Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Trebalo bi prvo za početak ustanoviti šta zapravo znači turbo-folk, šta je njegova najpreciznija definicija, pa onda znati gde tu Zona može da se svrsta. Za mene lično, ova pesma sa kojom Zona nastupa za PZE koketira sa nekim folk elementima(ili makar onim kojima se srpska folk muzika koristi), tako da bi mogla da se smatra da je u nekom neofolk stilu

Мени некако тренутно све мирише на побједу Лавине - ако се распу Пелинови и Игорови гласачи, Зејнини и Зонини, они ту могу профитирати јер немају некога себи сличног ко се бори за исте гласове. Тако су прошле године нпр. Вукејла и там извисиле, да је била само једна од њих, капирам да би добила све гласове ове друге и скочила на листи

Опет кажем, мијењам мишљење и првог фаворита скоро па на дневном нивоу тако да ћу након наступа ваљда знати ко добија мојих 12 поена за Беч

Pa Barbara Bobak je najreprezentativniji moderni odraz turbofolka. Čaire realno ne pripada tu, ali kao što reče Peace moglo bi se svrstati u world music. To kombinovanje popa i folka, ali da nije za šire mase i da je dovoljno sofisticirano da nije puka komercijala.

Bukvalno ako je nešto turbofolk onda su Haremke i Ivana najbliže tome
Da, jesu. S tim što je Zona sledeća po "blizini" od svih ostalih. Na mom spisku nisu u krugu izvođača koje bih želio vidjeti na ESC. Ima barem 5-6 drugih i boljih. Ne bih želio da ulazim u rasprave je li to sada turbofolk ili nije, teško je povući granice. Meni lično je zvučalo kao da jeste. Lagano bih mogao zamisliti Lepu Brenu da snimi ovako nešto.

Pozdrav svim članovima, prvi upis ovde.

Eegor se danas probio na drugo mesto po Youtube pregledima.
Izgleda da nalazi put do šire publike munjevitom brzinom.

Po meni favorit, sve sam numere preslušao, na drugo mesto bih stavio Lavinu (jer inače volim elektronski zvuk).

Da, jesu. S tim što je Zona sledeća po "blizini" od svih ostalih. Na mom spisku nisu u krugu izvođača koje bih želio vidjeti na ESC. Ima barem 5-6 drugih i boljih. Ne bih želio da ulazim u rasprave je li to sada turbofolk ili nije, teško je povući granice. Meni lično je zvučalo kao da jeste. Lagano bih mogao zamisliti Lepu Brenu da snimi ovako nešto.
Pesma koja ima folk ili etno motive nije nužno turbo folk. Zona pre ulazi u etno pop ili world music kategoriju.

@EvroBosna najbolje objasnio.

Мени некако тренутно све мирише на побједу Лавине - ако се распу Пелинови и Игорови гласачи, Зејнини и Зонини, они ту могу профитирати јер немају некога себи сличног ко се бори за исте гласове. Тако су прошле године нпр. Вукејла и там извисиле, да је била само једна од њих, капирам да би добила све гласове ове друге и скочила на листи

Опет кажем, мијењам мишљење и првог фаворита скоро па на дневном нивоу тако да ћу након наступа ваљда знати ко добија мојих 12 поена за Беч
Lavina nema konkurenciju. Jedini su ove godine na PZE iz alt/rock/metal scene. Iskreno ću da odlučim nakon nastupa uživo. U Beč treba da ide onaj ko je najbolji i najspremniji. Zona i Harem Girls bi mogle da podijele glasove jer su iz tog nekog žanra popfolk (jer nekima smeta konotacija turbofolk i stvarno nemam namjeru da omalovažavam nekog od učesnika). Zejna na kraju nema nekog konkurenta. Aleksandar je u sličnom fazonu ali je muški izvođač i ne znam kolika je on konkurencija.

Ćao ljudi, dugo vas čitam ali nikako da krenem da pišem ovde, pa sam mislio da je sad pravo vreme, nakon izlaska pesama. 😄
Kako je prošlo neko vreme od kad su pesme izašle, čini mi se da će ovo biti borba između Zejne i Lavine, eventualno Zone ako pokida nastupom. Već ste sve rekli što se njih tiče, tako da neću da se ponavljam i ja. Mislim da Lavini, po pitanju nastupa, ne treba puno, i da će lakše napraviti nastup koji prati pesmu nego Zejna, čija pesma zahteva Melodifestivalen nivo nastupa, tako da se nadam da Ljubba i Zejna znaju šta rade i da neće prokockati ovu šansu nekom bejzikarom od nastupa. U suštini, ovaj PZE mi je daleko bolji u odnosu na 2025. godinu i iskreno se nadam da neće biti nekih neprijatnih iznenađenja kao prošle godine.

Pozdrav svim članovima, prvi upis ovde.

Eegor se danas probio na drugo mesto po Youtube pregledima.
Izgleda da nalazi put do šire publike munjevitom brzinom.

Po meni favorit, sve sam numere preslušao, na drugo mesto bih stavio Lavinu (jer inače volim elektronski zvuk).
Brat raste nekontrolisanom brzinom. Ne bi me cudilo da prestigne i Zejnu do PZE-a xD. Kako dani prolaze, apsolutno vidim scenario kako brat pobedjuje ako uradi strasan nastup i omadjija sve. Moj otac, koji ne prati Eurosong i to ga toliko ne zanima, a upoznat je sa svim nasim proslim takmicarima prvenstveno zbog mene, posle preslusanih svih pesama sa PZE 26 je rekao da je jedino Eegora zapamtio i ostao mu upecatljiv. Da Zejna nema pesmu pod nazivom ''Jugoslavija'' ne bi je ni zapamtio xD. Citiram ga od reci do reci ''Zasto celoga zivota saljemo neke ZALOPOJSKE balade? Je pokusavamo da uspavamo tu Evroviziju? Ovaj barem nema energiju kisne gliste'' HAHAHAHA OPLAKAO SAM xD.

Čairi je odlična, baš mi je žao što nije odmah ubacila tih 30s jer bi sad bila možda i favorizovanija i gledanija od Zejne, ili bar na istom nivou
Da, a čak i ne zaostaje uopšte mnogo za Zejnom po broju strimova, s obzirom koliko kasnije su joj postavili pesmu.

Ja iskreno mislim da LAVINA nema sanse da pobedi zbog stila pesme. Ne verujem da imaju dovoljno jaku podrsku publike da bi dobili veliki broj glasova. A pitanje je kako ce ih i ziri prihvatiti. Oni su vise neka prica ovog foruma, nego sto zaista imaju bilo kakvu sansu za pobedu. Ovo sto sada pravimo od njih smo prosle godine napravili sa OXAJOM. U nekom trenutku su toliko bili ishajpovani na forumu da je pocelo da se veruje da zaista oni mogu dobiti, posebno zbog onoga sto im je produkcija uradila. Na kraju, mislim da nisu bili ni blizu bilo kakve pobede. Ja mislim da ce LAVINA isto tako da zavrsi! xD

Back