Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Pojedinci previše mešaju politiku u PZE. Kakve sad veze ima da li je neko potpisnik liste neke političke partije, pa kako je moguće da sarađuje sa nekim ko je protiv toga, kao da će na PZE-u promovisati predsednika lično, u pesmi sa mitološkim motivima. Koliko samo političara ima koji se u javnosti svađaju, različite političke stavove propagiraju, a posle sednu zajedno u kafić da popiju kafu. I pored toga, neko postavlja pitanje kako je moguće da uopšte dolazi do saradnje muzičara koji imaju drugačije političke poglede.

Uživajte više u muzici. Nije neophodno da gotivite izvođače čije pesme ćete čuti, bar jednom.

Naravno da ima veze da li je potpisnik neke političke partije ako je u pitanju partija koja apsolutno uništava srpsku državu i protiv koje se masovno protestvuje po celoj zemlji preko godinu dana.
Žena ima prava da učestvuje, mi imamo prava da je hetjtujemo.

Dovoljan dokaz su Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović koji su skupa radili film Toma, a na suprotnim političkim stranama su.

@FFM
Recimo, ali to ne znači da je nemoguće da ti se dopadne njena pesma. I nije reč samo o Mirni, već bilo kom drugom izvođaču, čiji nam se angažman ne dopada previše. Sedlar je ove godine istupio u znak podrške studentima, pa nije se desilo da toliko odlepite na njegovu pesmu, štaviše neki su ljuti, jer je upravo on bio taj zbog koga Haremke nisu pobedile.

Dakle, super je kada se gotivi neko i kao osoba i muzički, kao npr. Konstrakta, ali nije nemoguće da ti se ne dopadne pesma onog čije političke stavove deliš, niti obrnuto.

Evo, i Andrej je naveo dobar primer. Tema se pretvara u nekakav izborni štab ili šta već, što nema smisla. Jeste da treba dočekati januar i pesme, ali može biti i lepših tema za diskusiju.

Kako nema veze?
Da li se sećate šta su prorežimski mediji radili Teya Dori i Dragan J Vučićević, kao i vređanja članova žirija nakon što nisu podržali prorežimsku pevaljku i kupljene glasove publike?

Posle, što je interesovanje za učestvovanje malo i relevantni ljudi neće u žiri nego dovode neke nebitne matorce....

Svako ko se našao na ovom spisku mora da bude svestan da je na takmičenju medijske kuće koja ovu državu drži u potpunom mraku pod dirigovanjem, je l , i da je apsolutno realan scenario da najbolji neće pobediti nego najpodobniji, čemu se "žuta Olja" jasno suprostavljala i zbog čega je i u kritičnom trenutku smenjena.

Biće ovo borba dve političke struje hteli vi da priznate ili ne, i pobednik ove godine isključivo zavisi od toga ko će sedeti na mestu žirija.

To slatko opisano "drugačije političko opredeljenje" ne pije vodu, ne kada na naše oči i uši se dešavaju prebijanja do krvi, hapšenja, zabrane slobode izražavanja suprotnog mišljenja i potpuna uzurpacija medija. To sve jedna strana radi, znate svi i koja. To je teror nad običnim narodom.

Podržavati njih 2019 i 2024/5 NIJE isto. Jer to znači da nemaš moral ako ti je ok sve ovo gore navedeno što se kao što sam rekla dešava sada ispred naših očiju u poslednjih godinu dana. Dakle to svi vide i vrlo dobro svi znaju šta se dešava, ogoljeno je sve što je možda pre bilo u pozadini.

Zdravorazumski i moralan čovek nije i ne može biti uz takav sistem, a onaj ko jeste, imamo pravo da preispitujemo njegov sistem vrednosti i ne podržimo ga.

U koji klan ja da uskočim? Jugoslavija ili AntiJugoslavija? Ne verujem šta nekim ljudima smeta, a pesma verovatno ni ne govori o Jugoslaviji već o nekakvom zajedništvu.

Što se tiče politike na PZE, sve ono što smo videli u našoj zemlji u prethodnih godinu dana nam jasno daje na znanje da je itekako moguće da nenadležna sekta sa vlasti umeša svoje prste u izbor i provuče/namesti/pogura/dogovori pobedu nekog od svojih ćaci pulena (ako postoji neko takav prijavljen)... to je realno itekako moguće. Dodajte na to potencijalnog direktora i strah/tvrdnje/mišljenje/komentari pojedinih forumaša su potpuno opravdani.

@FFM
Recimo, ali to ne znači da je nemoguće da ti se dopadne njena pesma. I nije reč samo o Mirni, već bilo kom drugom izvođaču, čiji nam se angažman ne dopada previše. Sedlar je ove godine istupio u znak podrške studentima, pa nije se desilo da toliko odlepite na njegovu pesmu, štaviše neki su ljuti, jer je upravo on bio taj zbog koga Haremke nisu pobedile.

Dakle, super je kada se gotivi neko i kao osoba i muzički, kao npr. Konstrakta, ali nije nemoguće da ti se ne dopadne pesma onog čije političke stavove deliš, niti obrnuto.

