Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Na Šarenici kažu imaćemo 5 članova žirija

sva priča o ozbiljnosti RTS-a po pitanju našeg nacionalnog izbora se završava ove godine, jer očigledno ćemo imati opet onaj sistem gde žiri i publika dodeljuju po jedan sat 12, 10, 8-1

iako imamo 18 pesama

stvarno što više stvari saznajem o našem izboru to sam više ubeđen da bi ovaj forum bio bolji organizator izbora

Neko napisao na tviteru da se 7. marta snima rezervni nastup za esc. Znaci verovatno na PZE sceni i verovatno identicni nastup.
To je rečeno u Šarenici...

Jeste bez veze da 8 pjesama ostane sa 0 poena na kraju glasanja žirija i velike šanse da isto 8 ostane bez poena uopšte.
Trebalo je da ostave 18-1, ako pjesma sa najviše glasova žirija bude imala, bubam, 52 poena, a neka bude imala 3, i završi na 14. mjestu, treba da dobije bar neki poen, a ne i 11. i 18. mjesto žirija (a onda i publike) da popiju nulu. Ne sviđa mi se to, iskreno, Mogli su onda kao i Rumuni, da nakon svih 18 nastupa, žiri izabere 10 za drugi krug i onda počinje glasanje publike i novo glasanje žirija. To je dodatnih 10 minuta možda, ionako će trajati 3 sata :D

Pesma za Evroviziju 22: Aca Lukas, Sara Jo, Angellina i Zorja (Chodine REAKCIJE)

Jako prosečan izbor ove godine. Većina pesama je lokalnog karaktera i za lokalne festivale, nedostaje dosta snage i autentičnosti kod većine.

Ubedljivi favorit mi je Zorja, zaista odlična pesma koja mi je nekako najkompletnija i ima najviše te snage i moći koja je neophodna jednoj evrovizijskoj numeri. Uz to, odličan je vokal, a verujem i da dobar nastup neće izostati. Možda jeste već viđeno, ali najkvalitetnije od ponuđenog, ubedljivo.

Jako mi se dopadaju pesme Marije Mikić i Borisa Subotića, jako lepe i prijatne balade sa odličnim vokalima.

Od bržih mi se dopadaju Euterpa i Angelina, najpribližnije su današnjem modernom zvuku, ali nažalost nemaju ESC potencijala.

Favorizovana Sara Jo mi je totalni fijasko i promašaj. Bukvalno sam imao problem da odslušam do kraja, totalni haos, u svakom smislu.

Što se ostalih tiče, ima ok pesama, ali većina je jako teško pamtljiva i neupečatljiva.

Kako da ga vodimo? Imaš li predlog? Trudim se koliko mogu s obzirom da sam rastrzan na sto strana, što se tiče neke tehničke strane, pripreme sličica, povremeno editovanje snimaka. Ako misliš na kvalitet snimaka, snima se onim čime se raspolaže... Isto važi za ljudstvo.

Jako prosečan izbor ove godine. Većina pesama je lokalnog karaktera i za lokalne festivale, nedostaje dosta snage i autentičnosti kod većine.

Ubedljivi favorit mi je Zorja, zaista odlična pesma koja mi je nekako najkompletnija i ima najviše te snage i moći koja je neophodna jednoj evrovizijskoj numeri. Uz to, odličan je vokal, a verujem i da dobar nastup neće izostati. Možda jeste već viđeno, ali najkvalitetnije od ponuđenog, ubedljivo.

Favorizovana Sara Jo mi je totalni fijasko i promašaj. Bukvalno sam imao problem da odslušam do kraja, totalni haos, u svakom smislu.

Što se ostalih tiče, ima ok pesama, ali većina je jako teško pamtljiva i neupečatljiva

Slažem se satobom u potpunosti uvezi svega,
osim što bi dodao da bez obzira što Saru nismo očekivali u ovakvom izdanju i što je stvorila dosta kreativnog nereda
ona ima šansu za svojih 5 esc minuta , iz prostog razloga što ceo svet živi u jednom NEREDU , robuje se lažnom moralu , sa sistemom vrednosti koji je dodirnuo DNO. Sara se sa ovom pesmom jako lepo uklapa u takav manir,a koji je odavno ali odavno zahvatio i sam esc.
Dakle ako nas ona bude predstavljala onda važi ona čuvena : " cilj opravdava sredtva" ... Biće dostojni predstvanik jer sa " ludom pesmom " i ide u ludaru. Taman kako treba.

Excuse Me Reaction GIF by Mashable

Jako mi se dopadaju pesme Marije Mikić i Borisa Subotića, jako lepe i prijatne balade sa odličnim vokalima.

Od bržih mi se dopadaju Euterpa i Angelina, najpribližnije su današnjem modernom zvuku, ali nažalost nemaju ESC potencijala.

Što se ostalih tiče, ima ok pesama, ali većina je jako teško pamtljiva i neupečatljiva.
Bravo sve napisano kako treba! 😉

Status
Not open for further replies.
Back