Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Takođe voditelji profesionalni ali dosadno do bola, najbolje je bilo ono kad su vodili Kosjerina i neko od glumaca. Bukvalno onaj waiwai bi bio zanimljiviji. Green room ukinuti a Kristini dati neki posao u nekoj redakciji tu ženu više ne mogu da vidim ni u slagalici

Ne znam šta da mislim za Zejnu. Beskrajno je simpatična ovako, i ima tu i karizme i svega, ali čim dođe na scenu kao da neko presječe to sve i dobijemo izgubljenu, uplašenu, nekoordiniranu Zejnu. Ne znam koliko je nakon sinoć konkurentna za pobjedu, nadam se da jest, ali šanse su baš tanke.

Za Đurđicu iskreno ne vidim problem što je ispala - PZE i ESC hvala bogu nisu The Voice/Supertalent, a pjesma joj je bila nikakva.

S druge strane, Eegor je čak i s tim slabašnim nastupom zaslužio finale makar na konto pjesme.

Jest da su neki koji su prošli stvarno wtf, ali to je u ovakvom polufinalu svakako bilo neizbježno.

Meni je utisak večeri definitivno Yanx. Možda nije za ESC, ali je u svakom aspektu bila klasa iznad za sve njih sinoć.

Show mi je bio možda i najslabiji do sad, ona sablasna tišina, fejk aplauzi, Kristina, Kosjerina i Stefan koji su već i bogu ocu dosadili jednim te istim frazama i usiljenim pokušajem humora, sve je bilo nekako suviše umjetno i komemorativno.

Ne bih se iznenadio da veceras pola dobrih pesama ne prodje dalje cak i nekih od favorite. Uzdam se uz Lavinu,Harem girls i Zonu ali za ostale vec nisam siguran. Voleo bih da prodje Brat Pelin all ako nije uspeo Egor da prodje onda svasta mozemo da ocekujemo u cetvrtak jer realno ima mnogo boljih pesama.

Sanjala sam da su izvlačili brojeve i Zejna izvukla broj 1 i da prva nastupa u finalu i bilo mi je žao nje. Morala sam da uđem na forum da proverim da li je to tačno 😅

Koliko sam se juče ujutro radovao polufinalu, toliko sad planiram da naredne dve večeri pogledam u repriznom terminu lol

Ne znam šta se desilo sinoć i ne bih da sad širim neke svoje teorije, ali koliko god da su mi suštinski ok svi finalisti, jednostavno, za Eegora i Đurđicu je moralo biti mjesta u top 7 i živo me zanima kako su izgledali rezultati.

Rezultate drugog pf ću da pogledam opušteno i spreman na sve, do te mjere da ostane jedno mjesto a Zona i Lavina čekaju prolaz i na kraju ne prođe niko od njih 😂 mada drugo pf djeluje manje ujednačeno pa ne bi trebalo da bude iznenađenja, ali ko zna

Nepopularno mišljenje... Da Olivere nije bilo 2023 i 2024 , Luke Black i Teya Dora ne bi bili naši predstavnici na ESC .
Da li znas sta znaci kad neko napise "Nepopularno misljenje"? Samo pitam.

Inace ne znam u kom univerzumu mozemo pravdati neprolazak Eegora - bio u trendingu, jedan od onih koji je najvise podigao hajp oko takmicenja, po zavresetku polufinalne veceri opet imao bar petostruko (za neke i vise) pregleda i lajkova nastupa u odnosu na one koji su prosli. Sad ako nije imao 10tku od publike, (da bi se opravdalo kako nije prosao jer ga je ziri zelepio za dno) sto bi trebalo da bude realan scenario, ko je glasao za te ljude koji nisu imali po 30-100 lajkova (neki i dalje kubure oko tog broja) a koji su se kvalifikovlali. Mislim ko je imao vise televota od njega kad po internet brojkama - koje su itekako relevantne - interesovanje za view i like je proporcionalno SANSI da neko uzme telefon i glasa.

Sa druge strane 0 od zirija je neprihvatljiva. Ziri je tu da objektivno sagleda stvari. Tehnicke prirode. Ne da pogura balade. Ok su mi bile devojke, ali ne mozes iskljuciti nekog jer nesto nije po tvom ukusu, ali zato balade ocigledno jesu, jer nijedna nije nesto odskocila a prosle su sve - sem etno, ponovo jedne koja je odskocila po pregledima i lajkovima od ostalih.

