Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Evo nakon drugog slušanja:

Favoriti: Luka, Filip, Angellina
Jake, interesantne: Filarri, Dzipsii, Zejna, Ivona, Savo
Dobre, ok: Italijani, Hurricane, Žmaher, Stefan Shy, Nađa
Osrednje: Eegor, Frajle, Boris
Nije za PzE/ESC: Doris, Hercenšlus, Gift, Empathy, Igor Duga, Adem, Nadia, Egret, CHEGI, Vlahović, Bujaković

Nekategorizovano: Tijana Dapčević, ako je tačno da ono nije finalni proizvod onda nije fer da je ocenjujem. Ovako je ok, ništa specijalno

Na zacementiranom zadnjem mestu Grand Duo, to je katastrofa na više nivoa. Mislim da čak ni na prošlom PzE nismo imali lošiju pesmu. Potpuno nejasno, prvo neki pokušaj opere pa zatim prelazak na turbo-folk te na kraju opet povratak na operu, apsolutno mi se ne dopada. Ovo nije ni za Grand, uvreda je da se po toj produkciji zove ovaj pokušaj nečega.

Sve u svemu, lep izbor, bolji nego prošle godine. Konkurencija je malo gušća, mislim da ćemo imati dobar festival. Lični favorit mi je Luka, sa tom pesmom i dobro zamišljenim nastupom možemo da ponovimo vrlo visok plasman. Da ne pričam kako bi taj visok plasman zauzvrat još više pojačao popularnost PzE pa bi sledeće godine NF bio još jači.

Veliko hvala Oliveri Kovačević na trudu koji je uložila da nas od one nesretne Beovizije 2018. u Sava Centru dovede do ovakvog izbora.

Angellina - "Lanac" ok je, ali svega mi fali po malo, malo kompozicije, malo vokala, boja je super, ali meni ipak fali ispevavanja ovde, vrv hoće da nabrajalicom joj omoguće da zvuči bolje uživo, ali hehehe, kad bi to tako išlo.. :)
Nije mi među favoritima, ali za finale PZE jeste, dao sam joj 6/10 tekst je skroz ok..

Moj top 10:

1. Luke Black
2. Filip Balos
3. Hurricane
4. Savo Perovic
5. Zejna
6. Angellina
7. Mattia Zanata & Angela
8. Boris Subotic
9. Stefan Shy
10. Ivona/ Dzipsii/Princ

Hurricane je ovaj put baš dobar! Za razliku od pre, studijski je super... A uživo ćemo da vidimo.. :)

Meni je Lukina pesma skroz konfuzna. Ima neke sjajne momente, ali ima i dosta neslušljivih. Nemam ideju kakav bi nastup trebao da ide uz takvu pesmu, ali mislim da samo nastup može da uokviri ceo koncept te pesme. I naravno, da to uživo zvuči koliko-toliko pristojno.
Što se Baloša tiče, njegova mi je pesma dosta prijemčivija, a i njegov vokal mi je lepši. Moglo je jedino biti manje teksta.

Savo Perović - "Presidente" - uh ovo mi je među najgorima, ovo nikako, ne dopada mi se tekst, glas, aranžman, ovo bih izbegao ako je moguće po svaku cenu..

Gift – Liberta​

Sasvim solidno za poslušati mada nije ni blizu prošlog pokušaja. Za ESC naravno ne,nikako.

PRESEK STANJA SA LAJKOVIMA (16:38 - 16:42, 4 i po sata posle izlaska):

Hurricane 1.3k
Luke Black 864
Savo Perović 854
Angellina 615
Nađa 554
Zejna 522
Filip Baloš 507
Dzipsii 375

Filarri 373
Princ 348
Stefan Shy 325
Ivona 316
Mattia Zanatta i Angela Kassiani 292
Boris Subotić 249
Frajle 224
Nadia 217

Tijana Dapčević 201
Duo Grand 186
Eegor 182
CHEGI 150
Egret 147
Doris Milošević 147
Igor Stanojević 146
Andjela 139

Filip Žmaher 122
Adem Mehmedović 120
Hercenšlus 110
Gift 100
Jelena Vlahović 96
Milan Bujaković 94
ESP 84
Igor Vince i Bane Lalić 70

Ne sećam se da je ikada ovako ujednačeno bilo, Hurricane blagu prednost i to verovatno samo na popularnost.

Više me brine uživo deo kod Uraganki nego kod Angelline. Anđela je prošle godine učestvovala, videla kako je prošla i imala godinu dana da se unapredi, plus je i nastupala na nekim većim mestima. S druge strane ove tri devojke iz nove postave HCN su još uvek u fazi treninga, tek trebaju da steknu zlata vredno iskustvo (sa te strane je učestvovanje na PzE i dobra stvar).

Istu brigu delim i za ovu ekipu momaka dakle Luka, Filarri, Filip, Dzipsii. Ni oni ne stoje sjajno po scenskom iskustvu.

Skroz je razumljivo da su mišljenja u vezi Lukine pesme ovoliko podeljena, što je dobar znak u stvari, jer onima kojima se svidi stvarno će baš da se svidi. Samo da bude odlično uživo 🙏

Doris Milošević – Tišina​

Ovde ništa nisam očekivao i ništa nisam ni dobio. Kao uvod za neke crtane filmove.

Egret - "Ako shvatim kasno" - ovo je već klasa za sebe, kakav početak, uz piano, nosi tako divnu nostalgiju, tako je melanholično, polutama, kompozicija je prelepa, upotreba instrumenta je izvrsna.. Ženski vokal me iznenadio, totalno nenadano, ali tako je dobro razbio sve, dao je malo svetlosti.. A odmah se nadovezuju perkusioni muzički instrumenti.. 🙌👍

Više me brine uživo deo kod Uraganki nego kod Angelline. Anđela je prošle godine učestvovala, videla kako je prošla i imala godinu dana da se unapredi, plus je i nastupala na nekim većim mestima. S druge strane ove tri devojke iz nove postave HCN su još uvek u fazi treninga, tek trebaju da steknu zlata vredno iskustvo (sa te strane je učestvovanje na PzE i dobra stvar).

Istu brigu delim i za ovu ekipu momaka dakle Luka, Filarri, Filip, Dzipsii. Ni oni ne stoje sjajno po scenskom iskustvu.
Ako gledamo po iskustvu verovatno Tijana prednjači. Mada ne verujem da će to odlučivati, imaju dovoljno vremena da spreme to da bude cakum - pakum.

Andjela – Loše procene​

Ona stvarno super izgleda. Pesma sem u nekim momentima dosta neprimetna i zaboravna. Podseća me na neku pesmu.

Egret - "Ako shvatim kasno" - ovo je već klasa za sebe, kakav početak, uz piano, nosi tako divnu nostalgiju, tako je melanholično, polutama, kompozicija je prelepa, upotreba instrumenta je izvrsna.. Ženski vokal me iznenadio, totalno nenadano, ali tako je dobro razbio sve, dao je malo svetlosti.. A odmah se nadovezuju perkusioni muzički instrumenti.. 🙌👍
odslušao sam već 5 puta. Prvi put mi bilo onako, svaki sledeći put sve bolje i bolje.

Inače ženske vokale na sredini pesme daje Iva Lorens

• Love
Reactions: Mrm
Status
Not open for further replies.
Back