PRVO POLUFINALE
1. Mattia Zanatta i Angela Kassiani - Novi svet 6/10
Zanimljiv instrumental. Tekst i izgovor engleskog ne d’o Bog nikom. Takođe, evrovizijske pesme imaju na raspolaganju tri minuta, zašto im je pesma 2:40???
2. Adem Mehmedović - Osmeh 1/10
Predosadno, nisam uspeo da odslušam do kraja.
3. Nađa - Moj prvi ožiljak na duši 4/10
Simpa, ali za neko 19. mesto na dečijoj Evroviziji.
4. Tijana Dapčević - Mamim 2/10
Potuno nekonkurentno u svakom smislu.
5. Princ - Cvet sa Istoka 5/10
Početak pesme je solidan i bio sam u zabludi da će da bude nešto na foru Mustafe od Bebi Dol, međutim pesma se pretvori u turbofolk dk kraja. Takođe, da li možemo da ostavimo reč habibi u 2016? Hvala.
6. Filip Baloš - Novi plan drugi san 6/10
Pomalo slay? Energična i moderna i nije vokalno zahtevna, tako da mislim da će moći da je pristojno iznese. Ne dopada mi se što ima ovoliko teksta, imam utisak da je trebalo da bude 4 i po minuta ali da su je ubrzali.
7. Filip Žmaher - Čujemo se sutra 1/10
Blinding Lights??? Tekst je…jao…ja ne znam. Ovaj lik je sigurno seksualno uznemiravao nekog nekad (nemojte me banovati). Vrlo mi je neprijatno.
8. Luke Black - Samo mi se spava 4/10
Zašto su 4 osobe radile aranžman? Instrumental je na momente solidan a na druge momente samo kakofonija. Pevanje božemeoprosti. Kao što je neko uočio u komentarima, zvuči kao ukradena muzika iz Dine, ali realno femare koje samo gledaju Drag Race i horore neće ni da provale.
9. Angellina - Lanac 4/10
Ponovo pesma od 2:40. Poludeću. Tekst je transfer blama. Muzika i sveukupan utisak, onako, traljavo. Takav i nastup očekujem.
10. Empathy Soul Project - Indigo 1/10
Neću ni da komentarišem.
11. Stefan Shy - Od jastuka do jastuka 1/10
Zvezde Granda, vi ste? Lik nije imao apsolutno nikakvog udela sa stvaranjem pesme osim što je peva?
12. Hercenšlus - Vremenska zona 4/10
Okej kao, vrcavo je i glupavo, ali nije konkurentno da pobedi…bilo gde. Veoma je yeehaw redneck hoedown.
13. Savo Perović - Presidente 3/10
Bacim pogled na tekst, vidim pisala Sajsi, znam odmah da će biti loš. Ovo je prihvatljivo za filer pesmu u veoma ljigavom splavu, ali nikako za Evroviziju.
14. Igor Stanojević - Iza duge 1/10
Šta je koji k*rac ovo? Kakve su ovo dede u komentarima? Anyways, slušajte Iza duge od Bebi Dol.
15. Boris Subotić - Nedostupan 3/10
Dokle više sa pesmama kojima je intro samo klavir?
16. CHEGI & Braća Bluz Bend - Svadba ili kavga 4/10
Da citiram jedan od komentara ispod videa: ,, Očajan sam jer je naša zemlja puna talenata, a niko nema osecaj za pesmu koja je za evroviziju, pa ljudi nije to takmicenje u Somboru” - Vrisak. To na stranu, pesma je pokušaj Bregovića sa vajbom neke villain pesme pa mi ima malo potencijala, ali kakav je ovo “I need to go to therapy” tekst? Mess.