Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Ja sam prethodna dva puta bio protiv Zejne, Rumba je španska pesma i zaista ne bi bilo smisla da mi idemo sa tom pesmom plus smo te godine imali , Najbolja je isuviše narcisoidna. Obe pesme su imale loš nastup, ona je kao kamen tokom pesme. No za ovu pesmu to i nije toliko potrebno, za ovu pesmu joj čak i ovaj generični stage ide na ruku i čuči.

Sećate se pesme "Paskana" kod Finaca 2024. Ta pesma bi bila sigurno u top 5 na ESC no kada je nastupila uživo na njihovom izboru nastup je bio prosek pevanje prilično loše i ode onaj Windows 95 koji je bio pri dnu čini mi se. E sad Zejna sigurno neće loše otpevati jer dobro peva a ovo i nije toliko zahtevna pesma za pevanje ali bi mogla da flopne sa nastupom i da to iskoristi neko sa više ukusa i nadmaši je.

Ja "Jugoslaviju" vidim kao finalistu jer pesma može da računa i na bodove žirija i na bodove publike (CRO i CG sa nama u 1/2) ali u finalu mislim da nema šanse za top 10. Ovo je nešto kao Kyle Alexander prošle godine znači negde između 50-100 poena.

Pored nje mislim da Haremke mogu da zavrte svoju priču i da na to pokupe dosta glasova i prođu u finale. Ovi ostali nemaju nikakve šanse da prođu, prosto ne vidim scenario. Pride još ne znamo sve pesme, po žrebu ovo bi moglo biti pakleno polufinale, jedino se za Portugal očekuje da će imati neku filer pesmu ostali bi svi mogli poslati nešto konkuretno.
Po kojoj logici bi "Jugoslavija" mogla da računa na bodove od CRO u polufinalu?

Zvuči vrlo evrovizično, nastup mora da pokida, da bi ušla u trku za pobedu.
Trampolina najgluplji tekst koji sam čuo u skorije vreme. Prikladnije za JESC.
Mirna me nije omajala, vrlo lokal-radijska pesma.
Yanx bolja od kolariću paniću, ali ispod njenih mogućnosti. Možda je vreme da definitivno odustane.

Ne ne da su etno zvuci loši u pjesmi ili generalno narodnjačko pjevanje, konkretno sam mislio na ove ukrase u pjevanju u ovakvim pjesmama, nekalo bi barem meni bolje zvučalo da su sve ravni tonovi, u takvoj postavci. To sam npr. čuo i u Temperaturi i nije mi se dopalo to miješanje svega. Samo sam se nadovezao na prethodni komentar, ne zvuči mi baš kao Brenin refren. 😂

Last edited:
LAJK TREKER n2
1. Zejna - Jugoslavija 1,504 (+46.54%)
2. Harem Girls x Ivana - Bom Bom 1,205 (+38.17%)
3. Zona - Čairi 1,090 (+46.42%)
4. Brat Pelin - Fräulein 782 (+41.43%)
5. Lores - Unseen 542 (+44.65%)
6. LAVINA - Kraj mene 461 (+56.62%)
7. Eegor - Klaber 455 (+52.53%)
8. Kosmos Trip - Sve je u redu 283
9. Sanja Aleksić - Ko me proba 281
10. Aleksandar - Sudbina 280

Đurđica - Moma mala 271
Iva Grujin - Otkrivam sebe 263
Milica Burazer - Svima vama treba mama 257
Jack Lupino - Adrenalin 246
MIRNA - OMAJA 245
Bella - Trampolina 218
YANX - Srušio si sve 202
LU – KA - Veruj 193
Aleksandra Sekulić - Kule 188
Ana Mašulović - Zavoli me 187
GEMINNI - Metar sreće 163
MANIVI - Svaki dan 125
Avgust - Jabuka 118
Makao - Daj nam svet 26 (*)

Lavina i Eegor polako hvataju ritam za popularnijim imenima.
LAJK TREKER n3
1. Zejna - Jugoslavija 2,572 (+41.52%)
2. Zona - Čairi 1,869 (+41.68%)
3. Harem Girls x Ivana - Bom Bom 1,647 (+26.84%)
4. Brat Pelin - Fräulein 1,334 (+41.38%)
5. LAVINA - Kraj mene 920 (+49.89%)
6. Eegor - Klaber 822 (+44.65%)
7. Lores - Unseen 802 (+32.42%)
8. Kosmos Trip - Sve je u redu 470
9. Đurđica - Moma mala 450
10. Aleksandar - Sudbina 430

