Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Neironično je možda i poslala bolje pesme, ali je kočoperka prošle godine pravila cirkus tamo po Košutnjaku u kolicima i prekipelo im.

Zauvek najsmešniji momenat kad je rekla nisam pobedila jer nije dozvoljeno da ponesem srpsku zastavu u Bazel i na tri mesta sam nogu slomila znak od boga da nije ovo za mene ksksks

Upravo objavljena na yt, na spotify i ostalim cekamo distro da odradi posao ~10 dana 😁

Imamo jos dve pesme na kanalu, pa ono, svako misljenje, kritika i pohvala su dobrodosli ^^

Eve vam nas nesudjeni predstavnik u Becu, uzivajte u Rusalki:

Silver Scream - Rusalka
Pa super je ovo, sigurno bolje od bar pola prošlogodišnjih pze pesama. Baš autentično za naše prostore, jedino što do kraja postane malo repetativno (po meni) pa fali jači bridge / key change da digne pesmu na viši nivo. Al ovako na prvu super zvuči, bravo 👏

Nobody asked, ali me je današnji spisak naveo da slušam prethodna izdanja PZE, pa sam izdvojio svoje omiljene pesme sa sva 4 izdanja do sada.

1. Tam - Durum Durum (2025)
  2. Luke Black - Samo mi se spava (2023)
  3. Teya Dora - Ramonda (2024)
  4. Filip Baloš - Duga je noć (2024)
  5. Konstrakta - In Corpore Sano (2022)
  6. Konstrakta - Novo, bolje (2024)
  7. Kavala - Vavilon (2024)
  8. Filip Baloš - Novi plan drugi san (2023)
  9. Zorja - Lik u ogledalu (2024)
  10. Sara Jo - Muskarčina (2022)

I miss 2024. 😭

Pa super je ovo, sigurno bolje od bar pola prošlogodišnjih pze pesama. Baš autentično za naše prostore, jedino što do kraja postane malo repetativno (po meni) pa fali jači bridge / key change da digne pesmu na viši nivo. Al ovako na prvu super zvuči, bravo 👏
Hvala 😊 nista, vise nam srece neke druge godine, kad se i malo usavrsimo a i procujemo po svirkama itd 😀 ove godine navijam za Haremke 😁

Upravo objavljena na yt, na spotify i ostalim cekamo distro da odradi posao ~10 dana 😁

Imamo jos dve pesme na kanalu, pa ono, svako misljenje, kritika i pohvala su dobrodosli ^^

Silver Scream - Rusalka
E ovo je pravo dobra pesmica. Vidi se da baš imate talenta.

Silver Scream - Rusalka

Super je pesma zaista, baš mi se sviđa. Pitaću i curu šta ona misli ali obzirom da nam je ovo žanrovski inače vrlo blisko (oboje slušamo rok/metal, folk, kombinacije ovih žanrova), verujem da će se i njoj veoma dopasti :D

Za neki sledeći put pokušajte svakako opet sa nečim sličnim ali gledajte da pesma bude dinamičnija. I uložite u samu produkciju, ako ste u mogućnosti.

Međutim, i što se tiče ove pesme....da se, recimo, takmičila prošle godine, bila bi mi pri vrhu :D

Pokušajte i dogodine, sada makar imate smernice i bolju predstavu kako da se spremite. U međuvremenu se družimo ovde i, svakako, pratimo vaš rad 😊

Silver Scream - Rusalka
Pesma je stvarno jako lepa. Tekst mi se posebno sviđa! Verujem da su mnogo lošije pesme prošle konkurs i ovaj put. Naravno da uvek ima prostora za doradu, ali ona se radi i između objavljivanja liste učesnika i objavljivanja finalnih verzija.

Nikako nemojte da odustajete!

Back