Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Nakon uspeha Tattoo, bukvalno na stotine pesama je dobilo taj prepoznatljiv hook, pogotovo tehno i elektro zanr. A i pitanje je da li su Svedjani prvi osmislili to u produkciji ili su isto maznuli od nekoga. Meni je to sasvim lepo dozirano u Jugoslaviji i ne vidim zasto to predstavlja problem. Imali smo Sissal sa ociglednom referencom na Juforiju pa su lepo spakovali pesmu.

Svaka cast Marku Dreznjaku koji je radio Jugoslaviju. Produkcijski iskorak na nasem NF i dobili smo lep Melodi fest primerak made in Serbia.
Drežnjak je radio i pesmu Lani Mandarić na Dori ove godine. Isto produkcijski odlična pesma, na nivou skandi popa, ni manje ni više. Očigledno kada si talentovan, možeš da proizvedeš dosta dobrih melodija i produkcije a da nisu baš kopija kopije sopstvenog rada.

A ko je zapravo Iva Grujin, meni nije jasno otkud ona da je projekat moćnika iz senke? 😂
Pa to je ta mala o kojoj je pričao S*ša Mirković da iza nje stoji Hype produkcija i da će imati do sada neviđen nastup na našem nf💀
Kada su ti manipulatori u pitanju, treba imati i to na umu.

Taj Saša Mirković čega god se dočepa sve propadne. Lik je uništio brend Beovizija i što je najgore od svega odvojeni festival Beovizija gdje je postojala novčana nagrada nikad nije realizovan.

Obozavam sto je Zejna opet izazvala kontraverze, samo ovaj put pesmom. Unapologetic queen bukvalno.

Zaista ne razumem ni jednu ni drugu stranu koja se buni. Jugoslavija nije samo period 90tih i krvavi ratovi vec je veliko razdoblje koje podrazumeva jednu vecu silu evrope i sveta gde su narodi koji su bili drugaciji pretezno ziveli u miru i koliko-toliko se slagali. Tako da ja tu ne vidim nikakav imperijalizam niti nipodastavanje nekog naroda koji je ziveo na tim prostorima. Mada ta stranica Eurovision Kosovo je attention whore. Svaki drugi status im je neka provokacija ili coke rant. Sa druge strane imamo patriJote koje dobijaju ospice na svaki pomen Jugoslavije, sto je opet nerazumno jer je to deo srpske istorije, a oni izgleda vole da srpsku istoriju selektivno postuju i vrednuju, naravno samo ako je full powerslavno razdoblje gde se zivi zivotom pod uticajem verske dogme jer je to jedino sto se oznacava kao srBsko. Ni ja nisam ljubitelj komunizma kao politickog pravca ali to je istorija i puno ljudi ima lepa secanja i ta rec nosi pozitivnu konotaciju, stoga neko cenzurisanje reci je umobolno. Ali zato tim istima ne smeta kad se Rusija pominje u pozitivnom kontekstu u pesmama, iako godinama vrse invaziju na komsije.

Činjenica je da je Srbija zemlja (zbog svoje geopolitičke situacije) kojoj se sve meri 100 puta više nego ostalima.

Dakle Ukrajina SME da pobeđuje sa pesmama koje ne da koketiraju, već JESU političke tematike, a nama se politika i diskvalifikacija svake godine traži i tamo gde je nema. Da je Breskva otišla sa onim gnezdom, pa ni ta pesma nije ništa u odnosu na to koje pesme su se takmičile sa političkim konotacijama.

Dalje, svi smeju da šalju kopiju kopije, samo nama se spočitava da neka pesma "liči" na momente na Tattoo (koja je i sama neinovativni prežvakani skandi pop ali ok) a Danska prošle godine nije dobila ni reč iako je to sve negde isti fazon. Stvarno smaraju više s tim dvostrukim standardima.

Obozavam sto je Zejna opet izazvala kontraverze, samo ovaj put pesmom. Unapologetic queen bukvalno.

Zaista ne razumem ni jednu ni drugu stranu koja se buni. Jugoslavija nije samo period 90tih i krvavi ratovi vec je veliko razdoblje koje podrazumeva jednu vecu silu evrope i sveta gde su narodi koji su bili drugaciji pretezno ziveli u miru i koliko-toliko se slagali. Tako da ja tu ne vidim nikakav imperijalizam niti nipodastavanje nekog naroda koji je ziveo na tim prostorima. Mada ta stranica Eurovision Kosovo je attention whore. Svaki drugi status im je neka provokacija ili coke rant. Sa druge strane imamo patriJote koje dobijaju ospice na svaki pomen Jugoslavije, sto je opet nerazumno jer je to deo srpske istorije, a oni izgleda vole da srpsku istoriju selektivno postuju i vrednuju, naravno samo ako je full powerslavno razdoblje gde se zivi zivotom pod uticajem verske dogme jer je to jedino sto se oznacava kao srBsko. Ni ja nisam ljubitelj komunizma kao politickog pravca ali to je istorija i puno ljudi ima lepa secanja i ta rec nosi pozitivnu konotaciju, stoga neko cenzurisanje reci je umobolno. Ali zato tima istima ne smeta kad se Rusija pominje u pozitivnom kontekstu u pesmama, iako godinama vrse invaziju na komsije.
Kao što sam rekao i po objavljivanju spiska, nevezano za nju i pesmu, gade mi se sve te priče o nekakvoj jugonostalgiji i plakanje za "najlepšim vremenom bratstva i jedinstva". Bajke za malu decu.

Drugo, činjenica je da pesma opasno vozi i nema nikakve veze sa političkim konotacijama. To može da kaže samo neko opsednut mržnjom prema Srbiji ili eventualno izvođaču.

Tako da mi u tom smislu čak ni ta reč Jugoslavija toliko ne smeta, iako ostajem pri tome da je jako glupo i da bi trebala da zameni za nešto bolje.

Mnogo više mi smeta, kao što je neko rekao to što previše podseća na Loreen. Početak pesme Tattoo, refren Euphoria. To mi se uopšte ne sviđa i jedino zbog toga mislim da ona ne bi bila dobar izbor. Sve ostalo je top i složio bih se da joj je ovo najbolji pokušaj do sada.

Lavina mora da ide u Beč , ukoliko scenski nastup bude na nivou , a verujem da hoće . Bolje da rizikujemo sa njima i da , ili prodjemo fantastično (top 10) , ili ispadnemo u SF , nego da idemo na siguricu i obezbedimo Zejni redovno 19to mesto , uz 9 , ili 10 mesto u SF ..

Back