Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Prvi nastup sa Nema te joj je bio ubedljivo najbolji, prelepo je osmišljen i dočarao je maksimalno pesmu na sceni.

Rumba je bila solidno zamišljena uz takvu pesmu i taj stil, ali ona to nije znala da iznese. Meni je recimo ta njena haljina bila baš lepa. Frizura isto, baš mi je nekako pogodila temu što se tiče kompletnog stajlinga.

Poslednji nastup joj je bio potpuna katastrofa, počevši od kriminalnih stajlinga pa sve do njene energije i plesača koji ni sami nisu znali zašto su tu.

Iako praktično ne mora da igra uz ovu pjesmu, mislim da je Jugoslavija najteža od njenih pjesama za osmisliti nastup konceptualno. Samo da ne bude nešto cringe kao onaj nastup Dženana Lončarevića. :ROFLMAO: Ja nemam u glavi neku ideju kako bi to moglo da izgleda na sceni, ali ona je rekla u jednoj emisiji da će nastup biti "kakva bi bila Jugoslavija danas kao san", a da je onaj prikaz sa premijere realnost i ogoljenost, kao metafora ogoljene Jugoslavije. Ja bih više volio da nastup bude artsy nego da ima neku poruku, jer kao što napisah, samo da ne završi kao Dženan. Biće vjerovatno podijeljenosti među fanovima oko nastupa.

Last edited:
Uzdam se u Ljubbu da je dobro odradio posao 🔥

Mislim da Rumba i Najbolja jednostavno nisu za nju jer nema ona tu energiju, dok joj Jugoslavija dosta više stoji, jer nije dance pesma.

Iskreno ne vidim da je neko potencijal za neki veći plasman ovdje.Možda Eegor, mada pitanje da li se publika zasitila takvih pjesama zadnjih godina.

Pesme kao pesme su ok. Neke zemlje su sa takvim pesmama jako fino prolazile, pa cak i pobedjivale. Medjutim mi smo specijalan, a cini mi se i neizleciv slucaj.

Nema te je bila fina balada sa sjajnim izvođenjem, ali samo toliko. Rumba je imala veliki potencijal da je neko drugi izvodio pesmu, energetski i scenski nije bilo to to, ali je pesma bila prezarazna i imala je ono nešto. Najbolja mi se možda i najmanje svidela u svakom pogledu, ali Jugoslavija je apsolutni pogodak i nešto što se najviše ukopčalo sa njenim senzibilitetom. Da ne pričam o velikom produkcijskom i aranžmanskom koraku napred. Ovo bi trebalo da bude njena godina ako sve bude kako treba, jer ako sada ne ode, ne znam kada i da li će se uopšte ovako složiti kockice.

Nema te je bila fina balada sa sjajnim izvođenjem, ali samo toliko. Rumba je imala veliki potencijal da je neko drugi izvodio pesmu, energetski i scenski nije bilo to to, ali je pesma bila prezarazna i imala je ono nešto. Najbolja mi se možda i najmanje svidela u svakom pogledu, ali Jugoslavija je apsolutni pogodak i nešto što se najviše ukopčalo sa njenim senzibilitetom. Da ne pričam o velikom produkcijskom i aranžmanskom koraku napred. Ovo bi trebalo da bude njena godina ako sve bude kako treba, jer ako sada ne ode, ne znam kada i da li će se uopšte ovako složiti kockice.
👏🏻👏🏻👏🏻

Sećam se da kad je Ljubba objavio da radi nastup za Jugoslaviju, da je sliku Zejne koju je RTS okačio pre pesama okrenuo naopako, možda će pevati naglavačke 😂 ne mora da znači, ali mi zapalo za oko još tad.

Iskreno, to bi bilo bezveze. Treba se odmaći od takvih egzibicija i nečega što bi Loreen radila, jer je od starta porede sa njom. Pesma pruža mogućnost za dobar nastup i to bi trebalo maksimalno iskoristiti.

Sastavio glasove po polufinalima. U prvom polufinalu sam jednoj pesmi poklonio bod, a u drugom polufinalu mi je jedna pesma nažalost ostala bez poena. A i top 5 drugog polufinala mi je sveukupno jači.

Ne verujem za neke šta pišu. Pa ko je po vama ovde najveći potencijal, ako nije Zejna? Ko po vama ima najveće šanse za pobedu?
Koga bi vi najviše (kad bi birali samo jedno) poslali na ESC? Da se ova pesma pojavila možda pre par godina u konkurenciji, mnogi bi se zalepili za nju ovde (ubeđen sam u to).

Ovako na slepo možemo samo da pišemo i nagađamo, jer nemamo nastupe. Pobednik PZE-a 2026 će se znati nakon izvedenih nastupa. A do tad Jugoslavija je NO 1. što se tiče potencijala i to je tako (na sve to Ljubba radi nastup). Pored toga redom meni se dopadaju i....

Klaber, ali opet je bitan nastup koji ako promaši bye. Ne sme ni da pretera. I tu već imamo Moldaviju koja nam kupi glasove, a možda dobijemo i Grčku (i još ponekog). Sve će da se rasuje. Onaj ko bude jači na sceni dobija prednost, a tu imamo i RTS (ne)trud. Najbolje sačekati i videti konkurenciju i izbore drugih zemalja, proceniti i izabrati (i to ne samo u slučaju ove pesme).

