Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

E ako dele pesme na osnovu ovih što su ih preslušavali i ocenjivali onda me i ne čudi što svake godine imamo tako lošu podelu gde večina faborita bude u istom polufinalu.

U ovako slaboj (da ne kažem neku težu reč) konkurenciji niti se šta može nazvati jakim polufinalom niti se ko može eventualno oštetiti podelom. Totalno nebitno ko će koje veče nastupati jer je i ovih 7 mesta za prolaz po polufinalu previše.

Uzimaju i u obzir ko ima koliko rekvizita na sceni i koji su im gabariti i kako da ih uklope, bar da za polufinale olakšaju sebi. Sećam se da je 2023. godine bilo dosta pesama sa skalamerijom na sceni, bilo bi veselo da je mala Nađa nastupala pre ili posle Luk Bleka npr

Sad na osnovu imena, baš fino deluje podela. Nisu svi favoriti u istom polufinalu. Valjda dele na osnovu žanra i ideje za nastup, a ne na osnovu ocena selekcione komisije od pre dva meseca.

Pa ja ne pričam o redosledu, samo mi je glupo kad četiri favorita bude u jednom polufinalu, a onda jedan favorit u suprotnom.

Pa evo sad, ako je po imenima, imamo po 3 malko jača imena u oba polufinala, i po nekoliko onih koji mogu da ponude nešto baš dobro.

Stalno pojedini fanovi nečim nezadovoljni. Bez obzira na redosled, oni koji pretenduju na sam vrh, valjda će lako proći dalje i biti među tih 7 od 12. Definitivno je bolje da se razvrsta da šou drži pažnju, nego napakovati po željama pojedinaca. Svakako, biće nam jasnije za 4 dana kako stoje stvari, i da li ova podela ima smisla.

U ovako slaboj (da ne kažem neku težu reč) konkurenciji niti se šta može nazvati jakim polufinalom niti se ko može eventualno oštetiti podelom. Totalno nebitno ko će koje veče nastupati jer je i ovih 7 mesta za prolaz po polufinalu previše.
Ovo je baš nepotrebno mračenje, dok ne čujemo pesme ne znamo kakva je godina ni da li je 7 mesta za prolaz previše

Pa nije mračenje, na osnovu imena sa spiska je očajna.

Onda je glupo i pričati o tome koje polufinale je jače i gde su favoriti kada nismo čuli pesme. Možda baš neko od navodnih favorita (Haremke, Zona, Lores, nebitno...) bude neviđeni flop.

Ni meni nešto nemaju smisla te mračne slike, naročito jer je dosta izvođača prvi put na PZE-u i nisu poznati široj javnosti, osim ako su planirali da kasnije objave i svetle, normalne slike, kao nekakav izlazak iz tame, nakon objave pesama.

Ni meni nešto nemaju smisla te mračne slike, naročito jer je dosta izvođača prvi put na PZE-u i nisu poznati široj javnosti, osim ako su planirali da kasnije objave i svetle, normalne slike, kao nekakav izlazak iz tame, nakon objave pesama.
Ovo sam i ja pomislio, tamno jer je samo najava, a onda kad izađu pjesme, normalno osvjetljenje

Nisam pretjerano nestrpljiv, ali radujem se da čujem pjesme. Slušam ih po redoslijedu nastupanja

RTS promenio satnicu, napisali da pesme izlaze u ponedeljak u 12h umesto 13h.

Elem, već od ponedeljka, kreću snimanja i gostovanja takmičara u emisiji "Jedan dan" na RTS 1. :)

Back