Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Dobro nije Sara najveći favorit publike (za sada) i ima i ljudi koji je ne gotive i direktnih hejtera, sve to stoji, ali nije baš sad ni takva situacija da je ona nakon 10 godina bivstovanja na javnoj sceni nešto sad toliko masivno omražena da će narod da digne revoluciju ako ona pobedi lol

Pa i 2019. su napadali Nevenu nakon što je pobedila i kasnije svi zaboravili i podržali je kad je trebalo. Ne verujem da će biti neki "skandal" ako Sara pobedi kao favorit žirija, a i da bude realno briga je, kad počne evrovizija svi će zaboraviti. Žiri nam je i više nego potreban, da ga nije bilo 2019. ne bi videli f od finala. Jedini skandal koji podržavam će biti skandal ako Lukas pobedi

Tu smo za skandale

Bilo kakve

Drama Popcorn GIF

Da sumiram utiske drugog dana otkako sam preslušao Angellinu, Zorju i Saru... Iz svake od te 3 pjesme su mi ostali u glavi upamćeni refreni, svaka ima nešto svoje upečatljivo i što je razlikuje od svih ostalih pjesama ali da budem iskren, jedino sam se Sari i njenoj ''Muškarčini'' poželio vratiti... :cool:
Još po jedanput sam preslušao ''Zorju'', naravno da mi je i dalje nestvarna i unikatna zbog tog srednjevjekovnog melosa i ritma a i njen vokal savršeno ide uz etno stil no nekako me je i smorila, nemam sada neku želju da ''silujem'' replay i da je pustim 10 puta za redom (par puta u toku dana ok), imam utisak kao da polako gasi se i splašnjava moje oduševljenje i hajp za istom, takođe je nešto što je već viđeno na takmičenju više puta, ispalo bi da nismo napravili nikakav iskorak i pomak u smislu eksperimentisanja i da smo se nakon Uraganki opet vratili u svoj dobri, stari kalup slanjem ''safe'' etno-pop balada sa kojima smo nekada ostvarivali svoje najbolje rezultate te bi bila ko zna koja po redu pjesma sa autohtonim narodnim prizvukom koju šaljemo i ne bi bila toliko zapažena (prvenstveno rezultatski) i ne bi se nešto proslavila kao ni Nevena.
Kod ''Origamija'' nije tako, podjednako mi je cool pop pjesmičica i na istom nivou međutim ne mogu je zamisliti na takmičenju za razliku od druge dvije, definitivno će biti radijski hit kod nas što je top za Anđelininu buduću afirmaciju i promociju u daljoj karijeri međutim ne vidim ništa više od toga u smislu odlaska na Evroviziju, nema nijedan ''wow'' momenat a i ne radi me kao Sarina stvar i nije ništa novo što se do sada nije moglo vidjeti i čuti na takmičenju pa bi i ona bila nedovoljno primjetna (plus što bi bilo smor da 2 godine uzastopno šaljemo šablonske dance pjesme koje su na isti fazon, bolje da sada imamo nešto drugačije pa opet iduće godine nešto ovako slično), ali svakako ću nastaviti dozirano da je slušam. Moram još dodati da mi je Angellina, iako draga, nekako neharizmatična kao ličnost i pojava, ne znam zbog čega.

Angellina će se sigurno vratiti, a Zorja i Sara hmmm... Mislim da će se Sara o'laditi od Evrovizije ako sad ne prođe, a Zorja se previše dala za ovu pesmu da ne znam da li će moći da je nadmaši...

