Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Većini, a na sam pomen Jugoslavije se kod nas običnog ex Yu sveta u dijaspori, budi osećaj jedinstva i zajedništva a stranci pa i sami austrijanci, moram priznati da su fascinirani činjenicom da nismo uspeli zajedno a da u drugoj tj. njihovoj državi konkretno, se držimo skupa, družimo, partijamo, radimo zajedno i volimo kao jedan narod. 👍
Paradoksalno jeste, ali to je živa istina.😊
Extrema ima verovatno, lično ih nisam doživeo.

Elem, ex Yu narodima, tj običnom svetu, u zemlji domaćina, neće smetati pesma već će je podržati i ujediniti još više u tih par dana...praviće sa nama srbima zez naravno i bosanci i hrvati da smo mi srbi ipak najveću Yugo nostalgičari pošto eto Jugoslaviju šaljemo na ESC. 😅
Pucaće arena od jugovića i glasnog pevanja 😅 potpisujem, ali ako pobedi kod nas.

Last edited:
Pa taj deo Don't destroy, unite potencijalno najviše može biti pogrešno protumačen, u smislu da ga pojedini mozgovi mogu shvatiti kao poziv na ujedinjenje, lol. :ROFLMAO: Meni je stvarno smešno što se o ovome uopšte toliko polemiše i što se pridaje tolika pažnja, ali eto, ima nas raznih.

Али и она сама кокетира са тим причама, као није политичка, океј, али онда спомиње како жели на наступу да прикаже 'каква је Југославија данас'

Нека се држи тога да је то само метафора, буде ли неких југосимбола на наступу, испрозиваће је са свих страна

Daj molim vas, samo nas neko treba da proziva...a ostale drzave na tanjiru serviraju politicke motive pa nista....nek ona uziva i neka peva, smorile su vise price o ovim politickim analizama...

Али и она сама кокетира са тим причама, као није политичка, океј, али онда спомиње како жели на наступу да прикаже 'каква је Југославија данас'

Нека се држи тога да је то само метафора, буде ли неких југосимбола на наступу, испрозиваће је са свих страна
To sam i ja @Majsta94 primetio u 2 pogledana intervjua, juče i danas i zaključio isto, da je naša draga Zejna i u priči i u pesmi pomalo kontroverzna i nesastavljena ali da sija nekom dobrotom. 😅

Mislim da nakon manjih kontroverzi oko ICS, na samom ESC-u, nismo imali iste otad. Brzo su ljudi skapirali i zavoleli i nju i pesmu.

Breskva nije otišla, Bogu hvala, pa smo sačuvali nerve...ali simptomatično je da kada imamo nešto kontroverzno, o nama se piše i priča, hvali, pljuje i ispadne na kraju dobro. 😃 Bolje i to nego da nas niko ne spominje a mi ubedjeni da ESC-u nudimo paket ipo... 😅tada smo uvek na dnu, nepisano pravilo.

Koliko god da prednost dajem momcima iz Lavine, Zejna je opasno zagrizla ove godine. Oni su high risk high reward, i ne sumnjam da nisu profesionalno u celoj ovoj prici.
Ali Zejny. Nije slucajno naslov Jugoslavija. Nije slucajno teks Dont destroy unite - koji se odnosi i na Palestinu izmedju ostalog. Zagrizla je previse. Plasim se da li je preveliki zalogaj. Ali nece ona biti hihihi hahaha ko Teya, Lukac ili nesrecni Princ. Konstru je realno bilo briga, ona je promocija sama po sebi, nije u tom fazonu. Zejny je bila u Luksemburskom ziriju. Koketirala je godinama kao favorit sa tetkicama. Utabla je sebi stazu da kad se desi pesma (a i ako se desi sad nastup) ona ide tamo prakticno kao semipoznata - neko popularan sa nacionalnih finala, ali ne dosadan ko Ribak koji je pobedio pa dosao sa mediokritetom, pa sad pokusava opet jos vecim, nego neko ko je sve bolji i bolji. Ona ima ambiciju da ostavi utisak makar, ako ne napravi rezultat. A mi imamo utisak od Konstrakteee... Paaa? Zeljka. I kukavna Stamenov je upala na 10o mesto slucajno samo zahvaljujuci dijaspori.

Jos sto kaze Bec romski grad. Indeed. Dovoljno je da se skupi mali broj nasih - a tamo se nasi svi medjusobno vise podrzavaju nego mrze da naprave aplauz i skandiraju Jugoslaaaavijaaa.

