitiram zbog mogucnosti Princeze 2 i kartica.Sto se zirija tice isto ne bih ja Pelin otpisivala to mpze da se svidi i ziriju jer gledaju i nastup ne uvek pevanje,a slozicete se da on drzi paznju.Svakako ocekujem i ppene za Zejnh kd random jugonostalgicara iz zirija,kao i nekog ko je samo video da se ona vrti i da je favorit.Ocekujem i za Zonu klasicna pesma koju bismo slali 2000 ako bude starijih u ziriju.Zejna ce imati dosta od publike isto ,a mpzda je o tu ulozila para a ne samo u nastup.Sve karte su otvorene.Haremke vidim u sredini kod zirija,da ne ispadnu homofobicni ili sta god,a od publike u top 5 sigurno.

• Like
Reactions: FFM
Добро сад ме тјерате да ставим и који динар на Пелина

Pelin bi bio najbolja opcija da nismo imali nijedan nastup koji stvarno može da te pretenduje visoko na Evroviziji. Ovako propustiti Lavinu bi stvarno bilo nerazumno.
Па да, ја сам послије Пелина био на фазон е само ако Лавина не буде добра ово иде 100%

Ja ovako očekujem da će Lavina svakako dobiti 12 ili 10 bodova od publike, oni i Pelin. Sad sve ostalo zavisi kako će žiri da glasa. Sudeći po pregledima na YT-u poslije 24 sata izgleda da jedino Zejna može da parira Lavini kao konkurent. Sa ovim sistemom glasanja se nikad ne zna, razlika u poenima npr. između prvog i trećeg mjesta kod žirija može da bude minimalna, pa opet razlika između prvog i trećeg mjesta bude 4 boda kad se konvertuju. Tu su sad sve igre kako se klupko odmota i u čiju korist. Zejna ima tu poruku i politički momenat svakako koji bi mogao da joj ide na ruku.

Pelin bi bio najbolja opcija da nismo imali nijedan nastup koji stvarno može da te pretenduje visoko na Evroviziji. Ovako propustiti Lavinu bi stvarno bilo nerazumno.
ovaj post mi je probudio Teya Dora vs Konstrakta traumu iz 2024.

Je li neko možda čitao članak autora Pera Jovovića u Danasu, a na temu drugog polufinala?
Preporučujem ga vašoj pažnji. Neće vas razočarati; potpuni je sumanuti spektakl. :ROFLMAO:

Nikad ne znam je li dozvoljeno postavljati linkove.

Za žiriranje u finalu, Ivana Peters mi je pala na pamet takodje, ali pre svih, Luke Black mi se javlja. Ne znam da li ga neko spomenuo.

Čak mi je Luka u ovom trenutku najrealnija opcija, pod uslovom da je u Srbiji i da se nije javno oglašavao povodom svojih favorita.

Sastav žirija će svakako biti jasan signal o tome koga RTS vidi u Beču. Ipak, mislim da se pravac može naslutiti i bez sada nekih teorija zavere – dovoljno je malo pažljivije oslušnuti ton i atmosferu od sinoć.

Tu posebno mislim na najavu Kristine Radenković. Nju svesno potenciram. Uz to, i Stefan iz green rooma je imao vrlo indikativan pristup. Ako se pažljivo prati narativ, teško je ne steći utisak da se „Lavina“ vidi kao poželjna opcija za ESC. Intuitivno – vrlo verovatno.

A da li RTS želi „Lavinu“ u Beču?
Po mom utisku – apsolutno i jedno veliko da.

Razlog je, čini mi se, pragmatičan. RTS želi da projekat bude priveden kraju profesionalno i efektno, ali bez nepotrebnih kontroverzi tipa naziv pesme, mogući naknadni zahtevi EBU-a i slično... to oni ne žele, lenji su da se time bave uopšte, a već su kod nas od ,,onih odozgo" ribani debelo. U tom kontekstu, momci su sigurna i njima jako zahvalna opcija, pritom, jako svesni da ih i publika najviše želi.

Kristina, čak i ostavljajući po strani njen verovatno lični ukus, teško da bi bila svojevoljno toliko sugestivna u najavi da nije dobila makar diskretan signal – ne nužno potvrdu.

Naravno, sve je ovo samo moje neko čitanje između redova. Ali ponekad je dovoljno samo malo oslušnuti jer tišina ume da kaže više nego bilo kakva galama.

Last edited:
Kod žirija me ne bi iznenadilo ni da Lavina i Pelin budu top 2 pa onda da publika odluči ko ide
Ovo je ono sto i ja mislim.
Zato sam danas i napisao da ocekujem 12+12 i 10+10.
RTS ce biti u fazonu hteli ste da pobednik publike ide, e pa evo neka publika onda odluci ko ce.
Barem ja mislim da su ovo dve pesme koje ce biti TOP2 publici, mozda sam lud ko zna.

Na kraju Lavina nece ni uci u trending
Mislim da je su za Lavinu bitniji sugradjani iz Niša nego trending. Niš ima skoro 250 000 stanovnika. Neka glasa svaki stoti Nišlija, plus metal zajednica, plus Ogae fanovi i imaju više od Bojane i Davida. A tek da svaki stoti Nišlija glasa 2 puta.

Back