Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Saša Popović da se sabere i ako hoće da ide na ESC da pošalje nešto normalno, a ne da se bruka non stop.
Filip Baloš je za mene pravo otkriće, on i Princ su na mene ostavili najjači utisak.
Još su mi jako dobri: Savo, HCN, Zejna, Ivona, Talijani. Po mom mišljenju tu treba tražiti predstavnika.

• Like
Reactions: FFM
PRVO POLUFINALE

1. Mattia Zanatta i Angela Kassiani - Novi svet 6/10
Zanimljiv instrumental. Tekst i izgovor engleskog ne d’o Bog nikom. Takođe, evrovizijske pesme imaju na raspolaganju tri minuta, zašto im je pesma 2:40???

2. Adem Mehmedović - Osmeh 1/10
Predosadno, nisam uspeo da odslušam do kraja.

3. Nađa - Moj prvi ožiljak na duši 4/10
Simpa, ali za neko 19. mesto na dečijoj Evroviziji.

4. Tijana Dapčević - Mamim 2/10
Potuno nekonkurentno u svakom smislu.

5. Princ - Cvet sa Istoka 5/10
Početak pesme je solidan i bio sam u zabludi da će da bude nešto na foru Mustafe od Bebi Dol, međutim pesma se pretvori u turbofolk dk kraja. Takođe, da li možemo da ostavimo reč habibi u 2016? Hvala.

6. Filip Baloš - Novi plan drugi san 6/10
Pomalo slay? Energična i moderna i nije vokalno zahtevna, tako da mislim da će moći da je pristojno iznese. Ne dopada mi se što ima ovoliko teksta, imam utisak da je trebalo da bude 4 i po minuta ali da su je ubrzali.

7. Filip Žmaher - Čujemo se sutra 1/10
Blinding Lights??? Tekst je…jao…ja ne znam. Ovaj lik je sigurno seksualno uznemiravao nekog nekad (nemojte me banovati). Vrlo mi je neprijatno.

8. Luke Black - Samo mi se spava 4/10
Zašto su 4 osobe radile aranžman? Instrumental je na momente solidan a na druge momente samo kakofonija. Pevanje božemeoprosti. Kao što je neko uočio u komentarima, zvuči kao ukradena muzika iz Dine, ali realno femare koje samo gledaju Drag Race i horore neće ni da provale.

9. Angellina - Lanac 4/10
Ponovo pesma od 2:40. Poludeću. Tekst je transfer blama. Muzika i sveukupan utisak, onako, traljavo. Takav i nastup očekujem.

10. Empathy Soul Project - Indigo 1/10
Neću ni da komentarišem.

11. Stefan Shy - Od jastuka do jastuka 1/10
Zvezde Granda, vi ste? Lik nije imao apsolutno nikakvog udela sa stvaranjem pesme osim što je peva?

12. Hercenšlus - Vremenska zona 4/10
Okej kao, vrcavo je i glupavo, ali nije konkurentno da pobedi…bilo gde. Veoma je yeehaw redneck hoedown.

13. Savo Perović - Presidente 3/10
Bacim pogled na tekst, vidim pisala Sajsi, znam odmah da će biti loš. Ovo je prihvatljivo za filer pesmu u veoma ljigavom splavu, ali nikako za Evroviziju.

14. Igor Stanojević - Iza duge 1/10
Šta je koji k*rac ovo? Kakve su ovo dede u komentarima? Anyways, slušajte Iza duge od Bebi Dol.

15. Boris Subotić - Nedostupan 3/10
Dokle više sa pesmama kojima je intro samo klavir?

16. CHEGI & Braća Bluz Bend - Svadba ili kavga 4/10
Da citiram jedan od komentara ispod videa: ,, Očajan sam jer je naša zemlja puna talenata, a niko nema osecaj za pesmu koja je za evroviziju, pa ljudi nije to takmicenje u Somboru” - Vrisak. To na stranu, pesma je pokušaj Bregovića sa vajbom neke villain pesme pa mi ima malo potencijala, ali kakav je ovo “I need to go to therapy” tekst? Mess.

