Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Одлично је рекла.
Бојкотујеш жирирање и самим тим утичеш на резултат, а онда наредне године учествујеш на фестивалу иако је стање у држави исто.

Лол

Pravac kojim ide i treš pesme koje snima se gotovo nikome ne dopadaju. S druge strane shvatam da je to izabrala jer joj donosi dobru zaradu. Ali da je šteta trošiti takav vokal i neiskoristiti potencijal koji imaš, šteta je.

Nemam ja problem sa trešom ali ni to ne zna da uradi da valja, bar za moj ukus

Žiri bojkotaši su zapravo najzaslužniji za naš ovogodišnji esc potop.

Апсолутно.

Не знам кад ће људи да схвате да кад се склањаш због некога са чијим се ставовима/идеалима не слажеш, остављаш им слободан пут да буду још гласнији и успјешнији. Као онај бојкот избора на Космету који је Србе доле уканалио на макс.

Зорји свака част, свакако.

Bojana Vunturišević je zapravo bila prva koja je JAVNO napisala da odustaje od obaveza koje je dogovorila sa RTS-om u vezi PZE-a. Tim potezom je navela i ostale kolege da se povuku.
Ako mene pitate, čisto i jeftino skupljanje poena, a sad je pokazala koliko je licemerna i pala mi je u očima.

Iskreno jeste, baš dvoličnost.

Nažalost obistinilo se ono što sam prošle godine govorio, da je bojkot i navodna podrška promenama kod mnogih bila lažna, to im je samo donosilo korist i bitnost u tom momentu.

Ljudi u Srbiji ali i generalno u svetu prave veliku grešku dajući tim ljudima na tolikom značaju.
U većini slučajeva (čast izuzecima) su to ljudi koji su tanki sa obrazovanjem, a pre svega sociopolitičkom edukacijom o svojoj zemlji. Postoje brojni aktivisti koji se ozbiljno bave tim temama a za 90% njih niko ni ne zna.

Šta je bitno šta je rekla Nataša Bekvalac i da li se Tea Tairović oglasila. Njihov putokaz su isključivo pare, zato se i bave tim poslom kojim se bave, na način kojim se bave.
Za njihov posao je bitno mišljenje javnog mnjenja od kojeg im zavisi karijera, pa u većini slučajeva pričaju ono što mi želimo da čujemo.

Ali tu stvarno nema nikakve prave želje ni iskrenog zalaganja.

Forsirano bojkotovanje takmičenja je kao i uvek samo nama štetu donelo i zato je na kraju ona bodovna tabla izgledala toliko random.

Bojana je aktivna na protestima od samog početka. Ne znam koji je njen razlog učešća na PZE 26, ne znam ni da li je Tam mislila na nju u onom tvitu, ali mi je jasno kao dan kuda vode ovakva targetiranja i ko će prvi na njih da se odazove, kako bi dolio ulje na vatru.

Brate mili Bojana garant prodala tekst pesme Mirni, ova otišla i prijavila na PZE, predstavljate je sad kao da je lično stajala pored Vučića u Ćacilendu

Smirite se 🤣
Koliko znam, pesma se prijavljuje tako da se piše naziv, kompletan tekst, svi autori (njihovi a i svoji lični podaci) i svi su o tome obavešteni jer se to sve piše u prijavi. Tako da Bojana zna da njena pesma učestvuje.

Svakako to i dalje ne menja činjenicu da je bojkot odmogao učesnicima koji su većinom na svoj način pokazali protest (crvene šake) i bilo bi lepo da je gospoda to podržala umesto što je dozvolila da ih ocenjuje RTS 'podobni' žiri.

Back