Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Meni Pelinova pesma ima evrovizijskih elemenata, zvuči relevenatno sa vremenom. Jedino što mi fali malo "jačine" da bude konkretan izbor, ovako je vrlo konkretna pesma za PZE (ali ne ESC)
Slazem se i meni je pesma dobra ali kao da fali malo nesto.

Mozda to “nesto” dobijemo nastupom…
Sve mi je zanimljiviji, moram da priznam.
Pa zamisli ga i dalje na ESCu - simpatican lik koji izvodi neku brzalicu u kojoj ti nemas najblaze veze o cemu se radi, sa sve mlakom melodijom i povremenom Frojlajn (koju niko sem Germana ne zna sta znaci)

Nadam se da cu se ugristi za jezik opet kada je on u pitanju, ali iako mi je ovo najbolja pesma za kucnu upotrebu sa ovog PZEa, ne vidim je na ESCu.

Meni je Frojlajn postao ozbiljan grower, ali i dalje je ne posmatram u kontekstu ESC-a. Nedostaje konkretan build up, nešto "evrovizično", nešto što bi pesmu ubacilo u tu konkurentnu kategoriju. Ali da je GP i da je top za lokalnu/regionalnu upotrebu, to je fakat.

Kad je takav poznavalac Evrovizije sto mediokritet od pesme prijavi? Sa razlogom nije prosao konkurs 2024. Ako ga ne podrzi njegova publika, vidim kao NQ
Sto sam ga branio, branio sam.

Meni je Frojlajn postao ozbiljan grower, ali i dalje je ne posmatram u kontekstu ESC-a. Nedostaje konkretan build up, nešto "evrovizično", nešto što bi pesmu ubacilo u tu konkurentnu kategoriju. Ali da je GP i da je top za lokalnu/regionalnu upotrebu, to je fakat.

Ma i da je za lokalnu upotrebu. Simpaticna je zeza, ali pesma nema nista u svojoj konstrukciji sto je kompetitivno, bilo kakav hook, da se slusa bilo gde, kamoli negde takmici.

Pa zamisli (ga i dalje) na ESCu - (simpatican) lik koji izvodi neku brzalicu u kojoj ti nemas najblaze veze o cemu se radi, sa sve mlakom melodijom...

(izvinjavam se na duplom postu, nisam video ovaj komentar.

Objasnio je u intervjuu zašto je poslao tu pesmu. Smatra da je dosta dobra za Evroviziju, a ne želi da se vodi drugim evrovizijskim pesmama niti da pravi nešto šablonski. Sve ostalo je stvar ukusa, nekome je odlična, nekom se ne dopada, neko misli da nešto nedostaje, ali mu fina...

Sve se ja tu slazem (ne treba sablonski, ne voditi se drugim pesmama bla bla), ali ne cuh nikoga da mu je odlicna. Zapravo najvise slusam da je glupost nevidjena. I da, zvuci prepotentno, ako misli da je dosta dobra za Evroviziju. Kao poznavalac, tek se ocekuje vise, ok je prijaviti nesto u ovom fazonu, napraviti sprdnjicu, nikako ne ocekivati nesto bog zna sta.
Pogotovo od random nabrajalice bez refrena da se uvatis, al zato nabacano sve ceg se moglo setiti da se napravi kupus salata od prepoznatljivih reci, od kojih se neces setiti nijedne kad prodje pesma jer tolko ima svega.

Savet - nek napise tekst iduce godine za Harem Girls, da se njih petoro ne muce.

Toliko kao pratimo takmicenje i sada se frljamo sta je za ESC a sta nije. Mozda smo znali sta je za ESC pre jedno 10, 15 i vise godina, sada vise nama pravila.

Sve se ja tu slazem (ne treba sablonski, ne voditi se drugim pesmama bla bla), ali ne cuh nikoga da mu je odlicna. Zapravo najvise slusam da je glupost nevidjena. I da, zvuci prepotentno, ako misli da je dosta dobra za Evroviziju. Kao poznavalac, tek se ocekuje vise, ok je prijaviti nesto u ovom fazonu, napraviti sprdnjicu, nikako ne ocekivati nesto bog zna sta.
Pogotovo od random nabrajalice bez refrena da se uvatis, al zato nabacano sve ceg se moglo setiti da se napravi kupus salata od prepoznatljivih reci, od kojih se neces setiti nijedne kad prodje pesma jer tolko ima svega.

Savet - nek napise tekst iduce godine za Harem Girls, da se njih petoro ne muce.
Pa zapravo Pelinov tekst uopšte nije nabacan, svaka reč i svaka metafora u pesmi ima svoje značenje. Slušao sam ga u nekoliko intervjua gde je tekst detaljno tumačio. Usavršio ga je do sitnog detalja da sam ostao baš iznenađen kada je objašnjavao.

Svakako to i nije toliko bitno za Evropu, jer ga stranci svakako ne bi razumeli, sem eventualno tih nekoliko reči koje su internacionalne. Ali ne može se reći da je tekst tek tako napisan, baš je pisan sa razumevanjem uz ubacivanje tih reči za koje bi i potencijalno stranci mogli da se zakače.

Back