Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Pozdrav svima! Drago mi je da vidim da se forum vratio :)

Ukratko komentar: cini mi se da je izbor losiji nego sto sam ocekivao. Favoriti:
1. Angellina - mozda najbolja pesma u izobru, ali mi se cini da ovo uopste nije medju njenim najboljim pesmama... nije na nivou njenih drugih pesama koje ja mnogo volim. Ali mislim da moze bas dobar rezultat da postigne. Na drugo slusanje sam 100% siguran da nema bolje opcije.
2. Zoe Kida - odlicna pesma, jako lep instrumental i zvuci bas elegantno. Kraj pesme je malo haotican, to bi moglo da se sredi.
3. Zorja - lep je etno deo i ona to uzivo moze da izvede, sto se videlo u ZG.. ali produkcija mora da bude skuplja, ovo bas zvuci jeftino, ali ima potencijala ako se ulozi dosta novca nakon potencijalne pobede na festivalu.
4. Sara jo - Ok, zvuci zanimljivo, ali mi je pesma mnogo konfuzna, ima dosta elemenata i nedostaje neki deo pesme gde se cuje samo instrumental, nepestano ide vokal. I pesma bi mozda trebala da ima jasniju strukturu, nisam siguran gde je tacno refren.

Honorable mentions: Naiva i Ana Stanic.

Ostalo dosta slabo.

Ja sam bio čitavo vrijeme za Zorju, ali moram reći da, kad hoću da čujem etno baladu, ne želim da to bude 30% kvaliteta baladi koje je radio Željko Joksimović. Želim nešto više, nešto da se zaledimo.

Sara je daleko najbolji paket koji je prije svega jedinstven.

Šta mi ostaje u uhu:

Angellina - Neko reče da vidi sebe pijanog dok ide ova pesma, meni ona već zvuči kao da je u Sestro drži me, sestro pašću ti modu, pa mrljavi random reči koje misli da se rimuju. That being said, ne mogu da prestanem da slušam. Imam osećaj da je jedna od retkih koja je pravljena da bude hit, a ne pravljena "Mislim da ovo prolazi na Evroviziji". Ne bih voleo da ovo izvode Uraganke jer ih već vidim kako prave urnebes salatu od ovoga i prenaglašavaju svaku reč i pokret u moru nadogradnje i slikona. Što bi se reklo kod Mame Ru Peaks and valleys honey, peaks and valleys.
Sara Jo - Bez nastupa ne vredi komentarisati. Big kudos Cobiju i Bojani na pokušavanju transformisanja naše muzičke scene, stvarno cenim njihov rad, hajde da vidimo šta će da ispadne od ovoga.
Zorja - Elsa iz Žitorađe. Profi urađeno, ali viđeno više puta i simbol onoga što se u našem narodu smatra kvalitetnom muzikom.
Gift - Moj favorit iz potaje. Ko ih je slušao uživo zna da ovaj pevač ubija harizmom, vidim neku androgenu seksi varijantu nesuđene Litvanije iz 2020.
Zejna - Ne znam ko je ona, znam da je pesma Srećna nova 2004a, ali mi se sviđaaa.
Lukas - Pravljeno za Evroviziju, dramatična balada preuređena za njegov stil. Malo mi je previše polished, kao Željko Joksimović poslednjih par godina, pa mi se izgubi šarm iako stvarno volim njegovu muziku, mada kudos za trud i za zanimljiviju Beoviziju.
Biber - Meni je drago da je ovo na festivalu.
Vis Limunada - A slaaaatki su. Rijana meets. neku pobedničku UK pesmu.
Konstrakta - Tatianna "Same Parts" has entered the chat.
Aleksandar Sofronijevic - Kakva vizuelna i audio poslastica iz neke malo jeftinije poslastičarnice. Kao sviđa ti se, does the job, ali se pitaš je li bilo vredno kalorija, tj. 3 minuta.
Vasco - You had my curiosity, but now you lost my attention
Gramophonedzie - Drago mi ej da su tu, možda ispadne simpa na sceni
Naiva - Hoće li neko ovoj ženi da napiše neku vrh pesmu, pa da lepo osvojimo Evroviziju.

Pesme koje su mi se dopale na prvo slušanje, od najbolje ka "najlošijoj":

Zorja - Zorja
Angellina - Origami
Biber - Dve godine
Ivona - Znam
Julijana Vincan - Istine i laži
Zoe Kida - Bejbi
Ana Stanić - Ljubav bez dodira
Boris Subotić - Vrati mi
Euterpa - Nedostaješ
VIS Limunada - Pesma ljubavi

O Sari ne bih previše trošio reči, nije mi nešto leglo to, ali kakve su ostale, za sad mi je na 12. mestu. Videćemo ubuduće.

Ivona i VIS su mi najprijatnije iznenađenje. Mislim da će mi VIS biti još više u budućnosti, čista zaraza.

Boris Subotic i Naiva lepo , mogli bi biti odlični predstavnici u budućnosti

Za Saru se već zna da je perfomer i kod nje je najvažnije bilo da pesma nudi mogućnost za dobar nastup. Ova pesma to nudi. Imali su hrabrosti da se odluče za neobičan koncept i rizikovali. To je ono što nam jako dugo fali na ESC.

P.S. Drago mi je da konačno vidim forumsku ljubav za onaj biser iz 2020. Tada nije bilo mnogo nas koji su smatrali da su Niti sjajan izbor za Srbiju. Naravno, drago mi je da su otišle devojke koje su bile u trendu, jer su donele popularnost domaćem izbornom festivalu. Ali, Niti su ostale vrhunska stvar.

Žao mi što Naiva nije malo dramatičnija i jača, mislim peva kako skida kožu koju je pipao, a nekako mlako.

Status
Not open for further replies.
Back