Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Uh sad smo pali na 21 mesto na kladzi. Cek samo da uhvatimo momentum ahahahaha

Ako pogledaš kvote, od 17. do 24. mesta su prilično ujednačene kvote tako da kretanje u tom intervalu ne znači ništa. Ako bismo se popeli iznad 17. mesta ili pali ispod 24. onda bi se moglo reći da kladionica reaguje na naš izbor.

Kazu da ce pokusati da prevedu (pretpostavljam delove) pa ce odluciti kako zvuci

Kaže Zejna da ako sve što do je sada ponudila nije dovoljno dobro, onda nikad ništa neće biti. Na pitanje novinara da li to znači da je završila sa pokušajima, Zejna je rekla "Evrovizija postoji, postoje druge zemlje, hello?" 😂

Pa pusti uh to su fanice girl pop bopova ljute
Fanovi iz nekih (uglavnom zapadnih) zemalja stvarno jesu takvi, bukvalno mrze sve sto nije girl bop ili overproduced pop

Secam se da je jedan Francuz 2021. na dan finala prognozirao pazitesad TRINAESTO mesto za Maneskin, tipa osmo kod publike i pri dnu kod zirija lol

Treba da peva na onom jeziku u kojem se oseća slobodnije, sigurnije,opuštenije, jednom rečju koju bolje može da otpeva. Faktor treme zbog značaja dogadjaja ne treba otpisati, zato treba pevaču omogućiti sve što ga čini opušteniji.
Obe verzije treba da snimi, a koji će pevati treba da odluči pevač. Ako je dobro otpeva svaka će privući pažnju.

Poruka za Lavina momke:manite se Milice Soldatovic i RTS i njihovih ideja nastupa,kao i koreografija.Ideja treba da ostane.Moze pnaj spori deo pred vrhunac pesme da bude kao usporen film.ali krupniji kadrovi,vise krupnih kadrova na pevacu da se ekspresija vidi pogptovo kad se obraca ZLU(u ruku kad gleda),vise dima,kostimi neka budu slicni to ste vi.Ostalo minimalno ako treba nesto,nikakvi crveni kostimi,nikakve sulude koreografije kao dzogerisanje,nikakvi plesaci.I daaa, vatra na kraju vatra vatra...jako je vazNo da se izbore krupni kadrovi jer lik glumi za medalju a ekspresija je sve u ovoj pesmi.Meni se nije svidjala studijski dok nije dosao nastup.
I ona čarolija kada pucketa prstima. Veliki propust što se čuje ali ne vidi i tu treba efekat svetla.

Ja z n a m da ovi momci apsolutno znaju šta rade i niko neće morati da razmišlja i strahuje, šta nisu a mogli bi.

Uz njih verujem u čitav proces u kome su se našli a u Beču ćemo opet da drhtimo, plačemo i pišnemo od sreće.

Mislim da bi bilo idealno da je pesma na engleskom i da ima bar jednu značajnu deonicu na srpskom zbog, kako neko reče, egzotike. Na njima je.

Što se tiče nastupa, RTS, znam da čitate, potrudite se da obezbedite čiste kadrove jednom u životu, neko je rekao da se vodi računa o krupnim kadrovima u određenim delovima da bi se lepo propratila fantastična Lukina gluma.
I to je u principu sve, ovo ovako kako je ne zahteva nešto preterano puno promena.

Ја колико сам сконтао раније, енглеска верзија постоји, сад видим интервју гдје каже да ће покушати превести пјесму 😀

Ја колико сам сконтао раније, енглеска верзија постоји, сад видим интервју гдје каже да ће покушати превести пјесму 😀
Postoji verzija na engleskom kod traje 4 i po minute pa su morali da je skrate za takmičenje

E to želim da čujem baš

Je li neko radio analizu kako bi izgledali rezultati polufinala i finala sa proporcionalnim sistemom bodovanja?

Pa ja sam nekako očekivala Eegorov flop nažalost, nisam ništa komentarisala jer nisam mogla da tvrdim. Ali jednostavno, Eegor mora da radi pre svega na svom brendu, kao javna ličnost, to ne može da postigne ako zaista ne koristi društvene mreže. To je stvarno nemoguće onda.
On je nepoznat publici, sama pesma nije garancija, to smo se uverili i ove PZE sezone.

Nastup je takođe jako bitan. Reći ću još nešto kontroverzno, ali on mi kao lik uopšte nije za ove pesme, mislim da mu taj stil ne leži. Za pesme kao Klaber moraš da pucaš od harizme, bez lažne 'lood sam lik' priče, već da je prirodno takav. Možda da je dao nekome ko može da je iznese. On je stvarno jako kreativan i to je lepo, ali svako od nas mora znati svoje domete.
Pa slazem se donekle s tim sto bih rekao da opet nije sve ni u mrezama, eno Breskvica sa milion pratilaca na insta i onako tvrdom kampanjom u vrlo zapaljivoj godini, na kraju svega 45.000 glasova (sto stvarno nije puno znajuci da je Konstrakta u svojoj godini dobila 44.000 glasova kao skoro potpuni anonimus).

Bice na kraju da se stvarno sve svodi na tu harizmu koju pominjes, pa evo i Zejna kao primer, koliko vec pokusava i stvarno se vidi da istinski zeli da ode na Evroviziju i radi sve u njenoj moci, ali nece pa nece. Bukvalno sta god probala, publika za nju jednostavno ne glasa. A onda dodje Lavina jedne godine i osuri tvt maltene sa pola snage. Bukvalno ono sto kazu nije kome je receno nego kome je sudjeno.

Ali nije da je Zejna svaki put najbolja pa joj izmakne pobjeda, svake godine je imala neku manu + jače kandidate od sebe

Kao što je i Zorja oba puta bila na nivou i pobijedila bi da je došla samo godinu kasnije, ali 'rivali' su joj ipak bili bolji

Ovaj PZE mi je definitvno lepše i bolje iskustvo od prethodnog...atmosfera u green roomu ne može da se opiše...ne znam, evo i dok pišem osećam se presrećno....i rekoh ljudima možda imamo snove i želimo da ih ostvarimo i ako ne uspemo to smatramo neuspehom, medjutim na tom putu doživimo mnoge uspehe kojih tek kasnije budemo svesni...jedno predivno iskustvo, za ceo život! ❤️🥲
Jako mi je drago da procitam ovo, a sam sam pomislio to jer su one scene iz green rooma nakon progalsenja pobednika bukvalno bile prelepe za videti ... toliko lepa atmosfera medju takmicarima, stvarno mi deluje da to do sada nismo imali u ovolikoj meri 🥹 PZE bukvalno i dalje svetionik nade i ljubavi u ovoj nasoj tuznoj Srbiji

Back