Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Jugoslavija nije samo period 90tih i krvavi ratovi vec je veliko razdoblje koje podrazumeva jednu vecu silu evrope i sveta gde su narodi koji su bili drugaciji pretezno ziveli u miru i koliko-toliko se slagali. Ali zato tim istima ne smeta kad se Rusija pominje u pozitivnom kontekstu u pesmama, iako godinama vrse invaziju na komsije.
Колико толико се слагали...па не баш, више приморани од стране диктатора да се лижу и 'воле'.
Ево ме занима где се Русија помиње у позитивном смислу у песмама на Евровизији. Ја се сећам како пре рата у Грузији дакле пре 2008. Русији звижде 2007. када наступа група Серебро, Русији звижде у Риги 2003. када наступа ТАТУ.

Nije mi tako djelovalo jučer, ali Zona mislim da ima ok šansu da pobijedi ako nastup bude dobar. Možda baš ona bude kompromis publike i žirija.

Kome smeta jaka Jugoslavija? 😂 Meni je naziv sasvim u redu, van političkog konteksta skroz, ali naravno da će praznoglavci poput Šiptara tražiti problem gde ga nema, a pritom ne znam kakve veze to ima sa njima u svakom slučaju. 💀

Pjesma zvuci kao Infinity od Sissal i mix Tattoo i Euphorie za koju je potreban nastup u reziji Tanu Muino, ali najveci problem je naziv 💀

Ali Pelin koji trazi ventilator za svoju frizuru jedinicu, ugasite ga vise

bebi-dol-dobro-razumem.gif
Ma lik se sprda i samo pali vatru dodatno hahah

Drago mi je što sve tri IDJ devojke imaju dobre pesme. Sanja i Lores, doduše, ne tako konkurentne u ESC smislu kao Zona, ali sve tri vrtim.

Očekivao sam totalno nešto drugo i da bude u grupi favorita. Sa ovom pesmom to svakako nije, ali ne zato što je pesma loša.

Meni bi Lores bila i ok bez dela ja engleskom. Kad ubaci onaj engleski zvuci kao random pesma sa beloruskog izbora.

• Haha
Reactions: FFM
Meni je Lores najbolja od te tri, mada i ona me vuče na nešto... Kao usporeni Diet Pepsi od Addison Rae. Imamo malo problema sa originalnošću ove godine. Sve što čujem kontam da sam već negdje čuo. Možda samo paranoišem.

Prespavao sam juce pesmu od Manivi, ali danas me veoma vozi, veoma kvalitetna pesma za moja cula!

Zona mi je isto grower, mada mi kod nje i dalje malo smeta previse tog domaceg/komercijalnog prizvuka. Dosta predvidiva matrica i nema to nesto wow, ali fino zvuci svakako.

Back