Sta da mislim o sastavu zirija ne znam.

Spremite se za shokove tek u drugom PFu sa ovim zirijem.

Pripremljen sam na katastrofu u finalu vec.

Ljudi Trampolina trenutno ima vise pregleda i lajkova (a i sinoc je po zavrsetku polufinala) od Ive Grujin, Yanx i Ane Masulovic. Iako svi imaju rekordno malo (u odnosu na prethodne godine) ANA IMA CITAVIH 50 lajkova. O CEMU PRICAMO? Ko je glasao? Po kojim kriterijumima...

Jutro posle polufinala, nakon što pogledam Zejnin nastup, mogu da vidim dve značajne greške koje se daju ispraviti:

1) Svetlo mora da se smanji/ugasi - nastup mnogo bolje izgleda mračniji, a svetlo treba čuvati za kraj pesme kad može i da divlja (a la poslednji refren Konstrakte)

2) Zejnina uplašenost - biću delulu na momenat, pa pomisliti da je moguće bila uplašena usled svega što se juče izdešavalo (kran, mali razmak između gerenalne probe i lajva). Ona zna da peva, a ovde se aspolutno čuje trema. Takođe može da uvežba kontakt sa kamerom i skine one kristale sa očiju

Uzdaću se u tam efekat i ukoliko i pf2 podbaci, nadati se da će to biti dovoljno za pobedu.

Što se tiče lajkova - to aposlutno ne znači da su glasali svi koji su lajkovali. Organizovanog glasanja je uvek bilo i na Beovizijama i PZE, te je uvek neko prolazio u finale na konto toga i na račun nekog favorita. Zato je uvek služio finalni žiri da niveliše stvari, nadamo se da će i ove godine (posle godinu dana pauze 😅)

Shumic napisao sam da su pregledi, trendinzi, lajkovi jednaki sansama da neko glasa. Aj plz citaj sta pisem, mnogo me ljudi hejta, nije mi do svadjanja. Tacno da nece sve biti proporcionalno isto, ali tesko da mozemo racunati da onaj ciji klip nikoga ni ne interesuje je povukao veliki broj sms glasaca (kao i sa slucajem Princa prosle godine), vec da su ti glasovi ako se ispostavi da ih je imao nerealno vise, kupljeni. I nikako mi nije ok, da neko ko je bio jedan od 2 favorita ne prodje. Nista se nije toliko drasticno desilo da on realno ne bi skupio poena za 7o mesto, ali ipak se nesto desilo. Nesto smrdljivo.

Shumic napisao sam da su pregledi, trendinzi, lajkovi jednaki sansama da neko glasa. Aj plz citaj sta pisem, mnogo me ljudi hejta, nije mi do svadjanja. Tacno da nece sve biti proporcionalno isto, ali tesko da mozemo racunati da onaj ciji klip nikoga ni ne interesuje je povukao veliki broj sms glasaca (kao i sa slucajem Princa prosle godine), vec da su ti glasovi ako se ispostavi da ih je imao nerealno vise, kupljeni. I nikako mi nije ok, da neko ko je bio jedan od 2 favorita ne prodje. Nista se nije toliko drasticno desilo da on realno ne bi skupio poena za 7o mesto, ali ipak se nesto desilo. Nesto smrdljivo.
Ja se apsolutno slažem da postoji osnovana sumnja da je bilo organizovanog glasanja. To se i vidi po lajkovima, ali ni oni se više ne mogu uzeti kao validan orijentir

Ja se apsolutno slažem da postoji osnovana sumnja da je bilo organizovanog glasanja. To se i vidi po lajkovima, ali ni oni se više ne mogu uzeti kao validan orijentir
Pa mogu. Za dokaz postojanja organizovanog vs neorganizovanog. I jos vise pobudi sumnju da nesto smrdi kad to ziri poklopi. A to nam govori da je Eegor vrv overall imao manje 8 ili manje kad nije usao u prvih 7, tkd je moguce da je jos neko kupovao.

I Princ je realno kupio i onih 20k i 10k, da se ne lazemo. Koju publiku i hajp je pa on imao 23e i 25e (iako mi se pesma iz 23e svidela, treba se uhvatiti za tel da glasas). Realan broj koji moze prikupiti je 2-3k po godini kao neko ko nije aktuelan a nije ponudio nista spektakularno ni u formi pesme ni nastupa.

Back