Saša Popović da se sabere i ako hoće da ide na ESC da pošalje nešto normalno, a ne da se bruka non stop.
Filip Baloš je za mene pravo otkriće, on i Princ su na mene ostavili najjači utisak.
Još su mi jako dobri: Savo, HCN, Zejna, Ivona, Talijani. Po mom mišljenju tu treba tražiti predstavnika.
Saša Popović nema ni šta da traži uopšte na takmičenju za ESC, Grand i Evrovizija su dva sveta različita.

DRUGO POLUFINALE

1. Hurricane - Zumi zimi zami 3/10
Supa svega i svačega i nijedan od sastojaka nije dobar.

2. Nadia - Devojka tvog dečka 3/10
Još jedna pesma zrela za dečiju Evroviziju. Zvuči kao neka pesma iz neke pre-teen telenovele.

3. Filarri - Posle mene 1/10
Ravno, bez energije, produkcija kao iz 2017, tekst 2 dinara i pesma nema nikakav uzlazni trenutak.

4. Zejna - Rumba 4/10
Instrumental zanimljiv, ali je tekst previše iritantan i repetitivan. Mogao je biti bop, ali na kraju nije.

5. Frajle - Neka neka 2/10
More like neka hvala.

6. Igor Vins i Bane Lalić - Zato što volim 1/10
Flop, ngl.

7. Egret - Ako shvatim kasno 5/10
DOKLE VIŠE KLAVIR???!? Budite malo kreativni jednom u životu. Ali nije loše. Ima prijatnu boju glasa i ove tete koje naprave random cameo u pesmi su zanimljive.

8. Dzipsii - Greh 3/10
Kakvo je ovo pevanje rekla sam? Idem na litije, ne mogu više.

9. Eegor - Starac dana 6/10
Ovo će zvučati očajno uživo i produkcija je strašno bejsik, ali postoji tu par elemenata koji mi se dopadaju.

10. Jelena Vlahović - Kao grom iz vedra neba 2/10
Marija Šerifović reject

11. Ivona - U noćima 3/10
Senidah reject. Moglo bi biti okej uz neki revamp, ali, opet ne.

12. Gift - Liberta 1/10
Možda da se udruže sa Bugarskom od prošle godine. Tate u garaži posle roditeljskog.

13. Milan Bujaković - Fenomen 1/10
“Vidi ga ovaj prijavio se za suncane skale 1998 godine" E bukvalno.

14. Duo Grand - Viva la Vida 5/10
ISKRENO KSJHDFKJSHDFJK OVO ALI KAO JOKE ENTRY. Naglas se smejem koliko je apsurdna. Turbofolk + opera = PEAK EUROVISION

15. Andjela - Loše procene 2/10
loša procena je bila to što je uopšte prijavila ovu pesmu am I right ladies, hehe

16. Doris Milošević - Tišina 4/10
Zove se Doris i ovakvu nam pesmu servira, sra mo ta... Lep tekst i lepe harmonije, ali je moglo mnogo bolje...

Prvo polufinale mnogo jače od drugog.
Angelina može samo da sanja da ponovi 4. mjesto.
Najveće razočarenje je Fenomen.

Jedna deonica Hurricane me podseća na Balkan trap, iz Bugarske, ali ono gde vuče iz tradicionalne narodne muzike.. "Zumi zimi zami" je super... Ima malo i brazilskog, a malo i afričkog..

Saša Popović nema ni šta da traži uopšte na takmičenju za ESC, Grand i Evrovizija su dva sveta različita.
Ako mogu pjesme slati totalni anonimusi može i Grand, saberite se tim vašim kulturofašizmom, kao da imaš 13 godina.

A ja mislim da ce Grand Duo bas biti neki momenat na sceni. Mislim da treba i toga imati, samo da nije dosadno

Como tu como tu mi presidente
blondi-perovic.gif

Ako mogu pjesme slati totalni anonimusi može i Grand, saberite se tim vašim kulturofašizmom, kao da imaš 13 godina.
Nije fašizam, to su potpuno različiti pravci. Nisam pozvao na to da se Saši Popoviću zabrani pristup objektima RTS-a pa da budem "kulturfašista". Jednostavno Grand ne pravi muziku koja trenutno prolazi dobro na Evroviziji, preveliki je jaz tu.

Neka šalje, niko mu ne brani, samo kažem da Grand muzika nije za ESC bila i neće ni biti.

Status
Not open for further replies.
Back