Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Objavljen je redosled nastupa u polufinalu.

Prvo polufinale, 24. februar:

1. MIRNA - OMAJA
2. Kosmos Trip - Sve je u redu
3. Iva Grujin - Otkrivam sebe
4. Eegor - Klaber
5. Makao - Daj nam svet
6. Lores - Unseen
7. MANIVI - Svaki dan
8. Bella - Trampolina
9. YANX - Srušio si sve
10. Zejna - Jugoslavija
11. Ana Mašulović - Zavoli me
12. Đurđica - Moma mala

Drugo polufinale, 26. februar:

1. Aleksandar - Sudbina
2. Milica Burazer - Svima vama treba mama
3. Sanja Aleksić - Ko me proba
4. LU – KA - Veruj
5. Jack Lupino - Adrenalin
6. Zona - Čairi
7. Brat Pelin - Fräulein
8. Geminni - Metar sreće
9. Avgust - Jabuka
10. Harem Girls x Ivana - Bom Bom
11. Aleksandra Sekulić - Kule
12. LAVINA - Kraj mene

Drugo pf mi djeluje mnogo jače, možda zato što mislim da su Zona, Pelin i Harem top 3 favorita

Ja sam obećala deci da ću da ih sačekam da dođu iz škole pa da slušamo pesme zajedno 😑 ko da izdrži do 18h. Još ako zvirnem na forum 😮‍💨

Meni vizuali najzad izgledaju moderno i kul, mozda malo tamnije za ovaj tip festivala, ali kakvo stanje u drzavi takva i paleta boja, ja bih iskreno voleo u narednih par godina da se dodje do idejnog resenja, i da se ti vizuali i grafika ne menjaju svake godine

Lepe su slikice, sad vec jedva cekam pesme, a sto se tice redosleda nastupa, deluje da RTS ocekuje da bude Zejna vs Harem, let's see 🙌

Meni je skroz bezveze što je RTS već podelio učesnike po polufinalima, bez da su prethodno bar par, ali samo par dana dozvolili da se pesme zavrte, pa da oslušnu glas domaćih i stranih fanova pre svega, da se bar malo izdvoje favoriti kao na Dori, pa onda brate pali.. objavi polufinala i redosled, razdvoji ,,sigurne" favorite i nikakav problem.

Čemu tolika žurba...?
Spisak nikad ranije, podela po polufinalima isto nikad ranije (mislim), a objava pesama koja fanove najviše zanima, nikad kasnije...

Sam PZE, pa čudim se da nisu sačekali 13 ili 14 mart, tj. dan pred predaju pesme i koncepta EBU-u, da ga tek tada organizuju.

Možda zvučim previše kritično prema njima, ali utiska sam kao da ove godine sve rade na neku silu, moranje, bez ikakve logike i želje.
Daće Bog da su bar imali sreće pa dobili 2, 3 iole konkurentne pesme za ESC, pa da bar imamo čemu mi fsnovi da se nadamo.

Svakako je bolje da žrwb bude nakon reakcija publike jer RTS ne ume da ih lepo podeli. Svake godine neko polufinale bude znatno jače.

Pitanje koliko je to i bitno jer puštaju svakojake filere. Favoriti svakako nađu put do finala, a verujem da je većini svejedno hoće li slušati Sedlara ili Kurtića u finalu.

Dobro je što podele pre objave pesama. Nije neophodno čekati reakcije fanova, niti se na osnovu pregleda ili slušanja na raznim platformama, pri čemu za neke ni ne postoje cifre, može precizno odrediti nekakav poredak. Dovoljno je što pesme preslušaju oni koji ih dele, pa mogu da procene šta se gde uklapa, kako bi bio zanimljiv šou.

• Like
Reactions: FFM
Svakako je bolje da žrwb bude nakon reakcija publike jer RTS ne ume da ih lepo podeli. Svake godine neko polufinale bude znatno jače.
Upravo zbog toga sam i pisao, da je bolje oslušniti par dana reakciju publike na pesme pa tek onda ih podeliti, jer tu bar apsolutno ne trebaju niti moraju da žure... kapiram da i sam ESC već u januaru, bez pesama odradi to rutinski, pa ko ima više sreće, bude voljom žreba u lakšem PF i drugoj polovini... ali pametnije je sačekati a ako već za sve ono bitnije čekaju do zadnjeg momenta i razvlače se ko žvake...
Ali kao što neko gore reče, 2, 3 pesme će se izdvojiti uvek pa da su i sve 3 u istom PF. I pesme bez nastupa i lajva ne nemaju opet nikakvu garanciju...Mimi, školski primer bar meni. 😉

Last edited:
Back