Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Meni je sve ovo blijedo, neupecatljivo, dosadno za esc. Tanko.

Ovako bih nekad pustio Milicu burazer i Aleksandru.

Last edited:
Pesma sustinaki zvuci kako caciji zamisljaju vrhunsku umetnost.
Ne znam, potpuno je random, nema nikakve dubine. Zvuči solidno i nema evrovizijski potencijal. Možda grešim, ali ako kod nekog vidim organizovano glasanje, to je kod nje, deluje kao ćera bogatog tate. 💀

• Like
Reactions: FFM
Pa ako pobedi Iva Grujin valjda su svesni da mogu da ugase PZE jednom za svagda. Ne mislim da je nemoguce, obzirom na to sta se prosle godine desiilo. Ali nivo namestaljke bi bio toliko ocigledan, da se vise niko ne bi ni prijavljivao. A ne znam ni kako bi islo na ruku, njoj niti njenoj karijeri, kao i Princu da bude u bottom 3 u malom polufinalu? Princ moze da snima sad do prekosutra, on je imao mnogo sansi (i taj bugarski X faktor ili Talenat gde god da je ucestvovao), i singlovi, i PZE 1 i pobeda na PZE 2, pa nije uradio apsolutno nista sa svojom karijerom, i nece. Nebitan je.

Ako nameste nek joj je sa srecom sto su joj na samom pocetku ugasili svaki potencijal za karijerom.

Last edited:
Pa jeste jedno od slabijih izdanja, mozda i drugo najslabije. Medjutim za trenutnu situaciju ovo je super. Solidan pomak je napravljen i u odnosu na proslu godinu, gde je bilo nemoguce odslusati do kraja 80% pesama. E sada videcemo sta ce se desiti sa nastupima i glasanjem.

Ne znam da li se ikome isplati da radi i upola kao BxD budući da i sa 30k glasova mogu dobiti najviše 12p.
Drugo da je proporcionalni sistem bodovanja, ovako moraš da se uzdaš da ćeš da dobiješ bar 10 od žirija, a to ti niko ne garantuje, tako da ajde da shvatim da se poguraš sa par stotina glasova ako si u užem krugu favorita, ali baš pumpanje glasova tvt nema smisla iz mnogo razloga

Ne znam da li se ikome isplati da radi i upola kao BxD budući da i sa 30k glasova mogu dobiti najviše 12p.
Drugo da je proporcionalni sistem bodovanja, ovako moraš da se uzdaš da ćeš da dobiješ bar 10 od žirija, a to ti niko ne garantuje, tako da ajde da shvatim da se poguraš sa par stotina glasova ako si u užem krugu favorita, ali baš pumpanje glasova tvt nema smisla iz mnogo razloga
Kada nema Olivere u trenutnoj politickoj situaciji, moguce je da ziri mnogo otvoreniji za manipulaciju

Od jutra i dalje mi se Jugoslavija najbolje primila kao pesma. Što Marko reče, bilo je već raznih kopija kopije iz godine u godinu pa pesme nekako prođu zapažno.

Lično nisam u fazonu da biramo po tome šta je potencijal za Evropu, jer to smo već radili. Ove godine sam više za to šta može kod nas da zaživi kao hit.

Imali smo unazad godina depresivne nastupe i pesme, s toga mi deluje da Lavina spada u isti taj red pesama. Kontam i čujem kvalitet u tome, no evo posle i daljeg puštanja pesma mi se nije primila i utisak mi je nekako mlak i obeshrabrujuć.

Uostalom, sad je vreme da sačekamo ko će šta da pokaže u nastupu jer to je presudno na kraju.

Nakon uspeha Tattoo, bukvalno na stotine pesama je dobilo taj prepoznatljiv hook, pogotovo tehno i elektro zanr. A i pitanje je da li su Svedjani prvi osmislili to u produkciji ili su isto maznuli od nekoga. Meni je to sasvim lepo dozirano u Jugoslaviji i ne vidim zasto to predstavlja problem. Imali smo Sissal sa ociglednom referencom na Juforiju pa su lepo spakovali pesmu.

Svaka cast Marku Dreznjaku koji je radio Jugoslaviju. Produkcijski iskorak na nasem NF i dobili smo lep Melodi fest primerak made in Serbia.

