E pa evo i mojih utisaka, "dan posle". Mislim da kao neko ko ima staž gledanja nacionalnih izbora 11 godina imam pravo da kažem da je moje mišljenje bar jedan nivo iznad laičkog.
Prvo, šou je bio PREDOSADAN. Znači mislio sam da ću gledati s porodicom i da neću uopšte biti na društvenim mrežama za vreme prenosa, kad ono svi se smorili i ja nakon Zorje već otišao u svoju sobu i otvorio ovaj forum i Tvi*er. Ja ne znam zaista kad će RTS odustati od tog usiljenog humora, humor na ovakvim takmičenjima uopšte nije potreban. Šala, dve i to je to, uopšte nema potrebe za sKeČeViMa.
Intervjui u bekstejdžu - izbaciti potpuno. Ako već postoji potreba da se javljaju ti voditelji iz grin ruma, neka se jave bez da pitaju bilo koga kako se oseća i kakve su im cipele, znači neka se jave na kratko i neka prenesu kako svi gledaju u mobilne telefone i čekaju svoj red da nastupaju lol
Scena je bila odlična. Zaista mislim da kad bi svaka država na Balkanu imala svoje NF, da bi naše bilo u top 2 po izgledu scene. Ali, da bi se došlo na produkcijski nivo RTVSLO, mora još puno da se uči i radi. Za kadriranja kakva smo gledali juče cue pilot nije ni bio potreban. Dakle, džabe ste krečili. Ako već izvođači nisu imali pojma šta žele od nastupa, mogli su bar ljudi kojima je to posao da urade to kadriranje malo bolje, a ne da brza pesma ima 15 kadrova. Ispade sad da je Beovizija 2020 imala bolju režiju.
O revijlanom delu neću trošiti reči, mogu samo da zamislim kakav nas spektakl čeka večeras. Možda ponovo čujemo i Molitvu...
Bezveze su mi bile i neke sitnice, poput
reciklirane grafike sa Beovizije, bukvalno postoje forumaši koji bi bolje odradili i one prelaze između pesama i vinjeta i tabelu. Tabelu bih bolju mogao i ja da napravim. Scena je mogla da promeni boju u crveno ili tako nešto kad su proglašavali finaliste, a imena finalista su mogli da prikažu na posebnoj tabeli, ono što su imena išla ka gore je bilo nebulozno.
Saradnja sa Sky Music je odličan potez, nadam se da će nastaviti u tom smeru i da će nastaviti da uče, ali očigledno je da se ne završava sve sa lepom scenom. Većina stvari deluje nekako spontano, umesto profesionalno i isplanirano.
Bolji smo od Dore, ali od EME... Nikako.