Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Rumba bum bum bum vozi

Apsolutno će nastup uživo da odluči za koga navijam, prošle godine sam se lomio između par, Sarina mi dugo nije sjela toliko da mi bude glavni favorit i na kraju nije ni bila, Origami mi je bila super, ICS sam slušao stalno ali nisam do spota mislio da će uspjeti da pobijedi.

Previše je imati ovoliko pjesama, ali valjda će top 16 da bude najbolji od ponuđenog.

Za to sam da se pjeva na srpskom (bar većinski), ali recimo i Filip i Shy mislim da bi zvučale odlično i na engleskom i da bi valjalo čuti i te verzije

• Like
Reactions: FFM

Empathy Soul Project – Indigo​

Uopšte nije loše kako sam očekivao , može da se posluša.

• Like
Reactions: Mrm

Filarri – Posle mene​

Ne znam kako će ovo zvučati uživo ali meni je dosta dobro . Pesma vozi , ima potencijala za hit van ESC-a
Baš se slažem, ovo je odlično u studijskoj verziji...

Drago mi je da se skoro svima dopadaju pesme, međutim ja sam ravnodušan i meni je ovaj izbor dosta tanak. Moraću da sačekam nastupe da pesme ,,ožive”. Ne vidim ovde potencijal za top 15 na Evroviziji (bar ne dok ne izađu sve pesme).

Sto ljudi, sto ćudi, ili što bi moja drugarica rekla, sto žena, dvesta sisa.

Filip Žmaher – Čujemo se sutra​

Pozitivno iznenađenje. Ne bih prebacio kad naletim na pesmu što je sasvim dovoljno.

Ova što je Kristina pisala za Nađu je odlična, možda nije konkurentna za Liverpul, možda i jeste, ko zna, ali jako je lijepa pjesma i svaka čast, na prvu mi je sjela

Meni malo krivo što prva postava Hurricane nije pjevala Zumi, zimi, zami jer mislim da bi prštalo sve na sceni od energije, nadam se da će i ove tri da daju gas i izdominiraju, jer uz ovu pjesmu ako ne goriš 100% na sceni, džaba sve. Jeste previše slično Loco Loco ali možda bude sreće pa ne bude pjesama tog tipa u polufinalu ili generalno u konkurenciji, za razliku od 2021. kad ih je bilo skoro 10

Filip Baloš - "Novi plan, drugo san" - ok je nije loše, podseća malo i na Brit pop 90-ih, ali nije mi ni idealno, fali mi čistog ispevavanja malo da čujem, fali mi malo i od kompozicije, dao sam mu 6/10

Princ – Cvet sa Istoka​

Stvarno ne znam šta da ovde kažem . Nisam očekivao ovako nešto od njega. Ima jako zanimljivih dela a ima i konfuznih. Definitivno mi je u top 10 ali ovde treba neka jaka dorada.

E da, ovi Italijani uz neki moćan i upečatljiv nastup možda mogu da iznenade, ali isto kao za HCN, nema širokih kadrova, šetkanja po sceni itd, nego efekti na ekranu, rad kamere, animacije, bez toga ništa. Dakle da se vratim opet na isto, nastup je ključna stvar. Vokalni + vizuelni.

• Like
Reactions: Mrm
Verovatno mi je ovo samo trenutni utisak
Ali
Ja u ovom momentu jako zelim da Zejna ode na Evroviziju.
Ona mi je onako bas full package - i simpaticna i lepa i vrh peva i pesma je zarazna, mogu da vidim Arenu kako gori uz ovo.

Nemam ništa protiv, isto mi je Rumba potencijal da gori Arena i da je televoting podrži i to dobro u pf, kasnije i u finalu Bože zdravlja

Ali ubedljivo najveća pobeda i najpozitivniji utisak je što ima toliko dobrih pesama koje uz pristojno osmišljen nastup i režiju mogu da iznenade. Veliki upgrade u odnosu i na inače odličnu prošlu godinu i stvarno je lepo biti domaći ESC fan ove sezone 🥰

Luke mi je trenutno glavni favorit! :love:

Status
Not open for further replies.
Back