Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

Iskreno ovde me više drma nostalgija 😅
Pa istina je to, ja nikad nisam imao ništa protiv srpskog i balkanskog pop-folka i treša, ali sve to mi je dobilo mnogo veću draž nakon što sam samo godinu dana živeo u inostranstvu 😁

Hahah, što se mene tiče, može da mi se oduzme državljanstvo, ako ću omdah dobiti nemačko, norveško, finsko ili britansko.. :D
Prihvatam i diplomatski pasoš naš.. :D

Edit: može i republike Irske hihihhi
Zato je najbolje uporedo čuvati i maziti dva državljanstva i pasoša ko može 😁

Ognjenka Lakićević em jedna od najseksi rokerica na domaćoj sceni, em pjesnikinja, em nema problema s nastupima uživo. Pa tko voli...

Ma vratiće se Sara na domaći izbor i to prvom prilikom, ne djeluje mi kao da ju je nešto puno demoralisalo za ubuduće i omelo u daljim poslovnim planovima to što ove godine nije osvojila prvo mjesto i kartu za Torino, da je očekivala da će pobijediti - jeste a i da je razočarana - jeste, ali će je brzo proći to nezadovoljstvo (ako već i nije). Mislim da je njena želja da opet nastupi na Evroviziji jača od bilo kog neuspjeha, ove godine je neminovno upravo ona bila ta koja se najviše nameračila na tron i sa ogromnom motivacijom, ne može to tek tako nestati. Možda već iduće godine ode ujedno na desetu godišnjicu od svog prvog učešća da ispravi nepravdu, ako njena rodna Italija i ove godine odnese pobjedu skoro sam pa siguran da će se prijaviti a ukoliko kojim slučajem to bude bila Švedska da će se isto zainteresovati, eto joj prilike da se vrati na mjesto zločina i to možda opet u Malme. :D
Htio bih još da se nadovežem vezano za Zoe Kida - obožavam njenu boju glasa i baš bih volio da se pojavi sa nekom soul pjesmetinom uz koju njen vokal baš ide (šteta što je se RTS nije sjetio kada je slao izvođače internim putem), takođe sam se navukao na stvar od Gramofondžija, nastup ih je malo zeznuo u trci za bolji plasman.

Kad omikron spomenu SARS, ostaće mi večito žao što Dubioza nije otišla za Bosnu sa ovom pesmom:

Sarajevski deo benda je snimao prve pesme Laki u svom studiju, iz istog miljea su u Sarajevu.
Ako je tih godina mogao da ode Laka, sigurno su mogli i oni par godina kasnije.

Eh, pored živog Dina da je otišla ta sprdnja od pesme, bila bi propast za BiH. Dubioza je imala zanimljive i živahne nastupe, ali ovo ipak nije dobro za predstavljanje zemlje na Evroviziji.

Prvi put cujem pesmu. Koji uzas, to bi proslo gore i od Ramba.

Eh, pored živog Dina da je otišla ta sprdnja od pesme, bila bi propast za BiH. Dubioza je imala zanimljive i živahne nastupe, ali ovo ipak nije dobro za predstavljanje zemlje na Evroviziji.
O, koliko se ljudi mogu razlikovati hahah

Za mene je Dino bukvalno sprdnja od čoveka u 90% svojih pesama, dok je ova pesma Dubioze jedna takva oštra i bitna kritika društva koju bih baš voleo da vidim na Evroviziji, ali nacionalna TV treba da ima ozbiljna muda da je pošalje.

Osvrnuo sam se na evrovizijske pesme, mada su njemu neke druge veći hitovi. Svakako se ova glupost, koja je jako loša kritika ako se tako i može nazvati, ne može porediti sa onim sa čim se on predstavio evropskoj publici. Ok je da se ponekad u esc pesmama provuku kritike drušva i sistema, ali na kvalitetan način, poput Konstrakte. Prema ovoj pesmi Dubioze Rambov "Euro Neuro" i "Congratulations" Silvije Najt dođu kao remek dela, bar imaju nešto simpatično. Ne mora se od Evrovizije praviti baš toliki cirkus.

Nije to baš moralo 2011., oni su taj album radili 3 godine... 😅
(Doduše Bosna je i birala po etničkom ključu, na svake dve godine drugi entitet...)

Ne znam da je iko na Evroviziji ikada potkačio rasizam koji postoji u zemljama severne Evrope prema jugu Evrope.

To je i danas važna poruka, a pogotovu je bila u vreme grčke ekonomske krize...

Što reče moja drugarica Italijanka nakon dve godine života u Birmingemu u to vreme:"Mi za njih nismo belci!"

Lično sam to doživela 1995. u vozu Nemačkoj.
Putovala sam sa jednim Italijanom i dve Španjolke, a u kupeu je sa nama bio i jedan Bavarac iz Minhena.
Sa njim smo prvo počeli da pričamo o fudbalu, o Zvezdi iz 1991... Onda na moje pitanje kakav je Frankfurt, gde smo išli na neku izložbu, on odgovara: "Frankfurt je crn, a kad vi dođete biće još crnji!"
Prvo nisam razumela.
Onda se okrenem i svi mi, i Italijan i Španjolke i ja, prilično crnomanjasti...
Ja bez teksta.

Najluđe je što ni taj Bavarac nije bio mnogo plav...

Balkan je tu u još goroj poziciji od Italije i Španije, jer smo i istok...

Bošnjaci još i u najgoroj, jer su i muslimani...

Sad se nadam nekoj saradnji Dubioze sa Konstraktom, jer im je saksofonista ranije bio u Zemlji Gruva...

Ja tako nešto u životu nisam doživeo u inostranstvu, ali ja sam plav. Lol.

Back