Sanja Aleksić - Ko me proba 420
Milica Burazer - Svima vama treba mama 380
Jack Lupino - Adrenalin 374
Iva Grujin - Otkrivam sebe 371
MIRNA - OMAJA 355
YANX - Srušio si sve 317
Bella - Trampolina 297
LU–KA - Veruj 292
Aleksandra Sekulić - Kule 287
Ana Mašulović - Zavoli me 287
GEMINNI - Metar sreće 239
Avgust - Jabuka 202
MANIVI - Svaki dan 196
Makao - Daj nam svet 123 (*)

Zejna, Zona, Pelin i Eegor se dobro drže, Harem Girls i Lores opadaju i LAVINA raste ubedljivo najviše

Ne stigoh da pročitam sve danas, sad jesam i poštujem ukuse i mišljenje drugih, meni stvarno ne smeta kada nas neko kritikuje, čak sam stava da tako možeš najviše da naučiš, ako je kritika konstruktivna (a ima takvih ). Ima ljudi kojima se naša pesma svidja, ima onih kojima se ne svidja i to je potpuno validno i fer. I dalje verujem u ceo tim i nas i to je najbitnije za ceo Harem. Da li je to dovoljno za pobedu, top 3 ili finale, nije na meni već na publici i žiriju. Radimo ono što volimo i što nam je san od kada smo bili deca i tek sad kreće prava zabava, a daćemo sve od sebe da budemo na maximumu. :love:

Mišljenja sam da je možda sveukupno ovaj PZE za nijansu na prvo slušanje bolji, ali na primer i dalje mi je Durum Durum najbolja pesma gledajući ovu i prethodnu godinu. Izdvajam Eegora, Zejnu, Lavinu i Zonu, za sada. :giggle:

Ne stigoh da pročitam sve danas, sad jesam i poštujem ukuse i mišljenje drugih, meni stvarno ne smeta kada nas neko kritikuje, čak sam stava da tako možeš najviše da naučiš, ako je kritika konstruktivna (a ima takvih ). Ima ljudi kojima se naša pesma svidja, ima onih kojima se ne svidja i to je potpuno validno i fer. I dalje verujem u ceo tim i nas i to je najbitnije za ceo Harem. Da li je to dovoljno za pobedu, top 3 ili finale, nije na meni već na publici i žiriju. Radimo ono što volimo i što nam je san od kada smo bili deca i tek sad kreće prava zabava, a daćemo sve od sebe da budemo na maximumu. :love:

Mišljenja sam da je možda sveukupno ovaj PZE za nijansu na prvo slušanje bolji, ali na primer i dalje mi je Durum Durum najbolja pesma gledajući ovu i prethodnu godinu. Izdvajam Eegora, Zejnu, Lavinu i Zonu, za sada. :giggle:
Mislim da su svi razocarani jer su imali prevelika ocekivanja pa zato izgleda kao da ima puno negativnih komentara. Pesma svakako nije uopste losa i mislim da treba ceniti svacije ulaganje i trud. Zanima me zbog cega ste odabrali istu ekipu autora (Nemanja + Sanja) i ove godine?

Pa evo poduze kritike.
Treba vam lead da vam peva. Drag lead. Ne pevacica. Ako vi sami ne mozete izneti pesmu. Prosto grupa bez lead pevaca, drag, ne drag, ne funkcionise, a ubaciti nekog tek tako rusi koncept celog vaseg akta. Jer Ivana se ne uklapa. Nastasja se bar nasminkala i ispostovala to da se kao sama bavi dragom....I to nije nesto nevidjeno na ESCu i morate biti fantasticni da biste postigli bilo kakav rezultat, ako ste fanovi svedoci ste kakvi vokali i kakve pesmetine, vokalcine i koreografcine su ostajale po polufinalima (Mei Finegold, Mustii, Norma John, Greta Salome, Albina, Conan Osisis....). A kakvi drag artisti ostaju u polufinalima i ispuse na skandinavskim izborima. Jednostavno prosle godine ste uboli pesmu, pevacicu i bili sok. Ovo sada je sok, ali na potpuno drugi nacin. Ljudi vas prepoznaju i zele vise i bolje! Ako ne smislite apsolutno savrsen nastup i sminku za finale ode sve u propast sto ste uradili prosle godine.

