da krenem od ovoga: glasao sam jednom samo, za saru. simbolično. i jedino što mi je žao što neću čuti njenu pesmu na esc. to mi je jedino krivo.. ali... sa druge strane...
pobeda konstrakte i to ubedljiva, više nego duplo glasova od drugoplasirane pesme, je za mene apsolutni šok u najpozitivnijem smislu. bravo! bravo! bravo!

zemlja gruva i njih dve volim još od beovizije 2008. zaljubio sam se u njihov "čudesan svet" i tu nemam šta više da dodam, trebalo je dosta vode dunavom da prođe da ovakva jedna umetnost, avangarda, alternativa stigne do mejnstrim medija. svaka čast i konstrakti, ali i glasačima. skidam kapu. poruka pesme, kao što reče konstrakta, ima više slojeva i može se o njoj satima.
e sad, što se tiče evrovizije, iskreno, baš me briga, naravno da bih voleo da prođe u finale i tamo rasturi jer smo drugačiji, a drugačije pobeđuje, ali i ako ispadne pa šta sad, neću biti razočaran, biće mi žao kao i za bilo kod našeg predstavnika.
i još jedna stvar, mogu stranci pa i ovi naši da se čude našem izboru, ali istorija našeg muzičkog prostora je toliko duga i raznovrsna i bogata i puna talentovanih ljudi, da je ovo moralo jednom da explodira, pa bilo to i u vidu pobede na nac.izboru za evrosong.
još jednom bravo za konstraktu, bravo za srbiju. s nestrpljenjem čekam maj mesec. biće ovo veoma interesantno putovanje.
p.s. da li je još neka pesma u istoriji esc-a imala reči na latinskom? eto vam zadatak.
special mention:
latinski, pa još u italiji. pa haha! savršeno!