Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Evo ga Aca Lukas, Maja Nikolic i svi ostali koje ismijavamo
Ispao, ispao, prihvati zahvali se i pozzzz

Jutros je Eegor isprozivao RTS da je PZE namešten. Čudi me da nam to fanovi ceo dan ne prenose.

Mislim nema baš ovo smisla... pogotovo ogovaranje RTS kod drugih emitera.

Po hiljaditi put: RTS kao RTS ne namešta rezultate ni u čiju korist, ali svesno sabotira sam sebe neadekvatnim sistemom glaasanja.

Sistem od 5 članova žirija koji nose 50% glasova, čak i da se po strani ostavi nesretan izbor članova istog, a sa druge strane SMS glasanje sa 20 poruka po broju je odavno pokazao slabost pred specifičnostima našeg društva i mentaliteta i zreo je za promenu.

Ne čudi me da je Eegor popio pedalu od žirija, ali ne zato što je Eegor ili jer ga RTS mrzi, već jer je RTS u 70-im godinama.

Ali ovo: "Ne žalim se. Nisam Kalimero". Brattinaaa😂
Odlično je što ukazuje javno što svi znaju. Ali mnogi i dalje ćute. Eegor pumpa na kulturan način.

jeste Igor ostecen i trebao je da bude u finalu ali nisam bas prevelik fan ovakvog nastupa

Vec je izneo dosta ozbiljne optuzbe da ga je ziri sabotirao zbog politike, da su ziri cinili matorci (to ne znamo jos niti je potvrdjeno), mislim nije da je to iskljuceno ali opet dosta su to ozbiljne optuzbe da se ovako olako prosipaju

Pritom vise puta sam ga cuo kako iznosi argument da nema drustvene mreze i da je zbog toga u zaostatku za ostalim takmicarima. Pa mislim kakav je to argument, zasto ih ne napravis ako ti je vec toliko stalo da ides na ESC?

Pa biće miješano kao i uvijek. Biće neko iz alternative, neki kompozitor, moguće neki pjevač i još koga nahvataju. Ja bih naprimjer mogao da vidim Milija iz Granda kao člana žirija. Prošle godine sam nagađao da možda dovedu i Aleksandru Bijelić, vidim često pjeva u RTS klubu. Očekujem svakako da će se ponoviti neko ko je ranije bio žiri.

Last edited:
Evo ga Aca Lukas, Maja Nikolic i svi ostali koje ismijavamo
Ispao, ispao, prihvati zahvali se i pozzzz
Lukas? Pa Lukas definitivno nije dostojanstveno podneo poraz, cak je imao i vrlo degutantne komentar na racun Konstrakte. Drago mi je sto je ove godine vrlo pristojna i prizemna postava na PZE, tako da takvih ekscesa sigurno nece biti.

Mislim da je sastav žirija odredjen pre početka festivala jer je Vunturiševićka, koja je trebala da žirira prošle godine otkazala nekoliko dana pre PZE. Već sam pisala dami je Zoe Kidah glavni pretendent za člana žirija. Očekujem nekog muzičkog producenta, ali nisam upućena ko ove godine nema pesmu. Zaista bi bio red da pozovu i nekog rok muzičara, ali plašila bih se da to bude Djordje David. Čini mi se da bi Lavinu ovako prokomentarisao : "Ovo je moj fah, ali ovo se tako ne peva", kao što je ocenjivao neke rok pevače u ZG.

Rekla bih da će biti vrlo neizvesno i kod publike i kod žirija. Forumaši jesu jako glasačko telo, ali su nedovoljni kao ni broj pregleda na You Tube.

Неко из ревијалног дијела је или био или ће бити у жирију

Сад кад буде Свилар хехе

Mislim da niko nije spomenuo Ivanu Peters ili Anu Štajdohar. Znam da Ana nije u ljubavi s njima ali PGP je izadao njen album. Verovatno i neko iz Muzičke redakcije radija i televizije.

Mislim da niko nije spomenuo Ivanu Peters ili Anu Štajdohar. Znam da Ana nije u ljubavi s njima ali PGP je izadao njen album. Verovatno i neko iz Muzičke redakcije radija i televizije.
Koliko znam Ivana Peters je nastupala na eventu od Haremki, tako da neće ona.

Ma nece zvati nikoga ko je pumpadzija,a Stajdohar to jeste.Jedva su i takmicarw pustili u odsustvu kvalitetnih Ćacika🙂

Evo ja nisam niti bio u ziriju, niti imam 70 godina i opet mi se Eegor nije svideo i nisam imao zelju da glasam za njega kao publika.
Iako mislim da je pesma kao pesma zasluzila finale, decko jednostavno istu nije prodao tokom svojih 3 minuta nastupa, a kad se to desi rezultat moze da bude ovakav.

Ивана Петерс може у жири, што да не
Можда и Милија убаце

Evo ja nisam niti bio u ziriju, niti imam 70 godina i opet mi se Eegor nije svideo i nisam imao zelju da glasam za njega kao publika.
Iako mislim da je pesma kao pesma zasluzila finale, decko jednostavno istu nije prodao tokom svojih 3 minuta nastupa, a kad se to desi rezultat moze da bude ovakav.
A Gemini,Ana Masulovic i onaj neki Adrenalin jesu?Eggor je makar imak kakav takav nastup,plus vrhunsku pesmu.

A Gemini,Ana Masulovic i onaj neki Adrenalin jesu?Eggor je makar imak kakav takav nastup,plus vrhunsku pesmu.
Pa ako me vec pitas evo i da ti odgovorim. Ana Masulovic je po meni u onakvom polufinalu itetako zasluzila da prodje. Ona je svoju pesmu prodala, kako glasovno tako i nastupom(jer za taj tip pesme ne mozes da ocekujes nesto drugo).
JL je tokom nastupa pokazao energije, toliko da je Eegoru mogao i da pozajmi.
Klaber kao pesma je svakako zasluzila da prodje, ali mozda sa drugim izvodjacem, koji bi to znao da iznese.

Back