Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Sad mogu da kažem da sam oduševljena Lavinom, od prvih proba! Predivni momci, fenomenalan nastup, sjajna pesma....i zaista ako pobede biću jako srećna jer su zaslužili! ❤️ ja sam i večeras glasala za nas i njih :love:
Ja sam ponosna na moje Haremke i Ivanu, šta god bilo u finalu mi smo presrećni! ❤️❤️❤️

Ma Lavina je čista PERFEKCIJA!! Znači, vokali, nastup, harizma, energija, doslovno su sve isporučili do savršenstva!!! 👏👏👏
Prosto moraju osvojiti ovaj PZE!! 👏👏👏

Odlične mi i Haremke (omg, tek sad shvatam da je ova što im se pridružila bivša pevačica Lune. Baš sam se ložio na nju pre desetak godina 😅), a za čudo i Pelinov nastup mi se jako dopao 😁

I da, sramota da Sanjin top lezbo nastup nije prošao. Realno bolje da je upala umesto dosadnih Gemini. Homofobija garant 🙄

Osvrnuću se na drugo polufinale. Još jednom svaka čast svima. Kada bi mogao da krojim finale po svojoj želji iz ovog polufinala bi u finale poslao čak njih 10 (izuzev Aleksandre i Geminni-ja) dok bi iz prvog polufinala pustio njih 4 (eventualno 5) u finale.

Lavina, Zona, Pelin, Haremke totalno zasluženi prolasci i četri odlična nastupa. Voleo bi da baš ovo četvoro sa još Zejnom budu top 5 sveukupno.
Luka je takođe odradio nastup profesionalno i drago mi je da je prošao, pogotovo zbog nekih osoba i sa foruma i van njega koji su ga hejtovali/pljuvali.
Jack Lupino je bio dobar, svideo mi se. Iskren da budem nisam očekivao prolazak.
Geminni se provukao, nzm kako. Bili su najslabiji sinoć.
.................................
Aleksandar je bio dobar, dobro je otpevao ali nekako ukočen u koreografiji.
Sanja je bila dobra, imala dobar nastup i nekako sam je hteo u finalu. Mada, ljudi kažu da je ispadala iz matrice.
Avgust je bio zanimljiv, ali mogu razumeti zašto nije prošao. Nekako bi ja još nešto dodao u taj nastup.
Milica je odlično otpevala s obzirom da je bila prehlađena i da je promukla. Nastup dobar, sem kraja koji mi se nije svideo. Ipak mogu razumeti ispadanje u ovakvoj konkurenciji.
Aleksandra zasluženo ispala. Nastup nezanimljiv iako je vokalno bila dobra.

Zadovoljan sa 6 od 7 finalista, što je bolje u odnosu na prvo polufinale gde sam zadovoljan sa njih 4 od 7 (eventualno 5 od 7).
Ono što bih menjao jeste...
Umesto Cosmos Tripa ubacio bi Eegora
Umesto Ive Grujin bi ubacio Đurđicu
Umesto Geminni-ja bi ubacio Sanju
Sa ovim zamenama bi polufinale bili 100 % po mom ukusu, ovako je negde između 70- 80 %.

možda Lavina kupuje i hiljadu komentara i po stotine lajkova na svaki komentar? xD
Pa nije Lavina Trile. Da jeste, možda bi doveli Tarju Turunen da peva sa njima(jer su tako u mogućnosti, kao i pomenuti)

Last edited:
Osvrnuću se na drugo polufinale. Još jednom svaka čast svima. Kada bi mogao da krojim finale po svojoj želji iz ovog polufinala bi u finale poslao čak njih 10 (izuzev Aleksandre i Geminni-ja) dok bi iz prvog polufinala pustio njih 4 (eventualno 5) u finale.

Lavina, Zona, Pelin, Haremke totalno zasluženi prolasci i četri odlična nastupa. Voleo bi da baš ovo četvoro sa još Zejnom budu top 5 sveukupno.
Luka je takođe odradio nastup profesionalno i drago mi je da je prošao, pogotovo zbog nekih osoba i sa foruma i van njega koji su ga hejtovali/pljuvali.
Jack Lupino je bio dobar, svideo mi se. Iskren da budem nisam očekivao prolazak.
Geminni se provukao, nzm kako. Bili su najslabiji sinoć.
.................................
Aleksandar je bio dobar, dobro je otpevao ali nekako ukočen u koreografiji.
Sanja je bila dobra, imala dobar nastup i nekako sam je hteo u finalu. Mada, ljudi kažu da je ispadala iz matrice.
Avgust je bio zanimljiv, ali mogu razumeti zašto nije prošao. Nekako bi ja još nešto dodao u taj nastup.
Milica je odlično otpevala s obzirom da je bila prehlađena i da je promukla. Nastup dobar, sem kraja koji mi se nije svideo. Ipak mogu razumeti ispadanje u ovakvoj konkurenciji.
Aleksandra zasluženo ispala. Nastup nezanimljiv iako je vokalno bila dobra.