Kada nema Olivere u trenutnoj politickoj situaciji, moguce je da ziri mnogo otvoreniji za manipulaciju
Ipak ne mislim da će se ići toliko daleko da se njoj naštima odlazak, to bi stvarno bila smrt za festival a i još jedno zagarantovano ispadanje a to ne ide nikome u prilog

Pa slobodno neka manipulisu :D Msm sta smo mi bebe da necemo prezaliti? Prezivecemo jos jednu godinu bez finala. Prezivecemo i da se povuku sa Evrovizije "zbog problema sa finansiranjem". Ili da iz istog urade par internih izbora narednih godina.

Znamo gde zivimo, kakva je reputacija RTSa i toga treba da budu svesni svi ucesnici ove godine, mi kao gledaoci, i bez kukumakanja nakon PZEa ako nesto krene na tu stranu. Pisao sam vec o tome.

Da li bi prica bila ista da je konkurencija bila Iva vs Mirna vs Trampolajn au? vs Maja Nikolic vs Radeta vs Turisticki vodic vs JK fanica?

Pa ako ima nekog moćnog iza sebe, u ovim okolnostima u kojima živimo i u kojima se RTS nalazi, ništa nije isključeno.

A ko je zapravo Iva Grujin, meni nije jasno otkud ona da je projekat moćnika iz senke? 😂

Ja koliko znam RTS se godinama tuži sa Mirkovićem i tom ekipom sa Hajpa. Nema teoretske šanse da njima poklone pobedu.

Iva ako čita forum:
Confused Mark Wahlberg GIF by 20th Century Fox Home Entertainment

Hahahaha sjećam se kad sam joj pisao na FB oko tog ona jadna isprepadana u fazonu JA NE ZNAM ZAŠTO SE PRIČA O MENI, istresirali djevojku na maks

Ana Maglica ostaje vanvremenska na forumu. :love:

Trebalo bi pažnju da usmerimo na ono što valja, od jutros Zonu i Zejnu ne izbijam iz glave. ❤️

Uhh. Licno mi je los PZE. Ni prosli mi nije bio bolji, ali bar su imali nesto da se probere. Mislim da cu biti lincovan, koliko sam ispratio, ali meni je Iva Grujin ubedljivo najbolja. Jedino sto mi fali jos drame. Lep uvod, dopada mi se u refrenu kada prateci izgovara"bum, bum", prija mi njen glas i ako uzivo bude na nivou, tek onda sto ce mi biti na prvom mesto. Ali ipak ne bih voleo da je vidim na Evroviziji. Nije to pesma koja bi mogla privuci paznju. Mozda par ljudi, kao sto sam ja i to je to. Od zirija bi dobila po koji bod od Hrvatske i Crne Gore.
Druga pesma koja malo vise zaostaje za njom, je od Aleksandra. Brža pesma, ima ritma, svidja mi se aranzman (mozda onaj mali "prekid" mi smeta), glas je ok, ali nisam ubedjen da ce biti dobar uzivo. Ni njega ne bih posalo.
Treca pesma koja mi je privukla paznju je od Lavine. Mislim da je jedina pesma u ovom fazonu, sto se odmah izdvaja, svidja i se sto je u celosti na srpskom jeziku i nadam se da ce tako ostati. Ne znam zasto, ali u strofa ma se jedva cuje, kao da mumla. Ne znam da li je bas tako hteo. O energiji necu da pisem, jer to ostavljam za uzivo. Plasim se da se ne ugusi u strofama, jer dok dodje do refrena, sigurne zone, napatice se. Ali od tih mojih favorita ipak bih njih poslao.

Ostalo mi je manje vise ok. Prijatno sam se iznenadio da mi je dopadljivo od Geminni. Inace ne slusam ovako nesto, ali mi je refren bas dobar. Zelim im dobar plasman na PZE.

Ja da se pitam, a ne pitam se, na Evroviziju bih poslao Harem Girls x Ivana. Meni je pesma ok, malo bolja od "Aladina", i stvarno me podseca na "Loco Loco" i oni koji me znaju i dalje ne veruju da mi je to nasa najbolja Evrovizijska pesma (ni ja ne mogu da verujem). Imaju energiju, a to su pokazale na proslom izdanju, a verujem da nastup moze da bude jos bolji. Da li treba i Ivana da se nasminka? Pa ne znam. Moze, a i ne mora. U svakom slucaju, ako ne pesmom, onda stajlingom, pozitivnom energijom i to sto su drugacije bi mogle da budu primetne, a za pocetak bi to znacilo da se mozemo dokopati finala, a tamo sta bude.

Iskreno, pokusavam objektivno, ali ja ne vidim nijednu pesmu za koju bi mogao reci sa velikim procentom da bi mogla da bude recimo izmedju 13-17. mesta u finalu. Podrazumeva se da iznad otpada.

Back