Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

Ahaha, pročitao sam sve stranice ove teme na brzinu i stvarno ste me nasmijali do suza, vidim da vam je bilo prezabavno... :LOL:
Btw, je li još neko ukačio ono kada je Kristina Marku Konu rekla da se po njegovim cipelama vidi i njegov uspjeh na Evroviziji ili nešto tako, još mu 'ladno kamera zumirala cipele?! :ROFLMAO: Vriska!
Da prokomentarišem ukratko finaliste a ostale segmente prve večeri ću sutra...
Iskreno, nisam očekivao da će proći u finale Biber, Ivona i Lift, po meni su umjesto njih trebali upasti Igor Simić, Julija i Mia...
Kada je riječ o Biberu i Liftu, do samih nastupa sam mislio da ni u ludilu ludila neće imati nikakve šanse između ostalog što je i polufinale teže, ali scenski nastupi su im bili sasvim ok i prilagođeni senzibilitetu pjesama iako su mi pjesme kao pjesme niđe veze pa mi je prošlo kroz glavu da će uspjeti možda a pri tom kao i svi ostali povratnici u odnosu na pretprošlu godinu koje sam već spomenuo isto su i Bojana Mašković, Lift i Sanja Bogosavljević podbacili sa pjesmama... Liftaši su se doduše izdvojili i zbog toga što su nastupali posljednji a i jedini su imali rok stvar večeras. Milo mi je zbog Ivone što se provukla, iako mi je nastup bio pomalo weird a stvar mi je od starta bila catchy, međutim u svakom slučaju bih nekom drugom ustupio njeno mjesto jer su ga više zaslužili.
Naravno - Ana Stanić, Angellina, Aca Lukas, Zorja i Konstrakta su očekivani finalisti i tu nema polemike, Mikićka mi je bila ni tamo ni ovamo no eto ubode i ona (zasluženo). Ozbiljno sam se bio iscimao kada su trebali proglasiti posljednjeg finalistu, bio sam u fazonu da će to biti ili Simić ili Stanićka i hvala Bogu da je ona, bukvalno da je Ana Stanić ispala to bi mi bila najveća nepravda naše selekcije za ne znam koliko godina unazad!
Takođe, zanimljivo je da ni Boris ni Igor nisu prošli kao jedini muškarci sa baladama a usput vokalno su bili na visini zadatka, za Borisa sam mislio da će biti ovogodišnji Bane Mojićević dok za Igora definitivno nisam očekivao ovakav ishod iako mu je ''Ples za rastanak'' miljama ispred ove, vidio sam ga u finalu ali na lošijoj poziciji nego prošli put.
Šteta što su igrom slučaja svi ženski upbeat klupski hitići bili u ovom polufinalu i to strpani da nastupaju skoro jedan za drugim što je doprinijelo da se ''pojedu'' između sebe - mislim na Juliju i Miju (Anđelina se probila više na ime), najviše mi je žao moje zemljakinje Mije koja je jedina pjevala na ijekavici i ispušila sa najboljom pjesmom od ove 3, da je bila u drugom krugu bilo bi finale k'o kuća ali u svakom slučaju nadam se da je ovo neće demotivisati na samom startu karijere i volio bih je ponovo vidjeti iduće godine sa još konkurentnijom pjesmom! :)

Mnogo su bili zanimljivi da sam zaspao jos na pocetku revijalnog dela. Rezultati bez iznenadjenja. Mislim da i dalje realne sanse za pobedu ima Zorja, lagano 12 od zirija i 8 od publike Bice dovoljno za 1.mesto
I nemojte bzeveze hejtovati sto ce Lukas dobiti 12 u subotu na sms glasanju, sta je njemu da kupi jedno 10k glasova, a verovatno bi i bez toga dobio najvise 😁

Da se oglasim i ja. Prvo što se tiče meni tri omiljene pesme iz ovog PF - Zorja, Angellina i Marija.
Zorja je razbila u svakom smislu, baš sam bio ponosan dok sam gledao. Vokalno održala čas pevanja svima, kao da peva godinama, bez treme. I nastup mi je super, odeća, animacije... meni ove devojke na sceni ne smetaju uopšte, upotpunjuju mi priču.
Angellina, nažalost ono čega sam se i bojao, totalna katastrofa. Bukvalno mi se ništa nije dopala. Nastup možda i nije loš, ali ona ga je odradila skroz mehanički, vidi se da joj nastup i nije jača strana... Nažalost, ni pevanje joj ne ide. Iskasapila je pesmu skroz, a ono što mi je najstrašnije - mislim da ne može da otpeva puno bolje od toga. Nije zaslužila prolaz.
Marija Mikić mi je takođe vokalno bila slaba, baš razočaranje. Haljina meni nije smetala i nastup generalno je ok.

Od pesama koje meni lično nisu bile među favoritima izdvojio bih Konstraktu. Ona je dokaz koliko neke pesme tek sa nastupom dobijaju pravu sliku. Baš se potrudila i ne bi mi smetalo da pobedi... ali to sa ovim sistemom glasanja (20 poruka po telefonu) teško. Ana Stanić mi se takođe dopala, iako mi je pesma i dalje nebitna.

Žao mi je Borisa, vokalno je bio odličan, ali to je sve. Nastupa nije bilo, a ono plavo odelo mi je skroz pokvarilo celokupan utisak. Ali čak i takav, bio mi je bolji od Angelline i Lifta.