A za to treba vam ozbiljan budzet, i to nikog ne treba da interesuje kako cete isfinansirati. Sminka u svakom trenutku perfektna! Nikako da izgleda (A IZGLEDA) jeftino. Sto bi pokojna Beti Djordjevic rekla kad su je pitali za ucesce na Beoviziji 2018e, "Kad sam se uhvatila u kolo, da ga odigram". Sve ispod tog minimuma, je neprihvatljivo. Vi ujedno predstavljate i drag umetnike. Tako da je i odgovornost veca.

I bez sirenja pompe, jer tako dodjete do ovakvog debakla. Dignete narodu ocekivanja, i kad ista budu visoka, a postavljate ih sami, naravno da ce se razocarati. Tiha voda breg roni. Bez sirenja informacija. Nek svako dozivi pesmu na svoj nacin, to je najbolje, nego preko komentara, ovaj cuo prvi, njemu je top i slicno.

Bockao sam zaista malo, jer ne volim taj stil sirenja informacija i sepurenja i izvinjavam ti (vam) se @Lefkada Tsunami ali sve sada sto pisem su iskljucivo drugarski saveti.

I NIKAKO AJ NA KAFU VODI ME tip pesme ono je uzas i blamantno. Zelite da se bavite javnim poslom, birajte saradnike koji ce vam reci kad nesto ne valja!

Eto moje izvinjenje. Mozda bude bolje lajv, ali ako se resite da se vratite dogodine, menjajte lead ili neka neko od vas preuzme kormilo, uz ozbiljna finansijska ulaganja i drugog producenta.
Vi treba da izgradite svoj identitet, ne da preuzmete propao imidz Hurricane 2.0

Last edited:
Sad se već vraćamo u decembar oko izbora lead pjevačice. Nekome se dopada odluka i taj smjer u kojem idu, nekom ne. Ja lično mislim da je dobra odluka, jer da su ostale u istom fazonu kao Aladin tek onda bi bile dosadne publici. Kada se vratiš godinu poslije drugog mjesta valjda moraš donijeti neku svježinu. Eh sad, možda je izbor pjesme uticao na to da se ne istaknu toliko kao očekivano, moguće, ali ne mislim da je za to kriviti odabir Ivane ili to što djeluju kao duet. Ja sam baš mislio da im je falilo energije prošle godine tokom nastupa i sada mi se sa Ivanom to dosta popravilo, barem mi djeluje da više zrače i djeluju profesionalnije i sigurnije. 😀

Last edited:
Ja sam volela i Eegora sa medvedićima, a tek sad. Bravo! (i bez medvedića)
Generalno sam srećna, što je odmah postignut koncezus i što se jasno izdvojio top 3 koji bi čini mi se, svakome bilo podjednako drago da ode a to su: Zejna, Lavina i Eegor ( pod uslovom da svakome bude i dobar nastup).

Ali svejedno, čini mi se da ove godine neće biti toksična atmosfera i nećemo imati VS momenat da se delimo. (Nadam se)

Pa evo poduze kritike.
Treba vam lead da vam peva. Drag lead. Ne pevacica. Ako vi sami ne mozete izneti pesmu. Prosto grupa bez lead pevaca, drag, ne drag, ne funkcionise, a ubaciti nekog tek tako rusi koncept celog vaseg akta. Jer Ivana se ne uklapa. Nastasja se bar nasminkala i ispostovala to da se kao sama bavi dragom....I to nije nesto nevidjeno na ESCu i morate biti fantasticni da biste postigli bilo kakav rezultat, ako ste fanovi svedoci ste kakvi vokali i kakve pesmetine, vokalcine i koreografcine su ostajale po polufinalima (Mei Finegold, Mustii, Norma John, Greta Salome, Albina, Conan Osisis....). A kakvi drag artisti ostaju u polufinalima i ispuse na skandinavskim izborima. Jednostavno prosle godine ste uboli pesmu, pevacicu i bili sok. Ovo sada je sok, ali na potpuno drugi nacin. Ljudi vas prepoznaju i zele vise i bolje! Ako ne smislite apsolutno savrsen nastup i sminku za finale ode sve u propast sto ste uradili prosle godine.

A za to treba vam ozbiljan budzet, i to nikog ne treba da interesuje kako cete isfinansirati. Sminka u svakom trenutku perfektna! Nikako da izgleda (A IZGLEDA) jeftino. Sto bi pokojna Beti Djordjevic rekla kad su je pitali za ucesce na Beoviziji 2018e, "Kad sam se uhvatila u kolo, da ga odigram". Sve ispod tog minimuma, je neprihvatljivo. Vi ujedno predstavljate i drag umetnike. Tako da je i odgovornost veca.

