Situacija.
NOVI SVET :
Pesma: Hajde da prihvatimo da ova pesma utiče. To je odličan otvarač za #PZE23
Potencijal na ESC-u: Opera i Electronica zajedno. Ništa novo ovde.
SAMO MI SE SPAVA :
Pesma: Ovo nije pesma. Ovo je zvučni zapis koji rasplamsava maštu. Nije pogodno za radio stanice, što je sasvim u redu.
Potencijal na ESC-u: Ogroman. Ovaj unos pomera kreativne granice, što smo videli prošle godine uticaj koji može ostaviti (čak i ako niko ne razume pesmu). Ovo je pesma koju treba da pošaljemo, ali postoji rizik da ona mora da bude i vizuelno superiorna. Koliki je naš proizvodni budžet?
RUMBA :
Pesma: Jasno je što da je ova pesma postupno spremna za Evroviziju, ali jel ovo nešto originalno na Evroviziju?
Potencijal na Evroviziji: Ljubitelji Evrovizije iz prošle decenije će poludeti za ovim, ali Evrovizija se od tada promenila. Važno je zapamtiti da ove godine ceo svet glasa, ne samo Evropa. Južna Amerika je ceo kontinent, pa... možda bi ovo moglo biti bolje nego što mislim.
NOVI PLAN DRUGI SAN :
Pesma: Aktuelna, moderna i neuvredljiva. Teško je ne uživati u ovome, bilo da vam je omiljeno ili ne. Top 5 na #PZE23.
Potencijal na Evroviziji: Da li će pobediti na Evroviziji, verovatno neće. Da li će pesma imati mnogo obožavalaca? Da. Dovoljno da uđe u prvih 10? Možda. Dovoljno za top 5? Sumnjivo.
NEKA NEKA :
Pesma: Možda moj lični favorit, ali u potpunosti prihvatam da bi možda samo 10% drugih pratilaca PZE23 ovo imalo među 10 najboljih.
Potencijal na Evroviziji: Prošle godine fanovi Evrovizije su poludeli za Moldavijom koja je donela 'narodni' balkanski stil, ali to je bilo prošle godine. Ovo se verovatno ne bi kvalifikovalo i doživelo bi istu sudbinu kao Tiolki Ellaa (Finska 2010).
CVET SA ISTOKA :
Pesma: Odlična pesma za naše krajeve, mada mi je posle nekoliko slušanja počela da dosadi.
Potencijal na Evroviziji: Ovo je vrsta pesme Evrovizije gde Princ jaše na scenu na crnom konju noseći Ramonda serbica, sa maksimalno podešenim vetrometrom koji mu razvejava kosu. Iz tog razloga, ne.
PRESIDENTE :
Pesma: Da.
Potencijal na Evroviziji: Kvalifikator u finale, mislim da ne bi ušao u prvih 10 - ali možda bi.
ZUMI ZIMI ZAMI :
Pesma: Ovo smo već radili.
Potencijal na Evroviziji: Ovo smo radili i ranije.
The end.