Zadovoljan sa 6 od 7 finalista, što je bolje u odnosu na prvo polufinale gde sam zadovoljan sa njih 4 od 7 (eventualno 5 od 7).
Ono što bih menjao jeste...
Umesto Cosmos Tripa ubacio bi Eegora
Umesto Ive Grujin bi ubacio Đurđicu
Umesto Geminni-ja bi ubacio Sanju
Sa ovim zamenama bi polufinale bili 100 % po mom ukusu, ovako je negde između 70- 80 %.
*Možda bi još eventualno ubacio Bellu sa Trampolinom umesto Mašulovićke i nekako ugurao ili Aleksandra ili Avgusta iz drugog polufinala, ali i ne moraju ove zamene jer nisam toliko nezadoviljan njihovim neprolascima, odn. razumem što su ispali.

Top 3 robbed nastupa i izvođača ovog PZE-a su definitivno....

1. Eegor
2. Đurđica
3. Sanja

Sva tri izvođača bi voleo da vidim ponovo.

Eegor da vidi nastup Pelina i da se vrati za godinu ili dve sa tako nekakvim nastupom i pesmom na identičan ritam kao Klaber, pa da bude treća sreća. @eegorizam

Đurđica da se vrati sa možda malo jačom pesmom, ima potencijal.

Sanja verujem da ima sada veliko iskustvo ali s obzirom da je ove godine bilo čak 3 učesnika iz IDJ-a neko je morao da izvisi i to je nažalost ona kao najslabija karika. Hvala na učešću i neka se vrati za koju godinu.

Sad mogu da kažem da sam oduševljena Lavinom, od prvih proba! Predivni momci, fenomenalan nastup, sjajna pesma....i zaista ako pobede biću jako srećna jer su zaslužili! ❤️ ja sam i večeras glasala za nas i njih :love:
Ja sam ponosna na moje Haremke i Ivanu, šta god bilo u finalu mi smo presrećni! ❤️❤️❤️
Lefkada, svaka cast na nastupu, meni ste bile presimpaticne, nisam skidao osmeh s lica sva 3 minuta. Zvucale ste odlino, energija je bila na nivou, koncept nastupa, kostimi i scenografija pun pogodak. Sve je izgledalo mnogo skuplje nego prosle godine, i Ru Paul bi bio ponosan :D Ivana mi je pravo iznenadjenje, moram da priznam da sam imao predrasude, ali sjajno se uklopila. Jedina zamerka mi je sama pesma koja me previse podseca na Hurricane, ali uspeli ste po meni to da nadomestite sjajnim nastupom. Lavina mi ostaje favorit, ali bi mi bilo drago da i vi pobedite, narocito posto vam je, bar po meni, ukradena pobeda prosle godine.

Pa verovatno više ljudi uđe da pretraži konkretno Pelina da vidi no Lavinu što traže. Ipak Pelin ima veliku bazu, mnogi verovatno nisu ni gledali sinoć pa kao daj da vidim

Јутро послије, топ 3 како бих слао за Беч:

1. Лавина - издвојили би се апсолутно и привукли масу гласача, не би ме изненадило у топ 10 да буду
2. Пелин - можда неће жирију бити превише занимљив, али вјерујем да публици хоће довољно да уђе у финале и тамо опет покупи фине поене публике
3. Зона - да се испегла наступ и пјесма још мало и мислим да би у финалу имала пласман 15 - 20. мјеста

Nakon onakvih komentara Kristine za Lavinu, jasno je da RTS zeli njih na ESC i ja se ne brinem oko njihove pobede.
Apsolutno isto se desavalo i za Konstraktu kad je bila, u toku samog show-a se bas davalo njoj na znacenju.
Apsolutno zasluzeno se to radi, da se razumemo😊

Back