''Muškarčina'' mi već danas djeluje kao druga dimenzija u odnosu na sve ostale pjesme i totalno autentična i jedinstvena, ne samo da mi nije dosadila nego bukvalno ne mogu da je se zasitim, ne znam ni sam koliko puta sam je danas i sinoć odvrnuo do daske... :love: Naročito se ježim na onaj moćan i mračan instrumental pred završnicu koja ujedno i treba najviše da se ''izgasira'' a i sam kraj je epic (baš na evrovizijski način), kroz cijelu stvar gruva neki opak beat koji je istovremeno spona savremenog i (davno) prohujalog vremena, žestoko sam se naložio na ono ''bruji, bruji čaršija'' koje je baš začinilo pjesmu i bez koga ne bi bio toliko pamtljiv i prepoznatljiv tekst. Opasna kidalica je u pitanju, Coby zajedno sa Sarom i Bojanom je napravio pravu pjesmu za ovo takmičenje (možda i jedini koji su ozbiljno shvatili zadatak od svih sa ovogodišnjeg srpskog izbora), prikladna je za 2022. godinu te niko ne može reći da je zastarjela i outdated (termin koji mnogi koriste kada opisuju pjesme naših predstavnika iz prethodnih godina), spojili su nespojivo i ''pomirili'' 2 svijeta - prošlost i sadašnjost, moderna produkcija ali ipak sa nacionalnim pečatom bi trebala biti dobitna kombinacija, recept za uspjeh i formula kako se domoći evrovizijske scene a pri tom ovako nešto ni mi niti bilo ko drugi nikada do sada nije poslao i ja bih malo da reskiramo nakon dugo godina, pa šta bude. Pri tom, bukvalno jedina zamjerka mi je ovdje naziv pjesme, ''Muškarčina'' mi ipak zvuči pretenciozno i too much objektivno posmatrano, već mogu zamisliti pljuvačke naslove u žutoj i tabloidnoj novinskoj štampi (i prije nacionalnog izbora a pogotovo nakon pobjede, ako uopšte odnese pobjedu), da je Sara feministkinja koja namjerno bode nos tamo gdje ne treba, da na konto seksističkih provokacija hoće da se domogne medijske pažnje po svaku cijenu i slično, što joj može samo naštetiti i odmoći u sticanju popularnosti i prođe sa ovom pjesmom a pomoći onima koji vode nemilosrdnu kampanju protiv nje da je dodatno ocrne, jedva bi dočekali... S toga, da bi bila prihvatljivija za uši svakog prosječnog građanina Srbije bolje da se promijeni u ''Eden'', djeluje egzotičnije, zanimljivije i nesvakidašnje a pročitah negdje da zapravo taj pojam označava raj ili rajski vrt. ;)
U svakom slučaju sam oduševljen i trenutno sam u Sarinom ''timu'', barem dok ne čujem uživo izvođenja svih pjesama i scenske nastupe!

Uf isto, ona mi je oduvek bila no1 želja za ESC

Sad sve više želim da vidim i Breskvicu

Ja Editu isto želim pod obavezno.

A Breskvica bi skroz mogla da ujedini i ljubitelje etno lelekanja i elektro-trep drndanja, bukvalno zamišljam pesmu koncept Beauty Never Lies, samo kao ide pola etno balada padamo na dupe od etno soprana i ukrasa, pa se onda do polovine pretvara u Generacija Zed - Toxic music - Bassivity drmalicu 😁

Od Zorje možemo očekvati SVE samo ne običan i jeftin nastup .
Sprema se unazad godinu dana za Beoviziju i ima malo ozbiljniji tim oko sebe.
Neće prepušati ništa slučajnostima i rizicima.
Ma ako su na ovom forumu rekli da će Zorjin nastup biti jeftino glumatanje jer joj ga radi dever, kako smeš da napišeš ovo?

Predlog forumu da se naprave tri posebne teme Zorja, Sara i Angellina i njihovi nastupi, pa da se tamo kače apdejtovi, iznose stavovi i sukobljavaju mišljenja, da ne uvenemo od ovolike sveopšte tolerancije, a opet da postoji oivičen prostor i za dramu i za eventualne botove 😁

Sto? Pa to je najverovatniji ishod.

Ali ako Lukas pobedi lol No name skandal je nista hahahah
ček polako... pola estrade i čaršije bruji da se pobeda žirija nameštena Sari ...
naravno da je to onda skandal ...nije bitno što je Sara , moglo je biti bilo koje ime..

Ali ja čujem od svojih izvora iz RTS-a danas da je čika Aca posetio RTS na najvišem nivou i ne sam i da je otišao sa vrlo lepim osmehom kroz ulazna vrata ...
Jel istina to što se priča da će ga Končita u timu pratiti u Torino ? tj da su to dogovoali i da je Vurst to prihvatila navodno :ROFLMAO:
Kakav plan a ? da začepe usta tetkaraju tako da je gej frendli a gde ćeš više biti gej frendli nego kad se družiš a Končitom..... ono nema dalje :ROFLMAO:

pa ti sad njega optuži ... :cool::LOL:

Status
Not open for further replies.
Back