Nesto se prebacujem u tim Zejna. Takticki. Zelim da budemo primeceni jedne godine a ne podguzna muva. Makar zavrsili ko Tamta, al da buzz bude ko oko nje medju fanovima.

Ma odradiće ona to pametno, tako je i ušla u celu priču, realno. Sumnjam da će se sada glupirati sa okretanjem priče na tu stranu.
Pa ona reče u jednom intervjuu pre neki dan da je slučajno odabran naziv Jugoslavija jer je Drežnjak to pevušio na melodiju dok su smišljali tekst. Kao nisu promišljali, nego tako spontano došlo.

Pa taj deo Don't destroy, unite potencijalno najviše može biti pogrešno protumačen, u smislu da ga pojedini mozgovi mogu shvatiti kao poziv na ujedinjenje, lol. :ROFLMAO: Meni je stvarno smešno što se o ovome uopšte toliko polemiše i što se pridaje tolika pažnja, ali eto, ima nas raznih.

Ovo je i meni palo na pamet. Inače do sada što sam čitao gledao reakcije jedina negativna su kod nas na već uobičajenim mestima i onaj nalog sa Kosova. Ostali uglavnom pozitivni. Ono što me začudilo dosta ljudi out of exYU je izrazilo zebnju o "kontroverznoj" pesmi. Verovatno je problem jezika, ljudi iz exYU razumeju jezik i znaju da nije politička ali taj recital, neki kažu "repovanje" im daje gorivo da politički pljuju pesmu.

Inače ako se pročita tekst Jugoslavija je tu metafora i za jedinstvo i za raspad jer se pesma bavi i jendim i drugim u toj imaginarnoj vezi. Ja bih ipak na kraju rekao da je to uvlačenje starijoj publici pod kožu ne bi li tu uzela što više glasova jer će pesma uglavnom od mladih dobijati glasove.

Njena glavna opsnost da flopne je nastup, tu je tanka bila zadnja dva puta. Znamo da zna da peva ali može da se desi da pesma ne zvuči dobro kao ovaj snimljen materijal. Ja bih tek na treće mesto stavio samo ime pesme kao potencijalni problem za nju.

Kad već spomenuh onaj recital ili repovanje odma me podsetilo na Alinu Pash, nesuđenu pobednicu ESC 2022, potovo taj krik pre recitala.

Ja zaista ne znam ko pobedjuje, samo znam da ne mogu da izbacim Zonu, Zejnu i Lavinu iz glave

Zona mi je "the catchiest" pesma sa jako lepim zvukom, Zejna mi je kvalitetna, moderna i emotivna, Lavina mi je mocna, impresivna i emotivna
Najvise bih voleo da svo troje imaju odlicne (i najbolje) nastupe, pa neka pobedi najbolji

Sa jedne strane i ja se plasim da Zejna mozda nece pobediti, mada vise jer me brine staging...to da li ce nekom da smeta jugoslavija ili ne, bitno je ko glasa za tebe, a ne ko te ne voli, Luku je eto mrzelo dosta ljudi, ali mi fanovi smo ga pogurali do pobede, tako moze i Zejna

Lavina mozda i najvise zavisi od nastupa, ja mogu da ih vidim i kao pobednike i van top 5

Zona vrv nece pobediti jer joj fali zavrsni momenat u pesmi, ali meni ne bi smetalo ni najmanje da ode ako se pokaze dobro uzivo

Eegor mozda moze da izadje kao dark horse u ovoj prici ako nastup bude savrsen, mislim da ga ni ziri ne bi sprecio ako bi sve bilo idealno, e sad koliko je taj scenario realan, ne znam..a mozda i haremke mogu da iznenade

Sve u svemu jedva cekam i dobro je da nisu izbacili pesme ranije jer su nam smanjili cekanje do polufinala

@dodo @Destry94 i ko god je drugi gledao Traitors sezone, svaki put kad slusam Zejnu i dodje engleski deo sve sto mislim je

Svaki Faithful u svakoj sezoni Traitors ikada;
These are the things that money can destroy:
Manners, morals, trust, integrity, lives, families, countries

@dodo @Destry94 i ko god je drugi gledao Traitors sezone, svaki put kad slusam Zejnu i dodje engleski deo sve sto mislim je

Svaki Faithful u svakoj sezoni Traitors ikada;
These are the things that money can destroy:
Manners, morals, trust, integrity, lives, families, countries

Ali bukvalno haha.

Inače, Traitors će od jeseni biti na Prvoj Televiziji. Prijave su u toku.

The Traitors Srbija | Emisija | Prva Televizija https://share.google/AXf0VuCMCetMakZjw

Back