Evo, i Andrej je naveo dobar primer. Tema se pretvara u nekakav izborni štab ili šta već, što nema smisla. Jeste da treba dočekati januar i pesme, ali može biti i lepših tema za diskusiju.
Ne kažem da mi se njena pesma neće možda i svideti, devojka ima super glas, ali ću definitivno navijati protiv nje zbog pomenutih razloga.
Sedlar se ne sećam ni ko je, ali mogu da podržim nekoga zbog sličnosti u stavovima, ali sem ukoliko nema izuzetno hrabar i moćan istup protiv sadašnje vlasti neću navijati za njega ako ima krš pesmu.

Čini mi se da neki ne čitaju šta se napiše. Trenutno smo u PZE temi, i akcenat mora biti na muzici. Niko nikog ne tera da podrži bilo koga. Oni koji, iz svojih ubeđenja, ne žele da prate RTS-ovo muzičko takmičenje, ili koji ne mogu da smisle određenog kandidata, to ni ne moraju. Međutim, to ne znači da treba voditi politiku više nego oni kojima je to posao.

Koliko puta sam pročitao kako npr. Lepu Brenu pojedinci ne gotive kao osobu, ali obožavaju da slušaju njenu muziku. O tome je reč, a ne o moralnim vrednostima iz političkog ugla. Neko je tu možda na pravoj strani, a u nečemu drugom na pogrešnoj. Toliko je faktora u igri, a priželjkuju se ideali.

Dosadan si kako god, razmišljaj o nečem drugom, proganjaće te Zejnina Jugoslavija u snovima koliko ne prestaješ da pišeš o njoj
Bukvalno sam je spomenuo dva puta. Pre neki dan kada je objavljena lista i sada. Imam pravo da je komentarišem koliko god hoću, isto tako se ovde svako malo provlače neke priče od pre 3 godine pa šta.

Uopšte se ne radi o tome da li ja volim Zejnu ili ne, niti da li mi se sviđa ideja Jugoslavije ili ne. Možda je pesma stvarno hitčina, možda mi se i svidi. Nemam apsolutno ništa protiv toga da se snimaju pesme sa tom tematikom, ali imam protiv da dolaziš na festival na kom se bira predstavnik Srbije i pevaš o Jugoslaviji. U jednu ruku je žalosno u drugu smešno.

Kad smo kod Mirne, nek svako sluša koga hoće, piše pjesme kome hoće, samo smatram da je licemjerno sa Bojanine strane da prošle godine poziva na bojkot PzE i stvori neprijatnu situaciju već prijavljenim takmičarima a onda se ove godine prijavi njena pjesma

@Majsta94 nemoj i ti plz. Ženu (Bojanu V) pratim na ig, ni jednog pomena o pze, nit hvaljenja da je njena pesma prijavljena, nit kuđenja. Ko je i kakvom politikom se bavi Mirna Ćaci, nisam znao dok nisam pročitao ovde. Sasvim je realan scenario je pesma kupljena, bez znanja da će biti upotrebljena na festivalu.
A kao kupac nećeš prodavcu na pijaci reci da li ćeš krastavac pojesi ili :giggle: a i njega se ne tiče zar ne. Prodao je, uredno je plaćeno...

Bojana samo šalje ljubav i podršku, tako da nije fer da bude ispljuvana, a da njena strana priče nije prezentovana. Tam jako volim, ali onaj post nije u redu, baš iz tog razloga.

Pa ako nije znala da će pesma biti na PZEu a ona je bila toliko glasna protiv istog meni bi bilo logičnije da javno istupi i kaže da nije znala.

Ovi momci iz Lavine razvaljuju, ja sam iznenađen koji kvalitet isporučuju u svim pesmama koje su objavljivali. Baš me zanima kako su to spakovali u 3 min. i na srpskom jeziku, pošto sve što imaju je na engl.

Osim pesme Haremki, koja će verovatno nadmašiti sve što je do sada izašlo iz kuhinje Nemanje Antonića, čuo sam i da su jako zanimljive pesme Zejne, Mirne i Luke.

Tolko sam iskopao za sada:) U IDJ nemam nikoga:)

@FFM Drugar je l ti shvataš pojam prodati nešto? Svidelo se njoj ili ne je i šta će kupac uraditi sa njom (staviti je na album, u film, na reklamu ili prijaviti na PZE) psolutno nevažno onog trenutka kada je pesma prodata (a ni to ne znamo kad se desilo). I apsolutno nema prava da ima stav povodom pojavljivanja iste JER JU JE PRODALA. Ne razumem šta tu nije jasno?

Šta sad treba da se pravda što je pesmu prodala SNSovki? Pa i tam je pisala Mayi Berović za Milion, a ne znam je li vlast bila druga (ili manje nešto... aj da ne politizujemo temu), osim što se desio 1.11.2024 pre objavljavanja istog?

Manite me lažnog moralisanja, i dvostrukih aršina.

Ko su uopšte ti "fanovi" koji su na toj anketi ili šta je već glasali za Mirnu 🥴 ja eto ne znam ni jednog. Koliko je ljudi moralo da glasa za jednu osobu kako bi se pojavila na toj listi želja?
Angazovala je familiju, prijatelje i koga vec da spamuju Ogae stranicu, kao i Filip Mitrovic i jos par ovih imena za koje nema nikakve logike da su zeljeni medju bilo kim sem najuzeg moguceg kruga.

Back