Čairi, lepa pesma ali mi za ESC nešto nedostaje. Morao bi revamp ozbiljan. Uz to IDJ (u šta sumnjam) ovde treba da se potrudi oko nastupa, a ne da odrade to čisto obaveze radi.

Kraj mene, ako hoćete autentičnost jedino njih da šaljemo, jer po svemu sudeći na ESC 2026 godine neće biti rok pesme. Ja ipak menjam pesmu za ,,This too, will pass". Mana našeg nf- a je i to što ljudi ne dolaze sa najboljim pesmama u karijeri, a svi ih imaju. Kako se ne razmisli pre nego što se nešto snimi?

Bom bom, bi po meni možda imale prođu ali nastup mora da pršti. E sad ne znam šta ko podrazumeva pod pojmom ,,prštati", ja podrazumevam spektakl, dobro izvođenje/koreografiju, pevanje, energiju i skupoću. Da li mogu to sve? Nzm. Na njima je da nam serviraju. Pesma (nažalost) ovo zadnje nema.

Unseen, ovo mislim da nije za ESC ali bi možda sa nekim specifičnim nastupom (jer je pesma specifična) imalo prođu. Međutim, to specifično od IDJ-a i generalno u Srbiji nemamo.

Ostali za sada nisu u ESC priči. Sorry.

Tako da ako sve pogledamo, videćemo da Jugoslavija ima najviše prednosti ovde jer ima najmanje ,,ali". Samo pogoditi nastup koji ide uz Zejnu (ali opet da ima određenu skupoću i ne mora baš da bude striktno Švedska) i to je to.

a ko je konkurentniji od nje u ovom izboru? To je najbolje sto imamo na osnovu pesama
Pa sad kako ko procenjuje… I Klaber i Lavina su u igri. I vise bih volela da pratim koliko bi se one svidele publici i kakve bi reakcije izazvale one na Evroviziji, nego Jugoslaviju za koju bi sigurno svi bili u fazonu “dobra je, ali nije ni za top 10.”

Shvatam da su Lavine favorit mnogim forumašima i respekt za to ali ne shvatam nikako da vi stvarno verujete da Lavine imaju realnu šansu za pobedu na PZE-u pored Zejne, Eegora pa i Haremsica koje otpisaste a do onomad uzdizaste u nebo. Tu su čak i ,,Čairi" kao ozbiljnija i daleko prihvatljivija opcija i pesma široj srpskij publici pa i žiriju.

Ako Zejna nije opcija za finale ESC-a i dobar rezultat bar kod ESC publike ili eventualno Eegor, onda ja džabe pratim ESC decenijama, ne razumem ga i ne osecam.

Lavine, sem individualnih fanova, kod nas ili organizovanog glasanja, nema potencijal ni za top 3 kod nas...a obzirom da je pesma ispodprosečna u svom žanru ako se gleda ranija ponuda sličnih na evropskoj sceni, pesma je pritom ravna skoro 2 minuta i više, sa njom nebi videli finale ESC-a taman se prevrtali na sceni. To tvrdim.

Elem, razumem da prosle godine nismo imali neki izbor, te se mnogi lepili za Vukaylu, koja je u pop fazonu izvestan kvalitet imala, pre svega jer je konkurencija uzasna bila ali isto ravna i smorna...i naravno kao i tad sto sam rekao, u zbiru daj Boze da ce i top 6 biti, sto je i bilo na kraju. Preterujete sa ponižavanjem drugih kandidata i uzdizanjem Lavina a što veze sa reslnošću nema. Videcemo uživo a za sad Eegor i Zejna nemaju konkurenciju sto se pesama tiče i mnogo moraju da zas.ru da bi ispali iz trke za pobedu.

Lavina sa ubodenim nastupom može daleko da dogura. Ne vidim šta je loše što većina nas to vidi i prepoznaje i želi tako nešto da ide na ESC ukoliko nastup zaista bude pogođen.

Sad, to što je stejdžiranje RTS-ova Ahilova peta, to je druga priča. Ali kad bi nastup bio loš svakako, radije ću da navijam za pesmu koja mi se zaista dopada no za pesmu za koju smatram da će se drugima najviše dopasti kad je budu čuli u maju u Beču.

Ljudii evo jedna za dobro jutro

Zelen sam ko jabukaaa
Slatka si ko jabukaa
Zajedno smo pomalo otrovni ko jabuka

:) 💪🎉

Zelim da Avgust prodje u finale 🎉💪

Ne znam što se ponavlja priča da Lavina nema nikakve šanse, čak i kad se porede sa Vukaylom (?) mislim da su oni zapaženiji nego što je ona bila u prvih 5-6 dana, ako se ne varam. O Oxaju tek da ne pričam. Imaju baš dosta komentara na mrežama, lajkova, i ako nastup bude dobar, šanse su velike da dobiju. Naravno, zavisi i od ostale konkurencije kakvi će biti, ali u igri su definitivno.

Što se tiče poređenja Eegora sa Moldavijom i Grčkom, pa možemo onda porediti i Jugoslaviju sa ovom My System koja će možda ići za Švedsku, a produkcija nastupa/pjesme, koliko god meni bila generična, će sigurno ostaviti ogroman utisak i pokupiti većinu glasova ljudi koji vole takvu vrstu pjesama i nastupa.

Uglavnom, treba da se izabere najbolje od ponuđenog u finalu PzE, bez razmišljanja 'hoće li se Evropi svidjeti' jer baš može da se desi da Klaber prođe bolje od Ferto, Jugoslavija bolje od My System itd.

Back