Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Pa iskreno meni je Aladin bolja pjesma, ali Bom Bom mislim da će imati profesionalniji nastup jer Ivana ima dosta iskustva sa nastupanjem i igranjem. Mislim da Bom Bom ima bolji appeal na strance, ne sjećam se da su strani fanovi baš toliko hajpovali Harem Girls, kod njih je tam bila ubjedljivi favorit.

Па да, знам какве су реакције биле на Аладина прошле године а ја био у фазону - па само је океј, ништа спец, а сад ми ова добра а има више критика (чини ми се)

Ali ti si ciljna publika girl bopova, pesma Lavine svakako nije za tebe. Tako su girl bop fanovi dva meseca skičali da Katarsis neće proći u finale, samo zato što im ne leži takva muzika.
Ne kažem ja da neće proći dobro na Eurosongu samo jer nisam ciljna publika, već po nekom ličnom nahođenju i mišljenju. Ne navijam ni ja za bilo koji girlbop po defaultu ako ne vidim neku viziju i narativ iza toga. Nije ni Dark Side moj đir pa sam znao da će dobro proći na Eurosongu. Sve je ok dok se fanovi ne žale na kraju ako rezultat ne bude dobar, neka ide ko god bude favorit fandoma.

Last edited:
Biće borba Zejna X Eegor X Lavina X neko potencijalno iznenađenje kojeg uvek bude. Haremke mislim da ove godine nisu u glavnoj konkurenciji za pobedu, biće to vrv top 3 kod publike, ali kod žirija ih ne vidim u top 5 (možda tu negde budu 6 ili 7)... Sve u svemu na kraju će (najverovatnije) da budu plasirane od 3. do 5. mesta, mada me ne bi iznenadio ni još niži plasman. Prošle godine su trebale da odu i to je to.

Konačno imamo kvalitetan alt. metal žanr!!!! To je ovo što Cold Snap i Devin misle da serviraju na Dori, a serviraju jeftin cringe flop.

Volio bih da Srbija bude hrabra i izabere njih ali nekako sumnjam, čak i ako osvoje televote, njih će žiri snečirat tako da već unaprijed nažalost nemam očekivanja da će oni nastaviti moj AWS-Hatari-Blind Channel-Bambie Thug emo dark goth weird experimental hard rock metal ekstravaganzu na Euroviziji

U svakom slučaju imaju novog fana u meni! Pjesma mi daje jako Marilyn Manson - Long Hard Road Out Of Hell energiju, jedna od mojih all time omiljenih bengera

Poslusao vecinu pesama. Ovaj PZE mi zvuci mozda i najmodernije do sada, ali isto tako zvuci previse komformisticki. Fali mu one inovativnosti kao recimo 2023. ili sarenolikosti kao 2024. Medjutim to ne znaci da je ovo sto imamo u ponudi lose, jednostavno se vracamo u utabane staze i za sada rezervisemo neko 15-18 mesto u finalu.

Ozbijan upgrade su mi lip sync videi umesto art covera za pesme. Svaka cast ko je to osmislio, izgleda fantasticno! 👏

Mislim da Zejna ima THE pesmu, vrlo je pitka i efektna, odmah ulazi u glavu. Nikada se nije ovako visoko u startu kotirala u svim prethodnim pokusajima. Mnogo mi je drago zbog nje i sav trud ce se na kraju isplatiti, izuzetno se profesionalno posvetila ovome. Strucni ziri ce posrkati Jugoslaviju i uzima lagano 12, ostaje samo tezi zadatak, da konacno poentira sa nastupom i bude top 3 kod publike.

Lavina, bez teksta sam ostao, kao da nisu sa ove planete, da ne kazem iz Srbije!! Vrisak pred kraj me najezio. Samo mora cela pesma na engleskom, mislim da bi dozivljaj bio jos veci za ESC publiku. Ne znam koliko su oni sve ovo ozbiljno shvatili, ali ako nemaju top reditelja i produkciju u planu bolje da nam ni ne daju laznu nadu.

Haremke, nastavak Loco loca, ali ova pesma mi je bolja i ispeglanija za ESC prilike. Osecam da jedva cekaju da izadju na scenu da zagrmi ceo Kosutnjak, ne bih ja njih jos uvek otpisivao.

Eegor, super pesma ali za nekog drugog ludjeg i sizofrenijeg izvodjaca. Ne mogu njega da povezem sa ovim nikako. Konceptualni mess, medvedici, svetosavlje, pa sad klaber, nis ne kontam.

Ostali nista spec, mada ima tu jos growera.

ja se samo nadam da ce ovih petoro: Zejna, Lavine, Harem, Eegor, Zona pokidati uzivo i da cemo izabrati najbolji paket...samo da ne bude nekog namestanja opet jer ove godine ce me to dotuci, prosle godine je bio slab izbor pa mi bilo zao haremki samo, ove godine bas imamo sta da izgubimo

Kao sto sam pretpostavio Zejna sve bolja i bolja, objektivno ima najbolju pesmu. Uticaj Loreen i Tattoo je ocigledan. Lepa je pesma, ima neki lican pecat. Nije cista generika. Ove godine ce Ljuba raditi nastup, ocekuje se nesto bas dobro. Mislim da ima finansije da ulozi dobru svotu u nastup. I opet kao sto sam pretpostavio neki ce opet izmisliti i staviti jedno ALI u pricu oko pobede zbog naziva pesme i pojma Jugoslavije i to se vec desilo. Ima moju podrsku jer se trudi i ulaze i zato sto je bezuslovno svoja iako se ne slazem oko svih njenih stavova ali cenim aktivizam. Zbog toga nece biti u vrhu u televotingu

Pa ima više reakcija (za Harem) kad su ih pokrali prošle godine. Što ne znači da sada imaju bolju pesmu, samo veću vidljivost od strane fanova.

Prvi put posle toliko vremena da se lomim za koga glasati. 4 pesme. I svakog od njih vidim kao potencijalno dobrog predstavnika.

Da ne govorimo o još 10ak plus koje ću vrteti.

Lu Ka i Pelin su mi najveće razočerenje. Iako nisu neslušljivo loši Lu Kin glas ne ide, jednostavno ne ide, a Pelin je baš lokal fora, i ništa šire a tome nije mesto ni na PZEu. Nek digne rejting polufinalu i tu nek ostane. Prvi sam ga branio ovde, vala prvog ću i da ga saranim za ovakav mediokritet od pesme.

Meni kod Lavine fali jači hook, dodatan sloj beat-a u poslednjem refrenu i da se matrica dodatno pojača, jer mi se čini da je tiho.
Bio bih u svakom slučaju ponosan da nas predstavljaju.

Back