Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

Pričao je ranije u nekoj emisiji da su mu iz RTS-a (prilikom tih razmatranja 2016.) rekli da ne znaju kako da ga "opravdaju" Srbiji kao eventualnog predstavnika jer je kao totalno čudan za naše pojmove ili šta već, i da se ni njemu nije svidelo kako su potencijalno hteli da ga pakuju.

Kapiram da je sad ohrabren Konstraktom jer je ona otvorila vrata između ostalih baš i takvima poput njega.
Demons je meni i dalje njegova najbolja pesma, ali kul su mi i neke druge (Olive Tree, Gypsy, Amsterdam).

I meni je on potencijalno jury bait, sad jedino ne znam da li bi u tom gasu spremao neku depra baladu i kako bi je u tom slučaju lajv otpevao, ili bi pak bila neka elektro drmalica.
I ne znam da li bi onda on hipotetički kao pevao na engleskom na PzE pošto mu je to mod, ili bi nešto mešali dvojezično, to me zanima kako bi RTS ishendlovao.
 
Nisam cuo za njega do sada. A ovo sto sam cuo, a i tu pesmu koja bila razmatrana za 2016. mi se nesto ne dopada. Pesma mi je jos dobra, ali kako to on peva, izvodi mi je onako.
Ali ako ce to doprineti dobrim rezultatima (ne ispod TOP 10), onda moze. Slicno kao sa Konstraktom. Nije mi bila u nekom uzem izboru, ali kada sam video u PZE kako to sve izgleda, pomislio sam "Sto da ne", iako sam bio vise za to da posaljemo ono sto se meni licno svidja (a znam da bi finale tesko videli).

Šta kažete da Lena Stamenković bude na PZE 23?Voleo bih je!
Oduvek sam bio vise za Mariju Serdar, jos od 2012. kada sam je prvi put cuo. Prvo za JESC, a sad za ovu veliku Evroviziju.
 
Pa ako je ove godine Ivona imala par stihova na engleskom i to je kao bilo dozvoljeno, barem u teoriji bi moralo da bude dozvoljeno i obrnuto, da pesma većinski bude na engleskom a da ima par stihova na srpskom.

Kao, mogu da zamislim da možda postoji propis koji kaže da pesma ne može u celosti da bude na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku, ali da je kombinovanje sa srpskim u nekom (ili bilo kom?) odnosu dozvoljeno (i Konstrakta je tehnički imala deo pesme na stranom jeziku). Možda je pravilo da 50+% teksta mora da bude na srpskom? Ili je sve okej dok je u pesmi prisutan srpski u bilo kojoj količini?
Mislim, miriše mi da je nešto od toga slučaj, a ne znam sad da li zapravo postoji neki propis striktan.

Svakako, nije to bitno pitanje jer ne verujem da će to sve da dotiče većinu učesnika koji svakako planiraju da na PzE plasiraju klasičan srpski radio singl, ali eventualnim pojedinačnim podrumarama koje možda inače snimaju na engleskom verovatno znači.
 
Mislim da ne mogu da se šalju dve pesme pod jednim izvođačem, čak ni za taj širi izbor. Može možda eventualno ako jednu on izvodi a za drugu je npr. samo autor a neko drugi je izvodi.
Ma dobro, ima 6+ meseci da se iskonsultuje, skonta i odluči lol, i on i ko god još poželi.
 
Pa imace ih on jos do zatvaranja konkursa lol

Mislim da Pravilnik ne uredjuje pitanje da li smete da posaljete vise pesam
 
E pa kul onda, nek onda surdukne recimo 3-4, pa će jedna da se poklopi da valja i da je efektna.
 
Ovo je izgleda nepopularno mišljenje na forumu, ali meni Demons nije ništa posebno, bar u ovoj verziji koja je objavljena. Strofe su mi ok i interesantne, refren kao litvanska Rain of Revolution + pjesme Samante Tine, previše nekako + ne kapiram šta tačno pjeva.
Tako da me ne čudi što je RTS išao na opciju 'dobar vokal + pjesma sa etno motivima na momente + sa porukom + napisala ju je Ivana Peters koju svi znaju' ispred opcije 'drugačije + vokalno nestabilno + autor i izvođač nepoznat širim masama'.

Ako dođe sa nečim moćnim, naravno, podržaću, ali sad da na osnovu imena procjenjujem nešto ne mogu, jer nisam nešto veliki fan pjesama kojih sam čuo. Ali poštujem, logično, to je samo moj ukus.

Pošto se Uraganke razilaze na jesen nekad, mene ne bi čudilo da se Ivana Bum pojavi sama sa nekom hitčinom, pa makar i ne pobijedila, jer će htjeti da se dokaže a to joj je odlična platforma
 
Ja nešto uopšte nisam fan ideje da iko od Uraganki ide opet, bar ne u neko skorije vreme. Nekako mi to ponavljanje predstavnika ima smisla tek kad prođe nekoliko godina. A posebno su se njih tri u kolektivnoj svesti dve godine tu vrtele i kao predstavljale nas, a posebno Sanja još bila i 2016.

I istina, i Luke Black i posebno Ivana Boom jesu jedan veliki znak pitanja vokalno, iako bi to ovako konceptualno i vizuelno moglo lepo da se upakuje. Ali treba paziti i na to da postoji pristojno i efektno vokalno izvođenje, ili pak majstorski spakovati neku pesmu koja može da legne i slabijem vokalu koji bi je efektno izneo.
Možda da Konstrakta napiše bop pesmu Ivani Boom a ova da ima neki pomeren nastup s nekom gimnastikom na sceni? 😅 Taman su obe udobno u tim niskim registrima, i mislim da bi i Ivana zapravo prijatno zvučala u nekoj minimalističkoj melodiji s nižim notama koja baca na spoken word :ROFLMAO:
 
Naravno da izvođač ne mora da bude neki vrhunski vokal, ali izvođač koji je vokalno "tanak" mora mnogo pametnije da bira pesme. Nije dovoljno da to samo studijski zvuči dobro, nego on mora da bude u mogućnosti da tu pesmu izvede i uživo na nekom pristojnom nivou. Isto tako i izvođac sa dve leve noge ne treba da bira pesme koje zahtevaju ozbiljniju koreografiju.
Konstrakta jeste dobar primer. Ona žena zna svoje vokalne mogućnosti i shodno tome je izabrala pesmu koju može da izvede i u kojoj sam vokal nije u prvom planu.
 
Back
Top