Last edited:
Nisam ni rekao da je sigurno i da će pobediti. Gde ti to vidiš ? Nego ti tvrdiš da će Konstrakta ponediti .
Na osnovu čega? Ako je na osnovu tvog ukusa.,onda neće definitvno. A i iz 101 razloga pride.
Pored Zorje,Sare i Lukasa (šta god neko mislio o tom gosponu (baš kao i ja) lik ima armiju glasača a određeni članovi žirija ga sigurno neće dovoljno nagraditi) Konstrakta nema šansone. Čista matematika.
Da si malo bolje citao, shvatio bi da moj post ide u kontekstu da se posle pf najvise o Konstrakti prica, a da sve oko Zorje nije nista spektakularno i nevidjeno osim sto ne mozemo da sporimo da zena rastura kako peva, ali to smo vec i znali. Izmedju ostalog, Konstrakta nije moj ukus.
Glas sam dala Borisu. Eto primera kako nastup moze da te pokopa.

U 2022. godini oni ne kače snimak 1. pf dok ne izađe 2. pf, kao da ljudi ionako ne mogu da premotaju...
Pa na ESC oni okače nastupe još u toku samog 1. pf ako se ne varam.
Apsolutno podržavam RTS u tom segmentu jer bi finalisti iz 1. polufinala imali redovno veće šanse u finalu u odnosu na polufinaliste 2.polufinala, da im se pesma zavrti.
Ako bi finale bilo tek za nedelju dana onda tih 24 h startne prednosti na internetu i mrežama uopšte ne bi igralo nikakvu veliku ulogu. Razmislite !?
Fanovi ce uvek pronaci i doci do snimaka ali daleko od toga da odluku ko ce pobediti donose fanovi.
Mudra odluka i moja puna podrška RTS-u za tu odluku ! 🙌
Drugo je sama Evrovizija gde su sve pesme dobro poznate na mrežama i vrte se vec 2 meseca unapred, to nije za uporediti nikako.

Pa ako ćemo tako da razmišljamo, mnogo veći problem imaju izvođači drugog polufinala zato što nastupaju odmah i naredni dan... tako da čak i da nešto nije bilo dobro, nemaju šanse to da poprave. Ne mogu čak ni odeću da promene.
A to da li je postavljeno odmah na YT polufinale je daleko manje bitno.

Boga mi ja stvarno sad mislim da bi Konstrakta mogla da pobedi ako Sara Jo ne ispuni ocekivanja.

Hajp je jaaaako veliki u realnom zivotu, a i na mrezama.
Mislim da ne može da pobedi, mora mnogo toga da se poklopi. Prvo da dobije 12 od žirija, a zatim da žiri uništi Saru, Zorju, Lukasa... zato što mislim da Konstrakta ne može da dobije više od 7 poena od publike.

Boga mi ja stvarno sad mislim da bi Konstrakta mogla da pobedi ako Sara Jo ne ispuni ocekivanja.

Hajp je jaaaako veliki u realnom zivotu, a i na mrezama.
Da li je hajp jaaaako veliki u okruženju ljudi poput nas, dakle u bubblu, ili na nacionalnom niovu? Ja sam ovde sa MilanomB, mislim da bi morala da razvali žiri da bi imala šanse za pobedu.

Ocekivao sam da top 4 na tvt u finalu budu Sara, Zorja Lukas i Angellina, ali mislim da ce Konstrakta imati vise od Andje. Za ove ostale nisam siguran.

Na Beoviziji 2020. snimke nastupa iz polufinala su kačili sutradan, tako da očekujem da će danas postaviti snimke od sinoć, a sutra pre podne snimke drugog polufinala. Izgleda da nema ko time da se bavi, pa ide suviše sporo, a u međuvremenu drugi kače neovlašćeno.

Aca Lukas je potvrđeno kupovao teleglasove.
Očekivano. Ako su dali 10k na kladionicu, dali su i na glasove, a mene je iskreno zabrinulo što je samo on od muških balada prošao, a nije najbolju imao. Ne bih da paničim, ali ko zna kako je žiri glasao.

Moje sumiranje finalista i konstruktivan feedback, tj. moje lične želje za njihova izvođenja u finalu:
Konstrakta, Ana Stanić, Lukas, Biber
Married At First Sight Love GIF by Lifetime

Marija Mikić I Ivona - Pijte čajeve, ne dirajte cigarete, ratosiljajte se tih "umetnika" oko vas (bespotrebna bilo kakva pratnja) i obucite se u skladu sa pesmama. Bukvalno su bile komplementarne, jedna je došla u spavaćici, a druga u jorganu. Think ona devojka u crvenom što je imala ventilator.
Zorja - Prateće da obuče u belo (ovako su nekako neprijatni) i neka druga slična haljina. Ova nešto čudno stoji oko struka.
Angellina - Vežba, vežba, vežba i ako ima negde neke lepe crne šljokičaste kostime koje mogu na brzinu da uzmu.
Lift - Isto može malo vokale da ojača.

Kada sumiram sve, jedino je u prvom polufinalu Konstrakta razumela nastup za Evroviziju, i donekle Bane MVP. Jer jedno je razumeti i ići u trendu sa nečim, a drugo je reciklirati nešto sa prethodnih godina i biti u fazonu E ovo je Evrovizija (što je generalni mindset našeg naroda i zato mislim da je Zorja dobila 12 od publike ko vrata, ne računajući Lukasove kupljene glasove).

Pa dobro, ja ne mogu ni da mu mnogo zamerim kupovinu glasova zato što mu ovaj sistem glasanja to dopušta. Uostalom, kao da i drugi neće kupovati glasove. Naravno, svako u skadu sa svojim mogućnostima.
Uzdam se u žiri da će napraviti dobar balans.

Back