Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Pa i Ivona - Znam podseća na ono Nije nije za mene :D

Svilar isto ima bolju pesmu nego 2018. godine ali ipak srećna nova 1915. godina

Sigurno da će Zabranjeno voće nakon nastupa svima da "poraste" i verujem da može da ima pobednički nastup. E, sad, ne znam da li će žiri ovoliko neobičnu pesmu i nesvakidašnju za naše prostore nagradi poenima, a i publika glasovima... Za sad mi deluje da će šira publika najviše da se zakači za Zorjinu Zorju.

Pa jedino da Zorja ode kod Darka ako pobedi, ali likusa deluje sujetno i ne verujem da bi otisla.

Da li Leotina Princu od Vranja koji je veliki kapacitet za dobar plasman na ESC htela da uvali ovu pesmicu? Vo imja oca, dečko se pametno povukao.

Pa valjda RTS ne bi dozvolio da se ne desi taj revamp lol To rade skoro svake godine od 2012.

Poslušah 10.ak onih bitnijih učesnika .
Iako kratka pesma, Angellina mi je na prvo slušanje ponudila ono ,,dobra stvar na prvu” . Originalno ili nesto inovativno, realno i nije. Ali vozi, vozi i to mi se svidja. Prvi utisak i prvo slušanje mi je najbitniji i time se za sad vodim.
Sara , konfuzno na prvu, njen glas ni najmanje mi ovde ne dolazi do izražaja jer pesma ide u tom nekom darck fazonu te glas i ne igra tu neku ulogu. Utisak na prvu, pa daleko ispod očekivanja. Meni je ovo kao moderna darck verzija starog hita Branke Sovrlić ,,Bruji , bruji čaršija da sam najlepša...” 😂
Na drugo slušanje vec bolje malo ali zavisice ovde najvise od nastupa. Nisam ni za a ni protiv jer ne nudimo ove godine ništa što se izdvaja za neki top 10 plasman. Sara se izdvaja ali prosto nešto mi tu fali...
Zorja , prijatno samo a ono zauvijanje u etno dronicama posebno sam početak , ne volim nikako. Pesma čist prosek realno i ništa više od toga ako se uzme u obzir da glas sam po sebi i nema neku vrednost ni kod žirija a kamo li kod publike na ESC-u . Ovo je sigurica za neko 16-18mesto ali ništa više od toga. U tom smislu i ja sam više za rizik nego samo siguran Top 20 i samo glasove dijaspore.
Igor Simic- Definitivno najkvalitetnija pesma po meni kao paket a znamo kako on peva uživo. Dimitrov definitivno uradio kvalitetu pesmu. Mana, što je do 1:20 melodijska linija ravna previše. Izmeni li prvi refren na 0:34 i otpeva li kao i drugi refren, definitivno ce mi biti pobednik ! 🙌Ovo je i u ovom obliku najkvalitetnija pesma po meni, uz odličnu emociju, odličan tekst i specifičan a siguran vokal.
Biber ima kvalitetnu , čistu pesmu, kvalitet u svakom smislu ali za lokalnu upotrebu više.

Nijedna me pesma nije naježila, oduševila, raznežila, suv prosek, niš' posebno, a kamoli bitno. Najveće razočarenje su mi Gramofondžije i Konstrakta, totalni promašaj. Pesmu za top 10 nemamo, Zorja - vrlo jeftino, nekako suvonjavo, mlako, već viđeno, bezidejan tekst, muzika prosečna, ni primaći Joksimoviću i nekim etno uradcima , koji nisu prošli na ESC, a bili daljeko bolji od ovog. Sara - konfuzno, neubedljivo, mlako, ona i inače ne može da se pohvali nekim vokalom, tu i tamo zablista u nekim falsetima, inače često zvuči kao pokvarena kineska igračka, ne deluje mi kao neki eskperiment već više kao papazjanija, turbo- Frankeštajn, Cobi dobru pesmu jošt' video nije, a kamoli pesmu koja bi zablistala na ESC-u, možda nastup može da podigne pesmu, ali ne do nekog nivoa koji bi bio za levu stranu tabele; Lukas - no koment, da je iko pristojan otpevao pesmu, pa da na nešto i zaliči, ovako on , sa zubalom ispušenog, sažvakanog i ispljunutog pikavca, nije ni za Donje Međurovo; Marija Mikić - lepa pesmica, ona lepa, sve umiveno, sterilno, tja... niš' bitno. Od svega , do sada poslušanog, bog da pruži mir zalutaloj Ani Stanić i još pokojoj opojanoj i prežaljenoj pevaljci iz ere pre Lane i Alda, meni se izdvaja jedino Angelina, za sada. Nek nam se bog smiluje grešnima, vo vjek vjekova , amin i praštaj, mnogo smo grešni. 😭
👀😵‍💫

Baš si složio kavu pa hajde da poslušam sve. Zasad su me na prvu zainteresirali: Zorja, Biber, Marija Mikić, Srđan Lazić, Sara Jo i Rocher Etno Band.
Većinom slabe pjesme. Isti sindrom kao na Dori. Ljudi kao da se ne spremaju za Eurosong. Mislim da će vas predstavljati Sara Jo. Ona mi zvuči kao netko tko bi složio nastup kao Maruv. Ja bih Zorju.

Što je s Joksom? Zašto nekom nije napravio pjesmu. Ili Emina Jahović.

Btw, da li još neku čuje/vidi/oseća onu dansku pobedničku pesmu iz 2000ih dok sluša Zorju? Sa bubnjevima i zlatnom kišom (hehe).

Status
Not open for further replies.
Back