I bez sirenja pompe, jer tako dodjete do ovakvog debakla. Dignete narodu ocekivanja, i kad ista budu visoka, a postavljate ih sami, naravno da ce se razocarati. Tiha voda breg roni. Bez sirenja informacija. Nek svako dozivi pesmu na svoj nacin, to je najbolje, nego preko komentara, ovaj cuo prvi, njemu je top i slicno.

Bockao sam zaista malo, jer ne volim taj stil sirenja informacija i sepurenja i izvinjavam ti (vam) se @Lefkada Tsunami ali sve sada sto pisem su iskljucivo drugarski saveti.

I NIKAKO AJ NA KAFU VODI ME tip pesme ono je uzas i blamantno. Zelite da se bavite javnim poslom, birajte saradnike koji ce vam reci kad nesto ne valja!

Eto moje izvinjenje. Mozda bude bolje lajv, ali ako se resite da se vratite dogodine, menjajte lead ili neka neko od vas preuzme kormilo, uz ozbiljna finansijska ulaganja i drugog producenta.
Vi treba da izgradite svoj identitet, ne da preuzmete propao imidz Hurricane 2.0

Aj priznaj skim si iz Harem Girls posvadjan :rolleyes:

Malo sam iznenađen na slabije reakcije za Haremsice na forumu. Ne znam šta su ljudi tačno očekivali, ali meni ovo zvuči bolje nego Aladin. Muzika je punija ovaj put, bolja je melodija i tekst je više camp i duhovitiji. Plus mislim da će nastup da bude strava. Nisam ciljna grupa za ovu vrstu muzike ali su mi baš gotivne i pesma mi je dobra, tako da imaju ponovo moju podršku.

Takođe mi se čini da su reakcije stranih fanova dosta pozitivnije.

Ma prelistavao sam par strana dok slusam pesme pa mi zapalo za oko, a i primetio sam i ranije da Evil nekako strastveno hejtuje Haremke :geek:

Izgleda da cu morati dupli post, jer niko drug ovako kasno ne pise.

Poslusao sam ono sto se na obziru isecka cinilo interensantno.

Prva 2 favorita, bicu basic, Zejna i Lavina, stime sto obe imaju neki minus.
Kod Zejne je minus prvi taktovi koji su bukvalno Tattoo, nakon toga se koliko toliko vodi svojim putem.
Lavina, 2:12 je stvarno previse vremena pre nego sto pukne, trebalo su malo vise i dramaticnije da naprave taj kraj i da ne bude tiho toliko dugo. Objektivno (ako moze da je objektivno) je lagano najkvalitetnija pesma celog izdanja, ali za ESC standarde mislim da taj deo nece lepo da se prevede na samom takmicenju (nadam se da gresim).

Ostali koji mi se svidjaju
Yanx - Ima mi bas neki Makedonija 2022 vajb, a bas sam voleo tu pesmu. Ne volim koliko nepotrebnog hejta ima Saska na ovom forumu, i drago mi je da je dosla sa lepsom pesmom ovaj put.
Aleksandar - bopasto, svidja mi se
Harem Girls - Ne razumem kritike, pesma je sasvim solidna i ima potencijala za scenu, uopste ih ne bi otpisao.

Ima jos par solidnih zenskih balada koji mi se ne istakaju lagano jer ih ima previse ali bi mi mogli doci do plejliste nakon par slusanja (Iva, Aleksandra, Lores, nek bude i Zona ovde iako nije balada)

Eegor mi je jedno veliko ne :rolleyes:

Aj priznaj skim si iz Harem Girls posvadjan :rolleyes:
Imam prava da strastveno hejtujem HG. Ali ih zapravo ne hejtam, hejtam. Osetim da zelim da kazem ono sto mnogi misle ali se ustrucavaju jer znaju da citaju. Mnogo toga su imali za ispraviti, u odnosu na iskustvo od prethodne godine, a zapravo je dosta ucinjeno koraka unazad. Prosle godine pozitivno otkrice, sada veliki mess. A cemu smo svedocili - konstantnim teaserima po forumu, sto sa Lefkyne strane, sto od strane forumasa kojima su pustali pesmu. Puf puf i nista..... Nisu opravdali ocekivanja favorita povratnika, nikako.

A strani fanovi. Pa oni jedino znaju za Zejnu i Harem, i gledaju ko ima najvise pregleda i daju im pozitivne komentare / reakcije radi svog boosta kanala, pregleda, lajkova. Nije tu nista novo, ne svidja se njima ni Zejna ako cemo iskreno.... Eurovision reactions su postale biznis.

Back