Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

I ja mislim da su te 2 najveći hitovi.

Samo što je Daniel zapao u nešto jaču konkurenciju bio,imao samo 17 bodova manje od pobjednika.A te godine su inače mnogi pjevači odavde obradili ostale ESC pjesme.

Last edited:
Mangup je tada i kod nas bio ogroman hit, mislim to je ipak bilo jedno tržište...
Jedino što se posle nije mnogo održao...

Dodala bih Gori Vatra i Brazil.
Ova druga je bila u šugavo vreme, pa je moguće da je bila hit samo kod nas...

A i Riva je uhvatila posljednji voz da pobjedi iako neki govore da je to bio najgori ESC.Mada meni nije,a i bilo mi je boljih pjesama od Rive.

Ako se dobro sećam posle toliko godina, bilo je celo veče nekih balada, koje su sve zajedno na gomili malo udavile... koliko god da je bilo tu dobrih pesama...

Onda je na kraju došla Riva i sve nas probudila i razmrdala...
Nije što su naši, ali stvarno su bili upečatljivi u toj konkurenciji...

Da,uglavnom su balade bile.U top 10 od bržih bile još samo Danska i Finska.

Pričao sam o 80-im. Brazil i Hajde da ludujemo su 90-te.

Koliko se uopšte pričalo u Srbiji o pobedi Jugoslavije te godine kad je pobedila?

Koliko se uopšte pričalo u Srbiji o pobedi Jugoslavije te godine kad je pobedila?
Ako misliš na nacionalizam, nismo to tad tako gledali...

Meni su i danas "naši" svi za koje sam tada navijala...

U sportu isto...
Obožavali smo i Mateju Svet i Bojana Križaja, iako su u skijanju svi redom bili Slovenci... Pratilo se sve gde je bilo Jugoslavije...
U sred Zagreba su 1987. zdušno navijali za Jugoslaviju na Univerzijadi i na Evropskom prvenstvu u košarci...

Svi smo gledali Evroviziju, tad su bila samo dva kanala televizije.
Sutradan su u školi svi samo o tome pričali, uključujući i nastavnike...
Baš smo se radovali...

Mislim da li je bilo priče o tome među običnim narodom, slavlja nekog i sl.

Pa nije bilo nekog organizovanog slavlja, ali smo svi gledali i puno se pričalo među nama...

Gore napisah da smo išli u školu sutradan, a mislim da je i tad bila subota...

Last edited:
Da subota je bila. Bio je Đurđevdan 6. maj.

Inače na Jugoviziji Riva je pobjedila glasovima iz Prištine, Sarajeva i Novog Sada.A skoro pola članova žirija joj nisu dali ni bod. A Tajči je sljedeće godine najmanje bodova dobila iz Zagreba iako je to bila najubjedljivija pobjeda na Jugovizijama.

Last edited:
Saznao iz nekog specijalnog casopisa koji je Blic napravio povodom ESC u Beogradu

Ali ne verujem da je tu bilo politike jer su vecinom pesme koje su Hrvatsku predstavljale 90-ih hitovi i u Srbiji.

Back