Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Iju, ovi Italijani. Mislim cheezy do jaja, ali simpatično. Balkanika meets Madam Pijano i onog njenog Italijana.

I ovo bi bolje prošlo u prethodnoj deceniji, ali nije loše uopšte.

Jedino što bih izbacio deo na engleskom. Izgovor mu je užasan, a i ja mnogo volim što mi uvek nastupamo na srpskom i tako treba i da ostane.

Edit: Sad kad se završila pesma shvatim da mi je malo nedostajalo da se nešto desi.

Tijanina numera je vrhunska, tako je groovy, tako je funky, tako je dobar vokal uklopljen, sviđaju mi se i visine..tekst je baš opuštajući, onako ležeran, a cute, ovo je definitivno među najjačima...

Pa mislim da se ne bi te tri pesme toliko izdvojile ove godine kao prosle. Secam se utisaka kad su prosle godine izasle pesme malo ko je pao na dupe
To i ja mislim

Prosek pesama se znatno digao, što znači da je moguće da su došle ove godine ne bi se toliko istakle

Duo Grand do pobede! Ko izdrži do polovine pesme, taj je nikad zaboraviti neće. Velika količina šizofrenije je utkana u ovo.

Prošle godine je nekoliko njih uveliko kampanjisalo pre izlaska pesama i tako privuklo pažnju, ove godine toga nije bilo. ICS se sigurno nije bila izdvojila prvog dana.
Za nekoliko dana imaćemo sigurno bar 3-4 pesme koje će se izdvojiti, ulaziti u trendinge, pričaće se o njima itd.

To i ja mislim

Prosek pesama se znatno digao, što znači da je moguće da su došle ove godine ne bi se toliko istakle
Sara bi se uvek istakla jer se od nje ocekuje jak nastup, a ove dve sumnjam

Ovaj profil od danas zvanično stoji iza Filipa Baloša i agituje za njegov odlazak u Liverpul!

Prvo polufinale

Mattia Zanatta i Angela Kassiani - Dobro, ali možda preambiciozno 6/10
Adem - Moderno, fino, oslikava nekako našu scenu, ali na pristojan način 7/10
Nađa - Izuzetno simpatično i sjajno tehnički urađeno 8/10
Tijana Dapčević - Ne znam, meh 5/10
Princ - Ovo može da prikupi baš mnogo glasova. Trenutni osećaj 8/10
Filip Baloš - Koliko god da mi je on antipatičan pesma je 9/10. Teško mi je da zamislim da ljudi glasaju za njega, ali hajde da vidimo
Filip Žmaher -
Luke Black - Što neko reče, ovo je stvarno Sara 2023. Engleski mi manje smeta nego kod Italijana, ali i dalje bih ga izbacio ili drastično smanjio. 10/10. Pre mogu da vidim da ljudi masovno glasaju za njega nego za Baloša.
Angellina - Čekamo nastup, za sada 7/10. Dobro, ali može bolje.
Empathy Soul Project - Ja za ovo nemam empatije i mislim da nam ne ide. 3/10
Stefan Shy - Potencijalno najveći hit posle festivala. 9/10. *mascformasc*sportskipozdrav*yassgirl*
Hercenšlus - Pa slatki su. 5/10
Savo Perović - iDJ videos 2016. 6/10
Igor Stanojević - Da li još neko očekuje Ivanu Mihić na sceni?
Boris Subotić - Pregazili ga drugi twinkovi. Možda se zavrti na radiju. 6/10, možda poraste na 7/10
Čegi i Braća Bluz - Mnogo mi ovo isforsirano i zašto na coveru izgledaju kao Saša Matić tribute band. 4/10

Ja se nadam da će nekako Hurricane ostati bez prvog mesta, mislim da je glupo da pored toliko dobrih pesama svetskog zvuka mi šaljemo ovu vrcalicu koja bi po klasičnom receptu pokupila glasove dijaspore i ušuškala se negde u donjem delu sredine tabele.

Luke Black - nije lose, berlin late 90’s/early 00’s vibe. Ako je dobro odradjen nastup moze fino da bude.

Angellina - slusacu pesmu privatno, ali za esc mi je previse mlako

Princ - rani zeljko na steroidima. Tipa mix zeljko, vlado georgijev, zorja i nemanja antonic , ne znam, previse svega, messy i skroz 2004 godina. Al dobro ce proci kod srpske publike sigurno.

Andjela - skroz cool, mislim da bas super moze da bude sa dobrim nastupom, a andjela odlicno peva tako da mislim da ce biti dobro

Zejna - divan glas ali i ovo je za esc 2004

Hurricane - bolje od ocekivanog, tekst bzvz, super instrumental, pojma nemam kakve su live. Ali ne bih da opet saljemo Hurricane

Baloš - cool skroz ali msm da za esc ovako nesto mora na engleskom i dobar stage je must

Ostale moram detaljno da odslusam 😊

Jao bože, već vidim sebe kako slušam ovog Princa narednih mesec dana.

A meni se ove godine baš dopada Hurricane - "Zumi zimi zami" jer nekako u ovom žanru ima više slojeva, dopada mi se orchestration... Dosta je zanimljiviji od Hurricane pre, ima i dobar kolorit, sviđaju mi se prelazi... Ako je vokal dobar uživo, meni se Hurricane dopada ove sezone.. :)

Status
Not open for further replies.
Back