Ne verujem za neke šta pišu. Pa ko je po vama ovde najveći potencijal, ako nije Zejna? Ko po vama ima najveće šanse za pobedu?
Koga bi vi najviše (kad bi birali samo jedno) poslali na ESC? Da se ova pesma pojavila možda pre par godina u konkurenciji, mnogi bi se zalepili za nju ovde (ubeđen sam u to).
Ovako na slepo možemo samo da pišemo i nagađamo, jer nemamo nastupe. Pobednik PZE-a 2026 će se znati nakon izvedenih nastupa. A do tad Jugoslavija je NO 1. što se tiče potencijala i to je tako (na sve to Ljubba radi nastup). Pored toga redom meni se dopadaju i....
Klaber, ali opet je bitan nastup koji ako promaši bye. Ne sme ni da pretera. I tu već imamo Moldaviju koja nam kupi glasove, a možda dobijemo i Grčku (i još ponekog). Sve će da se rasuje. Onaj ko bude jači na sceni dobija prednost, a tu imamo i RTS (ne)trud. Najbolje sačekati i videti konkurenciju i izbore drugih zemalja, proceniti i izabrati (i to ne samo u slučaju ove pesme).
Čairi, lepa pesma ali mi za ESC nešto nedostaje. Morao bi revamp ozbiljan. Uz to IDJ (u šta sumnjam) ovde treba da se potrudi oko nastupa, a ne da odrade to čisto obaveze radi.
Kraj mene, ako hoćete autentičnost jedino njih da šaljemo, jer po svemu sudeći na ESC 2026 godine neće biti rok pesme. Ja ipak menjam pesmu za ,,This too, will pass". Mana našeg nf- a je i to što ljudi ne dolaze sa najboljim pesmama u karijeri, a svi ih imaju. Kako se ne razmisli pre nego što se nešto snimi?
Bom bom, bi po meni možda imale prođu ali nastup mora da pršti. E sad ne znam šta ko podrazumeva pod pojmom ,,prštati", ja podrazumevam spektakl, dobro izvođenje/koreografiju, pevanje, energiju i skupoću. Da li mogu to sve? Nzm. Na njima je da nam serviraju. Pesma (nažalost) ovo zadnje nema.
Unseen, ovo mislim da nije za ESC ali bi možda sa nekim specifičnim nastupom (jer je pesma specifična) imalo prođu. Međutim, to specifično od IDJ-a i generalno u Srbiji nemamo.
Ostali za sada nisu u ESC priči. Sorry.
Tako da ako sve pogledamo, videćemo da Jugoslavija ima najviše prednosti ovde jer ima najmanje ,,ali". Samo pogoditi nastup koji ide uz Zejnu (ali opet da ima određenu skupoću i ne mora baš da bude striktno Švedska) i to je to.